DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

vineri, 29 decembrie 2017

Grădina de vară Tomis din Constanța în decembrie 2017

A trecut cam un an și jumătate de la articolul scris de colegul blogger Joie Negru și am vrut să văd cu ochii mei ce se mai întâmplă în acest spațiu, numit cândva Grădina de vară Tomis. Nimic mai ușor, pe 28.12.2017 a fost o zi  superbă de „primăvară”, intrarea era liberă (în sensul că nici măcar un afiș sau o bandă de marcaj nu limitau accesul) și în plus locuiesc destul de aproape. Așa că, însoțit de fiul meu cel mic (are aproape 17 ani, el a fost și fotograful), am intrat. Totuși, a trebuit să pășesc cu maximum de precauție printre măldărele de gunoaie iar mirosurile nu erau chiar cele mai îmbietoare. Din păcate, chiar și parcul în care se află a început să arate murdar (o spun cu regret). Vă invit să intrați odată cu mine și să spuneți ce părere aveți!

Gradina de vara Tomis

Nu îmi voi da cu părerea, nu voi vorbi despre sentimentele care m-au încercat. Voi încerca doar, în limita a ceea ce îmi aduc aminte că a fost aici, să vă spun ce vedeți. Dar să continui cu traseul! Probabil aici a fost sala de proiecție.
  
Gradina de vara Tomis

Și o vedere cât de cât panoramic a ceea ce a fost cândva un spațiu apreciat și iubit de constănțeni (să nu uităm că a funcționat pentru un timp și ca patinoar, de aceea centrul este lipsit de scaune).

Gradina de vara Tomis

Nu voi prelungi suferința, nici a mea dar nici a voastră cei ce citiți. Dacă veți dori să vedeți toate imaginile surprinse le găsiți pe albumul de Facebook dedicat.

Un singur lucru mă bântuie. Constanța este un oraș european, cu istorie milenară, port important și localitate turistică. Cum oare este posibil să se întâmple așa ceva? Și chiar în Parcul Primăriei, la doi pași de instituție. Nu că în altă zonă a Constanței ar fi pardonabil.

La ieșire, un mic indiciu despre ce a fost odată aici:

Gradina de vara Tomis


2 comentarii:

 1. Cu tot respectul pentru dvs. si eu sunt constantean si iubesc acest oras minunat, parcul de langa prefectura se afla intr-adevar de ceva timp in reamenajare, de unde si acele garduri care il imprejmuiesc.
  Cinematograful se afla in perimetrul acestui parc si cred cu tot sufletul ca si el face parte din proiectul de reabilitare(pot sa ma insel totusi).
  Eu nu zic decat ca per ansamblu fata acestui parc ,,sufera’’ o transformare in bine, si ca ar trebui sa avem rabdare sa gie terminat inainte sa ne alarmam prematur.
  Cu respect,
  Mihai

  RăspundețiȘtergere
 2. Prematur? Oare? Desigur, fiecare are propriile repere atunci când vine vorba de timp. Deși vorbim de mai mult de un an și jumătate...
  Marea problemă este că nu-i asigurat în nici un fel și oricine poate intra acolo. Iar un accident sau o infecție de la o seringă folosită și aruncată aiurea este foarte probabilă. După cum spuneam este alături de locul de joacă pentru copii.

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !