DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

joi, 22 februarie 2018

Aș vrea să fiu pasăre să zbor printre nori

„Aș vrea să fiu pasăre să zbor printre nori” este o parte din mesajul lui Bogdan, un băiat de 11 ani dintr-un centru de plasament din România. Mesaj care a fost foarte bine surprins într-una din multele fotografii realizate artistic de către Horia Manolache, fotograf cu experiență semnificativă în proiecte sociale artistice în București și San Francisco, și însuflețite cu texte și ilustrații extrase din dorințele și aspirațiile copiilor de către artistul grafic Gabi Toma, în cadrul campaniei „Mână cu Mână”

Aș vrea să fiu pasăre să zbor printre nori
Toate fotografiile sunt emoționante dar asta m-a impresionat cel mai tare. Oare pentru că blogul meu se numește ”Dincolo de nori” și am văzut, cumva, o legătură mai strânsă? Tot ce se poate, nu știu să-mi explic emoțiile, le am și atât!

Campania „Mână cu Mână” este cu și despre copiii din centrele de plasament. Copii normali și frumoși care au însă nevoie de un mic ajutor din partea comunității pentru a putea păși cu încredere în viață. Să nu uităm, nu ei au ales să-și trăiască copilăria în centrele de plasament. Și știm cu toții, organismele de stat care protejează copii nu pot oferi suficient ca aceștia să se formeze corespunzător pentru viață. În plus ei nu sunt niște cifre în statistici sau niște probleme de rezolvat, ei sunt viitori adulți alături de care vom trăi.

Astfel, prin „Mână cu Mână” se strâng donații (online și de la companii) pentru activitățile acestor copii, în altă parte decât în centrele de plasament (de exemplu, în vederea integrării sociale, chiar în mijlocul comunităților). În plus, sunt popularizate mesaje general valabile prin care societatea să conștientizeze existența acestor copii și să facă mai ușoară relaționarea cu ei, lucru foarte important în acest context.

Copiii aceștia au nevoie de înțelegerea și sprijinul nostru!


10 comentarii:

 1. Răspunsuri
  1. Mulțumesc, acesta este și scopul! Cât mai multă lume ar trebui să afle despre campania Mână cu Mână!

   Ștergere
 2. Răspunsuri
  1. N-ar trebui să te surprindă! Copii sunt mai inventivi decât mulți dintre adulți!

   Ștergere
 3. Daca viata este atat de nedreapta uneori, macar oamenii, cei care merita sa se numeasca oameni, sa fie drepti.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cum nu putem, ca oameni, să ne concentrăm pe prea mmulte lucruri odată, rostul acestor campanii este să ne atragă atenția!

   Ștergere
 4. Sunt impresionante pozele, arata ca acesti copii viseaza o viata la o viata normala si nu si-au pierdut increderea. Inca! Depinde de noi toti sa-si pastreze speranta.

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !