DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

sâmbătă, 9 decembrie 2017

Aquatique, apă bună pentru cel mic

Apa reprezintă circa 75% din masa unui sugar fața de 60% din cea a unui adult sau 50% din cea a unui vârstnic. Astfel, raportat la greutatea lor, sugarii au nevoie de trei ori mai multă apă decât adulții, un necesar zilnic fiind de aproximativ 120 ml/kg corp. Conform unui ordin al ministerului sănătății, o alegere optimă o reprezintă o apă minerală plată (necarbogazoasă), oligominerală (cu mineralizație scăzută) și trebuie să se încadreze în anumiți parametri.

Fiind destinată hidratării și pregătirii hranei bebelușilor, aceștia sunt: conţinut în fluoruri mai mic de 1,5 mg/l, conținut de nitrați mai mic de 50 mg/l, cel de sodiu mai mic de 20 mg/l și să fie slab mineralizată asfel încât conţinutul de săruri minerale, calculat ca reziduu fix total, să nu fie mai mare de 500 mg/l. Foarte important, poate fi atestată corespunzând preparării alimentelor destinate sugarilor numai după efectuarea de teste clinice.

O apă minerală plată atestată clinic de către Societatea Română de Pediatrie și Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului „Alfred Rusescu” este Aquatique.

Aquatique apa buna pentru cel mic

O recunoaștere a acestor calități a venit de la mame, cele care, pentru al doilea an consecutiv, au desemnat și în 2017 Aquatique ca fiind cea mai de încredere apă minerală plată pentru sugari și copii mici în cadrul topului realizat de revista Forbes România.

Aquatique in top

Toate aceste fiind spuse, credeți că mai are nevoie de recomandare? Oricum, la ei trebuie să ne gândim când alegem apa!

apreciere Aquatique

Ar mai trebui menționat că datorită conținutului redus de sodiu este indicată în dietele fără sare iar conținutul redus de minerale este optim pentru hidratarea și purificarea organismului ceea ce o recomandă pentru consumul zilnic al întregii familii. În plus este neaoș românească, avându-și izvorul în inima munţilor Carpați la o altitudine de 1.100 de metri, în zona protejată Parcul Natural Bucegi, rezervaţia naturală Abruptul Prahovean.

6 comentarii:

 1. Muntii nostri ascund adevarate comori, trebuie descoperite si sa profitam la maxim de ele. Singurul inconvenient pentru mine personal, e caratul ei. Cand fac cumparaturi mai mari, il rog pe dl taximetrist sa mi le si urce cele 3 etaje, evident, recompensandu-l.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sunt deja descoperite comorile astea!
   Pe taximetrist îl recompensezi cu apă Aquatique, am dreptate? ;)

   Ștergere
 2. vine la fix articolul tau pentru ca nepotica mea tocmai urmeaza sa introduca apa in alimentatie si cautam pareri si sugestii despre branduri de incredere in domeniu.

  RăspundețiȘtergere
 3. Pentru bebe tot ce e mai bun, mai sanatos. De alimentatia in primii ani depinde evolutia sanatatii lor mai tarziu ca si adulti.

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !