DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

luni, 18 decembrie 2017

Planuri de blogger - renovarea bucătăriei

Poate că vă întrebați ce legătură are renovarea bucătăriei cu activitatea mea de blogger. Păi are! Căci de la anul vreau să mă implic într-un proiect la care mă gândesc de destul demult timp și anume un blog nou-nouț care să se ocupe de  „joaca” în bucătărie. Și pentru asta, în afară de noul blog, îmi trebuie, ați ghicit, o bucătărie complet renovată. Cum o idee despre bucătăria ludică („joaca” în bucătărie) v-am dat în articolul anterior iar despre utilarea ei voi vorbi în primele articole de pe noul blog, aici mă voi referi la materialele pe care doresc să la folosesc în cadrul acestui proiect atât pentru blatul de bucătărie cât și pentru pardoseală.

blat bucatarie cuart


Alegerea mea, în ambele cazuri, este să folosesc ca material cuarțul. Și ca să-mi fie mai ușor să explic de ce am făcut această alegere mă voi folosi de următorul infografic:

De ce cuart

Cum această încăpere (bucătăria) îmi va fi și loc de „joacă” dar și studio de creație culinară, locul unde voi face sute, mii de poze și, de ce nu, filmulețe (poate totuși mă apuc și de vlog 😉) trebuie ca suprafețele din ea să îndeplinească mai multe condiții:
- tot ce voi găti va fi proaspăt și suculent, așa că blatul trebuie să aibă o rezistență sporită la sucurile naturale.
- se știe că bloggerii sunt persoane îndemânatice, dar chiar și așa mai scapă una sau alta pe jos, așa că materialele folosite trebuie să reziste la șocuri mecanice, de preferat ar fi să fie indestructibile.
- cuțitele mele vor fi de fiecare dată impecabil ascuțite, deci am nevoie de suprafețe care să reziste la mai toate tipurile de zgârieturi.
- după cum am spus, va fi o bucătărie experimentală, ceea ce necesită suprafețe de lucru inerte chimic.
- trebuie să fie antibacterian, rezistent la apă și ușor de întreținut, din motive mai mult decât evidente.
- pardoseala trebuie să fie antiderapantă, să nu mă chinui să-mi păstrez echilibrul când sunt cu castronul de ouă în mână, ca să dau un exemplu.
- trebuie să arate bine din considerente de poze și filmulețe. 🙂

La toate aceste provocări, fără a se limita la ele, răspunde foarte bine cuarțul, deci cumva alegerea mea se impune de la sine. Totuși am o mare dilemă. Cum să aleg inspirat din paleta nelimitată de culori sau dintre formele și texturile diversificate? Aici chiar aș avea nevoie de ajutor. Așa că vă rog, aruncați o privire pe site-ul Sideraquartz (constănțeni de-ai mei) și spuneți-mi ce credeți că s-ar potrivi cel mai bine proiectului meu?

Este bine de știut: având o calitate superioară (certificată ISO), cuarțul este potrivit și pentru lucrări mari, gen magazine, centre comerciale, aeroporturi, stații și muzee.

2 comentarii:

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !