DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

sâmbătă, 2 decembrie 2017

Crama Darie la BarrelS

Crama Darie BarrelS

Joi, 30 noiembrie la BarrelS. Crama Darie, prin vocea apreciatului somelier Ionuț Făcăleț (certificat de Court of Master Sommelier UK), ne-a dezvăluit câteva din secretele și comorile ei într-o atmosferă ce inspiră și îmbie la contemplarea unui vin dobrogean făcut cu pasiune și pricepere.


Ionut Facalet

Degustarea a avut în deschidere un Chardonnay sec din gama Străbun, expresiv, proaspăt și persistent cu arome de flori de soc și măr verde. A urmat un Roze sec, un vin plin în care se putea simți nota condimentată dată de shiraz, cu nuanțe olfactive de zmeură și cireșe coapte. A încheiat un Merlot sec corpolent, cu note gustative de prune coapte și miros de mure, cireșe negre și, firește, coacăze. 

Crama Darie

Asocierile culinare au fost alese inspirat de către gazde, pub-ul BarrelS, și au constat în brânzeturi cu fructe, gujoane de pui, rulouri de curcan/strawberry și tartar de vită.

BarrelS Pub

Mărturisesc că perechea tartar&Merlot a fost de departe preferata mea, eu fiind băutor de roșii. În timpul degustării Ionuț a adresat întrebări participanților, aceștia putând câștiga premii constând în sticle cu vin răspunzând repede și corect. Noi, bloggerii, n-am putut participa deși mi-au scăpat de vreo două ori, fără să vreau, răspunsurile.

În încheiere colega noastră, Cătălina, a avut inspirația să întrebe de un vin de desert așa că am putut gusta și din vinul de gheață al cramei.

vin de gheata

Am făcut înainte de plecare o poză de grup.

bloggeri

De la stânga la dreapta: Diana, Cătălina, Cristina, Zetu Hary, eu și Ionuț. O seară plăcută într-o companie încântătoare.

2 comentarii:

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !