DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

marți, 23 ianuarie 2018

Corretto - pasiune pentru cafea

Corretto este un loc din Constanța unde pasiunea pentru cafea este evidentă în amenajare, în dotare dar mai ales în oameni. Și asta o spun eu, care nu sunt un băutor de cafea. Numele îi este inspirat din specialitatea populară în nordul Italiei (Caffe Corretto), lucru confirmat de cei doi fondatori pe care am avut plăcerea să-i cunosc.

Timp de aproape o oră am ascultat povești cu și despre cafea, taine ori lucruri mai puțin știute din această lume și i-am văzut la lucru cu pasiunea de care aminteam în titlu. Probabil că ar fi durat cu mult mai mult să aprofundăm dar suntem cu toții oameni ai zilelor noastre, în continuă alergătură. Nu o să vă spun nimic din lucrurile interesante pe care le-am aflat, merită să faceți voi înșivă o vizită dacă sunteți curioși. Pot să vă spun doar că merită.

Corretto coffee shop

N-am gustat acolo o cafea Corretto, așa cum ați fi putut crede, ci o cafea făcută la Chemex (cunoscătorii știu ce spun) chiar de către Ștefan.

corretto chemex

Așadar, dacă sunteți din sau în Constanța și iubiți cafeaua nu strică să faceți o vizită pe str. Țepeș Vodă 14A. Puteți bea o cafea acolo, puteți lua pentru acasă (au prăjitorie de cafea), puteți bea chiar și bere artizanală. Și multe altele! Pun aici pagina de facebook, ca să puteți găsi ușor.

4 comentarii:

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !