DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

marți, 30 ianuarie 2018

Un proiect constănțean a ajuns în finala Campionatului de Bine! Să-l susținem!

Campionatul de Bine este o competiție dedicată organizațiilor neguvernamentale ce vizează finanțarea proiectelor sociale prin intermediul donațiilor individuale. Este organizată de Bursa Binelui, singura platformă online de donații necomisionate din România și a ajuns deja la a cincea ediție. În etapa finală vor fi recompensate primele 3 proiecte în funcție de numărul donațiilor atrase și al numărului de donatori distincți.
Practic, sunt încurajați donatorii de sume mici (5, 10 lei) în a ajuta proiectele preferate, prin faptul că aceste tranzacții online (deci comode) sunt necomisionate și 100% securizate prin Bursa Binelui (singura platformă online care permite donațiile fără comisioane). Suma minimă care poate fi donată este 5 lei.

Cine câștigă? Proiectele calificate în finală (44 proiecte și inițiative sociale) ale căror organizații reușesc până pe 19 februarie 2018 să atragă o sumă cât mai mare de donații de la cât mai mulți donatori diferiți. Iar premiile constau în dublarea sumei strânse pe toată perioada Campionatului, în limita a 5.000 euro pentru fiecare proiect câștigător (primele trei).

Campionatul de Bine

ONG-ul constănțean intrat în finala Campionatului de Bine la care mă refer, este Asociația Culturală Citatepedia ce participă cu proiectul „Locuri de munca pentru persoane cu handicap grav”, proiect pe care îl susțin din toată inima. Consider că persoanele cu handicap grav au dreptul de a nu fi excluse din societate iar noi, ceilalți mai norocoși, avem datoria (măcar morală) să-i sprijinim. Să nu uităm de contribuțiile importante pe care aceste persoane le-au adus de-a lungul timpului, comunităților. Voi da un singur exemplu, probabil fiind cel mai cunoscut (destul de des mediatizat sau citat), Stephen Hawking (fizician cu paralizie aproape completă).

Pentru că și anul trecut am susținut cu un foarte modest succes același proiect, experiența îmi spune că este bine să ofer câteva repere despre ei și despre ce și-au propus:

Asociația Culturală Citatepedia


Organizație neguvernamentală. Proiecte culturale și educaționale pentru publicul larg în care angrenează persoane cu handicap grav. Are sediul în Constanța și este înregistrată sub certificatul 33254/212/2011 din 07.02.2012, CIF 29743518. Este alcătuită din patru membri - două persoane cu handicap grav și doi susținători. Asociația angajează doar persoane cu dizabilități. Este condusă de Lucian Velea, persoană cu atrofie musculară. Activitatea asociației are un impact cultural major, unele din site-urile susținute având sute de mii de utilizatori.

Scopul proiectului „Locuri de muncă pentru persoane cu handicap grav”


Citez: „În 2017, asociația a angajat 2 persoane cu handicap grav. În 2018, dorim să creștem numărul acestor angajați. Este vorba despre persoane care au nevoie de ajutorul unui însoțitor și care, din acest motiv, nu pot avea un serviciu obișnuit. Avem nevoie de fonduri pentru o parte din salarizare şi pentru dotări care să le facă mai ușoară activitatea.”

Dacă, la fel ca și mine, credeți că persoanele cu handicap grav merită o șansă de integrare pentru a-și aduce contribuția în comunitate și doriți să ajutați, atunci căutați butonul „Donează” în proiectul „Locuri de muncă pentru persoane cu handicap grav”. Veți fi îndrumați (am făcut o simulare) către platforma securizată euPlătesc.ro. Nu uitați, cât mai multe donații diferite pot duce la dublarea sumelor donate!

euPlatesc.ro


Am speranța și convingerea că nu suntem insensibili și comunitatea constănțeană dar și cea din țară se va implica și va susține aceste adevărate Jocuri ale Faptelor Bune.

8 comentarii:

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !