DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

duminică, 3 decembrie 2017

Ai suspiciuni? Fă testul autoadministrabil HIV (autotest VIH)!

Acest articol se dorește a fi unul de informare, în sensul că testul autoadministrabil HIV (autotest VIH), primul autotest certificat în Uniunea Europeană, se găsește acum în farmaciile din țară dar și pe site-urile acestora. Se eliberează fără prescripție medicală fiind deja lansat cu mare succes în pieţe mari din Europa, precum Franţa şi Italia. 

autotest VIH


Testul vine în ajutorul persoanelor care vor să se diagnosticheze rapid şi în intimitate și este un instrument complementar de screening iar în cazul obținerii unui rezultat pozitiv, este absolut necesară efectuarea unui test de laborator (test Elisa – generația a 4-a) pentru confirmarea diagnosticului. Testul va fi efectuat numai după închiderea ferestrei serologice (3 luni interval între momentul expunerii la riscul infectării cu virusul și producția de anticorpi care semnalează prezența lui) pentru ca un rezultat negativ obținut să poată fi luat în considerare. Informații complete găsiți aici: Testul autoadministrabil HIV.

Prezența acestui test pe piața din România este binevenită în condițiile în care, conform datelor furnizate de Comisia Națională de Luptă Anti-SIDA din cadrul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, în România sunt înregistrați peste 14.600 de pacienți cu HIV/SIDA, aproape jumătate dintre aceștia cu vârste cuprinse între 25 și 29 de ani. Iar alți 300 au fost diagnosticați numai în intervalul ianuarie-iunie 2017.

Fiecare kit de testare va fi furnizat împreună cu un prospect informativ despre test și utilizarea acestuia, dar și despre servicii de consiliere, puse la dispoziție de către personalul asociaţiei de pacienţi UNOPA. Iar în plus, în perioada noiembrie – decembrie Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) în parteneriat cu Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” și Mylan desfășoară campania de promovare a importanței testării și depistării precoce a infecției cu HIV, „Ești negatHIV? Testează-te și fii sigur!”


2 comentarii:

  1. Cred ca aceste campanii care privesc sanatatea ar trebui sa ne preocupe din ce in ce mai mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Important este ca mesajul lor să ajungă la cei care au mai multă nevoie de ele sau la cei care îi pot ajuta!

      Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !