DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

marți, 26 decembrie 2017

Locul unde amatorii deVIN pasionați - Wine & Drinks Shop

Zilele trecute, mai exact pe 21.12.2017, am participat la o prezentare de vinuri ținută, cu profesionalismul ce îl caracterizează, de somelierul Ionuț Făcăleț și oferită de Wine & Drinks Shop împreună cu Jidvei. Pentru mine a fost o surpriză plăcută, locația acestui magazin fiind într-o parte a orașului în care ajung foarte rar. Dar am descoperit că Wine & Drinks Shop este locul din Constanța în care se întâlnesc amatorii, pasionații și colecționarii de vin. Spun asta deoarece la această prezentare am avut ocazia să reîntâlnesc mai mulți pasionați, să cunosc persoane care își doresc să cunoască mai multe despre vin și am văzut cu ochii mei cum câteva din sticlele rare de pe rafturi au plecat către colecții private. Iată o parte din invitația la eveniment așa cum a apărut ea pe pagina de Facebook.

Wine & Drinks Shop

Vinurile și băuturile din acest magazin este bine să le descoperiți singuri, nu vă voi răpi această plăcere! O să îmi mulțumiți pentru asta când veți ajunge acolo. Vreau doar să vă arăt câteva instantanee de la  această prezentare și degustare totodată, pentru simplul motiv că evenimentele de acest tip sunt manifestări culturale (părerea mea) ce ar trebui cunoscute de cât mai multă lume.

Iată vinurile și băuturile despre care s-a povestit în acea seară. Știu, încep cu sfârșitul! 🙂

vinuri povestite

Și asocierea culinară propusă (suntem într-un magazin, nu într-un restaurant).

asocieri culinare

Vinurile roșii așteptau cuminți în decantoarele pregătite din timp.

decantare vin

O demonstrație de aerare a vinului. Aici m-a prins cineva în poză, de fapt un colț din ochelarii mei, în stânga jos. 😉

Aerare vin

Și iată-l pe somelierul Ionuț Făcăleț într-un alt instantaneu. Vedeți cât de serios abordează fiecare etapă?

Ionuț Făcăleț

Dacă v-am trezit curiozitatea nu pot decât să mă bucur. Vizitați magazinul, cereți sfaturi - acolo sunt oameni care vor fi bucuroși să le ofere. Și învățați! Abordarea corectă a unui vin, asocierile culinare inspirate pot face diferența atunci când vă doriți o seară reușită sau o cină de afaceri ca la carte, ca să dau doar două exemple.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !