DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

sâmbătă, 23 decembrie 2017

Zile libere sau minivacanțe? Ghid 2018

Pentru că 2018 se apropie cu pași repezi și este firesc să vă gândiți deja cum ați putea să profitați mai bine de „puținele” zile libere pe care le aveți în anul ce vine, m-am gândit să vă prezint un mic ghid care să vă ajute să faceți 35 de zile de vacanță folosind doar 10 zile de concediu.

zile-libere

Update 16.03.2018 - Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paștelui, a devenit zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează, potrivit unui act normativ intrat azi în vigoare. Așadar, salariații se vor bucura, pentru prima oară, de timp liber în Vinerea Mare începând din acest an și vor beneficia luna viitoare de o minivacanță de patru zile. Anul acesta, Vinerea Mare va fi pe 6 aprilie, iar Paștele - pe 8 și 9 aprilie.

Ca să vedeți cum se poate realiza așa ceva, vă propun să o luăm pe rând ( ce este bolduit sunt sărbători legale):

1) Ziua Unirii Principatelor Române cade într-o miercuri, 24 ianuarie. Îți mai iei două zile de concediu (25, 26) și vii luni, pe 29 la muncă. Rezultat minivacanță 5 zile cu 2 zile de concediu.

2) Paștele, 8-9 aprilie, adică duminică și luni. Îți iei o zi concediu, pe 6 aprilie, 7 e sâmbătă și rezultă o minivacanță de 4 zile cu o zi concediu.

3) Ziua Muncii, 1 Mai cade într-o marți. Iei o zi de concediu luni, pe 30 aprilie și te bucuri de o minivacanță de 4 zile, de pe 28 aprilie până pe 1 mai.

4) Rusaliile, 27-28 mai combinate cu Ziua Copilului, 1 Iunie. Pe 29, 30 și 31 mai folosești 3 zile de concediu și ai o minivacanță de 9 zile, de pe 26 mai pe 3 iunie.

5) Adormirea Maicii Domnului, 15 August cade într-o miercuri. Folosești 2 zile de concediu pe 16 și 17, rezultă o minivacanță 15-19 august de 5 zile.

6) Sfântul Andrei, 30 Noiembrie combinată cu Ziua Națională a României, 1 Decembrie. Minivacanță de trei zile fără nici o zi de concediu.

7) Prima și a doua zi de Crăciun, 25-26 Decembrie. Îți iei o zi de concediu, luni 24 decembrie și te bucuri de o minivacanță de 5 zile între 22-26 decembrie.

Și iată cum s-au făcut 35 de zile de vacanță folosind doar 10 zile de concediu. Asta ca să ne limităm doar la 2018. Căci dacă privim mai atent mai putem lua o zi de concediu și pe 31 decembrie iar atunci avem vacanță între 22 decembrie până pe 2 ianuarie. Sper să vă fie de folos!

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/

2 comentarii:

  1. Oricum, majoritatea sunt mereu in minivacanta si vacanta. Atatea zile libere..... nici nu mai stiu de capul lor. Plus ca trei zile inainte se gandesc ca pleaca, trei zile dupa, se dezmeticesc... :)) Sunt rea, asa-i? Dar pe vremea mea ..... :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe vremea mea, aveam SRL-ul. Adică deși sâmbăta era zi lucrătoare se aplica o dată pe lună săptămâna redusă de lucru! :)

      Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !