DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

sâmbătă, 3 februarie 2018

Seară de arheologie virtuală în Constanța

Aseară am vizitat o locuință romană, de secol I d. Hr., aparținând unei persoane înstărite. Am intrat în fiecare cameră, trecând dintr-una în alta. Și, pe bune, mi-a plăcut! Nu, nu s-a descoperit călătoria în timp (din câte știu), dar aseară am intrat în vestibulum, în atrium și de acolo în celelalte camere (chiar și în taberna). Trebuie să recunosc, cel mai mult mi-a plăcut în peristylum. Cum a fost posibil? Datorită tehnologiei (din imaginea de mai jos lipsește doar laptopul performant care era în continuarea cablului din dreapta).


Arheologie virtuală

Cum a fost posibil? Păi, aseară, la Oxy House Hub Constanța (apropo, acolo se organizează o groază de evenimente de care merită să vă interesați), am participat la workshopul Arheologie virtuala in Tomis - VR, 3D & AR, unde Laur Cliante (arheolog ce a implementat proiecte de reconstrucție în VR și AR a cetății antice Tomis și nu numai) ne-a povestit despre ce a reușit să facă până acum și ce proiecte și visuri are pentru mai departe. 

Dau mai jos reprezentarea într-un clip video a ceea ce am văzut eu în această vizită virtuală, cu mențiunea că atunci când îți pui casca VR este cu totul altceva, ai alte trăiri, altă perspectivă.
Proiecte finalizate mai sunt, amintesc doar bazilicile tomitane, cetatea și monumentul de la Adam Clisi. De această tehnologie vă puteți bucura în vizitele pe care vă invit să le faceți la Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța!

2 comentarii:

  1. Te-am vazut in Live pe acolo. Chiar ma gandeam daca apuca toti sa se joace putin cu ochelarii VR...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am stat până la sfârșit ca să verific, dar presupun că da! :) Fiul meu a testat înaintea mea.

      Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !