miercuri, 6 decembrie 2017

Fusilli - rețetă pentru leneși

O fi ea pentru leneși dar e bună tare. Am recunoscut mereu că sunt leneș, unul creativ. Rețeta nu-i a mea, am adaptat-o după lista ingredientelor găsită și citită pe spatele unei caserole din supermarketul de lângă mine. M-a încântat ideea că se face repede, e bună și, culmea, costă puțin (dacă sunteți curioși faceți socoteala).

Ingredientele ar fi cam astea: o roșie uscată conservată în ulei de floarea soarelui cu ierburi aromatizate, un sfert de anghinare murată, 1-2 fileuri de anșoa, câteva bobițe de capere în oțet, măsline tăiate, de preferință verzi (eu am avut altele că n-am găsit verzi gata tăiate), un pic de busuioc uscat și, evident, fusilli tricolore pentru o porție.

fusilli ingrediente

Întâi pun apa la fiert cu o linguriță de sare. Roșia și anghinarea se taie fâșiuțe după priceperea și răbdarea fiecăruia, fileul de anșoa se face pastă și se amestecă cu caperele și măslinele tăiate într-un castron adăugând un pic de busuioc (după gust) și o linguriță de ulei de măsline. În timpul ăsta apa a dat în clocot, așa că punem porția de fusilli la fiert exact 8 minute, c-așa scrie pe cutia producătorului.

fusilli tricolore

Se scurg într-o sită, se răstoarnă-n castron și după ce se răcoresc un pic se mai picură câțiva stropi de ulei. Se amestecă și sunt gata de servit, eu le prefer reci. Atenție la anșoa, nu exagerați! Devine ușor gust dominant!

fusilli reteta lenesi


Se bucură la somon afumat, strecurat discret printre ele dar și la un pahar de rose șprințar ori la un Chardonnay sau o Fetească Regală. 😏

Toată chestia asta, punând și gazul la socoteală, face așa, cu larghețe, vreo 3 lei, hai 3.5 lei. N-am pus la socoteală munca mea care e, desigur, neprețuită!

6 comentarii :

  1. Nu c-as fi vreo lenesa :)) dar imi place tare mult reteta asta, parca-i simt gustul creativ.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aciditatea din caperele în oțet și anghinarea murată este echilibrată de uleiul de măsline, roșia uscată și anșoa sunt umami, restul e poveste și culoare! :)

      Ștergere
  2. Am luat si eu zilele trecute un astfel de meniu, dar alta varianta. Si recunosc, ca am procedat ca tine: am tras cu ochiul la retata, care mi s-a parut simpla - simpla. Adevarul este ca putine mirodenii te scot din orice impas, orice ai avea in farfurie! :D

    Toate cele bune, Radu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pastele sunt destul de versatile, e adevărat! Oricum, trasul cu ochiul la rețetă la mine e deja o a doua natură! :)

      Ștergere
  3. Cat de curand o sa o incerc si eu:)

    RăspundețiȘtergere

Fără comentarii anonime ! Nu vor fi publicate !
Şi dacă vreţi să înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !