DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

miercuri, 7 martie 2018

Cea mai frumoasă călătorie este cea în care încă n-am fost!

Știți cum se spune, cea mai frumoasă călătorie este cea în care încă n-am fost! O cugetare frumoasă, pe care nu aș putea spune unde și când am auzit-o, am citit-o sau am visat-o! Asta nu înseamnă că nu am experiențe autentice și amintiri fabuloase, unele încă din mileniul trecut, aș putea spune. Vacanțe la bunici pe malul Dunării ori printre viile de pe Dealurile Bujorului, taberele școlare sau cele de pregătire militară din liceu, deplasările și cantonamentele la munte sau la mare cu școala sportivă și câte și mai câte. În plus tatăl meu a fost militar, mutat din garnizoană în garnizoană, așa că aș putea spune cumva că viața mea de copil și adolescent a fost o continuă călătorie.

Totuși, dacă ar fi să-mi aduc aminte de o călătorie cu amintiri memorabile, nu m-aș aventura așa departe înapoi, în timp. Deh, am o vârstă și s-ar putea să le mai încurc între ele. O călătorie de neuitat va fi fost negreșit una în care te-ai simțit bine, ai avut tovărășii plăcute, conversații spumoase și descoperiri culinare deosebite. Cea care mi se insinuează repetitiv în minte este o călătorie de acum aproximativ 5 ani, în Serbia.

A fost o călătorie dorită, în sensul că am luptat pentru ea până în ultimul moment în cadrul unei competiții din cadrul companiei unde lucram la acea vreme. Și foarte important, a fost câștigată în urma unui efort de echipă și tot în aceeași formulă am și adjudecat premiul. Iar unii dintre noi erau pentru prima dată în afara granițelor României, ceea ce a condimentat excursia cu multe întâmplări picante.

Dunărea

După ce am traversat pe la Porțile de Fier am luat-o pe un drum pitoresc pe malul sârbesc al Dunării, cu destinația Belgrad.

pe drum

Am trecut printr-o zonă în care efectiv trebuia să ne ferim de pietrele căzute de pe versanți. Oare semnul acesta era o avertizare?

semn rutier

Facem și prima oprire la o veche cetate de vamă conservată uimitor de bine. Una din puținele poze în care apar și eu! 🙂

cetate de vamă

cetate vamă
cetate vamă


Pe drum am dat și de o căruță metalică, probabil una folosită în al doilea război mondial pentru transportul mâncării la trupe. Mă cam bătea gândul să o iau acasă.

caruta metalica

Ca idee, această căruță este așezată strategic la marginea drumului, ca să atragă călătorii spre localul unde am mâncat cea mai bună plescovița la grătar din toată călătoria. Cu murături e un deliciu. Totuși vă sfătuiesc să aveți grijă, porțiile sunt pentru oameni munciți și flămânzi, nu pentru cei care sunt la dietă! Înainte de a începe să mâncați ar fi indicat să lucrați un pic la lărgirea stomacului cu o Vilijamovka din pere, băută dintr-un soi de țoiuri cu „fund de gheață”.

Belgradul este un oraș frumos, cu multe grupuri statuare, fântâni și clădiri monumentale.

Posta Belgrad

fantana Belgrad
grup statuar


În domeniul culinar nu îmi mai amintesc tot ce am încercat dar îmi sunt încă vii în memorie niște cornulețe cu vin alb, bela vesalița sau salata șobska. Uzual, am băut Zaječarsko pivo, o bere care mi-a amintit de Gambrinusul studenției mele.

Cetatea Belgradului ar merita ea singură, nu un articol, ci o serie întreagă. Atât de multe lucruri sunt de văzut și apoi de povestit. Eu mă voi opri la o întâmplare oarecum hazlie. Una din pozele pe care am vrut neapărat să le fac în cetate este aceasta, nu mă-ntrebați de ce.

pe tun

Imediat cum mi-a văzut isprava, un coleg a vrut să supraliciteze sau pur și simplu a fost mai curios.

pe teava

Dorind să se amuze, cel din spate a bătut cu cheile în tun. Rezultat? Datorită sperieturii, extragerea capului din țeava tunului a fost mai dificilă și nu în totalitate lipsită de peripeții pentru urechile curiosului. La câteva minute după ce a văzut din nou lumina soarelui se jura că în interior sclipeau în întuneric o mulțime de ochi fosforescenți și se auzeau zgomote ciudate. I-am adus, de urgență, o bere, am considerat că avea halucinații de la cola aia de-o ținea în mână.

La acea dată, Belgradul mai purta urmele bombardamentelor din timpul războiului.

Urme bombardamente

La final, în drumul spre casă, am luat-o pe altă rută, spre autostradă.

pod Belgrad

După cum spuneam la început, cea mai frumoasă călătorie este cea în care încă n-am fost. Sunt sigur că viața mă va surprinde în continuare în mod plăcut, la urma urmei trăirile înseamnă emoții. Și deși invidioșii și detractorii din jurul meu șoptesc pe la colțuri că am o vârstă și ar trebui să mă limitez la călătorii culinare și la degustări de vin, eu chiar sper să mai fac călătorii aventuroase, așa cum îmi este firea. Zău, mă văd încă făcând asemenea fotografii, nu degeaba blogul meu se numește „Dincolo de nori”.

momondo
Sursă: site-ul de călătorii momondo
Acest articol de suflet vine cu o surpriză plăcută, sper eu, din partea lui momondo. Despre care Forbes.com spune: „este, de departe, unul dintre cele mai bune site-uri pentru găsirea ofertelor de călătorie”. Surpriza este că voi, cititorii, sunteți provocați în această campanie să destăinuți într-un comentariu (sincer aș prefera să-l lăsați aici, pe blog) cea mai frumoasă amintire de călătorie. Cele care îi vor inspira cel mai mult să plece la drum, vor fi premiate cu un city-break de 500 euro sau unul dintre cele 5 vouchere de călătorie în valoare de 50 euro. Cum ar veni, eu concurez cu articolul meu în proba de la SuperBlog iar voi concurați cu comentariul vostru la categoria “Cea mai frumoasă amintire din comentarii”. Vă doresc baftă și călătorii plăcute!

Articol scris pentru competiția Spring SuperBlog 2018, proba 2 - #Călătoriideneuitat – Povestește-ne cea mai frumoasă amintire din călătoriile tale.
Imagini din arhiva proprie.

57 de comentarii:

 1. Sa recapitulam: acum 5 ani, ai trecut fix prin orasul meu si s-ar putea ca si chiar pe strada mea pentru a ajunge la destinatie. Trebuia sa fluieri ca dadeam o cafea. Si ca sa raspund la intrebarea ta,cea mai frumoasă amintire de călătorie, pot sa spun ca a fost anul trecut, pe Clisura Dunarii, la Berzasca, unde m-am simtit ca in Insulele Maldive. Nu ma crezi? cauta imagini>

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E bine de știut, mai vin pe acolo! :) Eu te cred, zona e superbă! Mult succes la concursul de comentarii, ai spart gheața!

   Ștergere
 2. Cea mai frumoasa amintire de calatorie a fost la Europa- ParK in Germania la Rust. M-am simtit din nou copil si m-am bucurat de aproape toate atractiile:)

  RăspundețiȘtergere
 3. Acum chiar vreau sa merg prin toata Europa doar ca sa gust mancarea

  RăspundețiȘtergere
 4. Acum am aflat de unde vine denumirea blogului! Călătorii plăcute!

  Succes la Spring SB!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De la faptul că sunt un blogger cu capu-n nori și dincolo de ei! :) Desigur!
   Mulțumesc!

   Ștergere
 5. Eu n am iesit niciodata din tara, succes la concurs.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din fericire, România este destul de întinsă și ofertantă, așa că nu trebuie ca să ieși din țară ca să ai amintiri de călătorie! Te aștept în concurs! :)

   Ștergere
 6. Cred ca a fost tare fain. Din poze pare ca ai avut ce vedea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E frumoasă Serbia și Belgradul! Mai am o tonă de poze! :)
   Te aștept și cu comentariul pentru concurs!

   Ștergere
 7. Fiecare vacanță a fost minunată, dar am avut și diverse peripeții. Îmi amintesc că eram în Croația, duminică, orașul Split, Palatul lui Diocletian. La un moment dat, soțul își dă seama că și-a uitat portofelul în mașină. Mergem la mașină, nu răspunde la comanda de deschidere din cheie. Zice soțul, s-a terminat bateria la cheie. Surpriză, mașina cu pornește. Ce are mașina? A murit bateria. Na, mă aflam în situația de a cere cuiva să ne dea curent. Dar de la cine să primim curent duminica într-o parcare privata? Norocul nostru a fost că am dat peste un tip care avea un service auto. A zis că-l sună pe mecanic și îl roagă să vină să vadă mașina. Ora 7 seara, duminică Croația, mă repet. Ajunge mecanicul (nouă nu ne venea să credem) se uită la mașină ne explică în croato-limbajul semnelor că e gata bateria și aduce el una de acasă. Mă gândeam, sigur nu mai vine înapoi. Vine după 20 de minute cu o baterie și cabluri, ne dă curent, mașina pornește. Întrebăm politicos în engleză plus limbajul mâinilor, cât ne costă. Iar emoții, îmi imaginam că va profita, fiind turiști, străini, duminică, 4 drumuri, mă și pregăteam să scot 50 de euro. La care tipul îmi spune zâmbind, e bine de o cafea, i-am dat de 10 cafele!
  Aceasta este una dintre amintirile pe care o povestim râzând, dar atunci nu mi s-a părut amuzant

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am pățit ceva asemănător, nu o să crezi, la Brăila! :) Baftă la concurs!

   Ștergere
 8. Nu am calatorit prea mult la viata mea, poate si de asta cele mai frumoase amintiri eu le am din vacantele la tara, la bunici. Toata vara stateam acolo si nu aveam nevoie de inghetata sau jucarii sofisticate. Nici televizor nu aveam. Imi petrecem timpul citind si ajutandu-i pe bunici la muncile din gospodarie, dar eram cea mai fericita.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am amintiri foarte frumoase și vii din perioadele petrecute la bunici! Una din ele se referă la perioada când aveam 3-4 ani și trebuia să aduc gâștele de la gârlă, pe înserat! :) Baftă la concurs!

   Ștergere
 9. Mie-mi plac drumețiile pe munte, pot spune că sunt dependentă, într-un fel, de munte. Mi-amintesc de prima drumeție care a fost pe la 5-6 anișori, pe Valea Prahovei, alături de familie, pentru ca mai apoi, în fiecare vară, să merg la munte cu colegii mei de școala și mai tarziu cu prietenii. Pot spune cu mâna pe inimă că eu i-am ,,amețit” pe toți cu acest drog! :D
  Cea mai interesantă călătorie și cele mai fascinante imagini pe care le am acum în minte vin dintr-o drumeție pe Cheile Nerei, o zonă neașteptat de frumoasă, de un pitoresc si un farmec aparte. Odată ce intri în rezervația Cheile Nerei – Beusnita ai senzația că pășești cu adevărat pe un nou tărâm, nemaiîntâlnit. Sunt chiar multe lucruri de văzut și admirat acolo, o saptamână nu ți-ar ajunge să rătăcești pe potecile parcului să vizitezi cascade, peșteri sau tuneluri săpate adânc în stâncă și să te bucuri de multe, multe peisaje de vis.
  Numai când sunt pe munte simt că traiesc cu adevărat. Pentru mine muntele e cu adevărat FASCINANT!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am auzit multe lucruri frumoase despre zona la care faci referire! Îmi doresc să o văd și eu! Baftă la concurs!

   Ștergere
 10. Ce tare a fost prietenul tau, inca nu ma pot opri din ras.

  Bafta la SB Spring!

  RăspundețiȘtergere
 11. Te vedem si noi mai mult in poze numai datorita lui Christian Tour :) Eu am avut cea mai frumoasa experienta in Thailanda acum 2 ani dar ncii Rep Dominicana sau Egipt nu au fost mai prejos. Anul asta asteptam sa descoperim Dubai-ul ;)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. În Serbia nu am fost cu acea agenție de turism, am călătorit cu mașina firmei (de serviciu). :)
   Baftă la concurs!

   Ștergere
 12. Voi, acolo, la mare, sunteti mereu în "calatorie". Când la Mamaia, când la Neptun...
  Eu am calatorit destul, dar nu m-as opri niciodata, ca sa zic asa. Daca-i întrebi pe cei trecuti de-o anumita vârsta, o sa-ti spuna ca doua lucruri îsi mai doresc în viata: o casuta la tara, unde sa se retraga la batrâneti, si sa calatoreasca. La mine ordinea e invers. :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daaa! :) Din când în când, mai evadăm și pe la munte! :) Mulțumesc de vizită!

   Ștergere
 13. Superbe amintiri ai. Eu consider ca fiecare vacanta are farmecul ei. Ca sa le clasific e greu. Depinde si de experientele si trairile recente. In momentul de fata cea mai frumoasa excursie a fost ultima, de la Brasov, cea in care am avut parte si de ultimul concert CSD. Dar daca ar fi sa povestesc ceva memorabil as aduce in prim plan un sfarsit de vacanta... nu vacanta in sine. Primul an dupa casatorie... ne doream sa mergem impreuna intr-o vacanta, insa soarta noastra fuse cruda asta data! :D El a fost nevoit sa plece in interes de serviciu intr-un circuit in Grecia, iar cum locurile erau limitate si de mult timp rezervate nu a putut sa imi cumpere si mie un bilet separat de turisti. M-am multumit insa in aceeasi perioada cu o vacanta la bulgari impreuna cu o prietena. Partea amuzanta este ca exact in ziua in care aniversam casatoria ne intorceam amandoi... pe unde? Aceeasi vama! Ruse. El avea ceva avantaj si ma gandeam ca daca ajunge inantea mea efectiv nu ma poate astepta. Insa autocarul nostru s-a stricat si a trebuit sa asteptam vreo doua ore pana a venit altul sa ne preia. Astfel am ajuns in acelasi timp la granita si ne-am intalnit in vama la Giurgiu cu 15 minute inainte sa se incheie ziua. :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Soarta a vrut să aveți o amintire romantică! Frumos! Baftă la concurs! :)

   Ștergere
 14. Sunt indragostita de mare, orice vacanta care nu o include este incompleta. De ce? Marea este iubita perfecta, intotdeauna disponibila si plina de viata. Se joaca cu tine, danseaza, se lupta si cateodata te rastoarna dur. Este capricioasa, periculoasa, interesanta, neimblanzita, dar te face sa te simti in viata si mai ales te iubeste. Te ademeneste spre ea, trimitandu-ti in nari briza, apoi iti copleseste buzele cu saruturi sarate, pe cand nisipul fin te imbratiseaza molatic. Dragostea marii nu este numai despre atractie, atingeri, interactionari, este spiritualitate vie. Mereu ai impresia ca o cuceresti fizic, dar ea deja te-a cucerit spiritual. Nu exista om care sa spuna ca a avut parte de destule valuri si nici iubit care sa spuna ca s-a saturat de imbratisarile iubitei. Langa mare nu esti niciodata singur, buzele ei, valurile, o data te saruta, apoi te musca, dar mereu iti vorbesc. Iti spun: te iubesc, te iubesc, te iubesc…. pana la sfarsitul timpului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Frumoasă descriere a mării! Păcat că eu nu o mai pot privi așa de câteva luni! :(
   Baftă la concurs!

   Ștergere
 15. Pentru mine orice iesire din oras este cea mai frumoasa pana la urmatoarea.

  RăspundețiȘtergere
 16. Te invit pe urmele imparatesei Sisi la Baile Herculane, statiune care este foarte aproape de mine si unde mereu imi petrec vacantele. Ma fascineaza peisajul, asa cum o fascina si pe imparateasa Sisi sau pe Franz Josef.

  RăspundețiȘtergere
 17. Una dintre cele mai frumoase vacante petrecute de mine a fost in Bucovina, iar acum in preajma sarbatorilor pascale, locurile capata o incarcatura emotionala cum poate doar in Maramures mai intalnesi. Aici inca se pastreaza traditiile si obiceiurile. Sa participi la incondeierea oualor, sau sa degusti cozonacii facuti in Bucovina, sunt amintiri de neuitat.

  RăspundețiȘtergere
 18. Sa felicitam Momondo mai intai! Algarve-Portugalia, o vacanta de vis, un colt de rai as putea spune. Pe langa peisajul de vis, iti recomand Festivalul International de Sculpturi din Nisip care are loc in fiecare an din martie pana in oct. alegandu-se in fiecare an cate o tema.

  RăspundețiȘtergere
 19. Cea mai frumoasa vacanța am avut-o anul trecut la Blaxy Resort in Olimp cu fetița mea
  A fost primul an al ei la mare și eram foarte speriata crezând ca nu ii va plăcea sau ca va plânge ,,,dar surpriza i a placut la Nebunie adora apa și marea.Cand stăteam la piscina sau la mare atunci când vroiam sa plecam in camera sau la mare efectiv se punea pe un plâns de ma știa toată plaja ,sa nu o iau din apa ca ea vrea sa mai stea.A fost cea mai frumosa vacanța iar fetița mea a fost extrem de fericita și de bucuroasa când a văzut atâta apa și atâta bălăceală.❤️

  RăspundețiȘtergere
 20. Greu de explicat o simpla vacanță.sunt fana a ieșirilor a vacantelor superbe mai ales vara soare cald ,geam deschis la mașină muzica la maxim, aer curat. Cea mai frumoasa vacanta a fost pe neașteptate eu si copii ne am pus in masina pe drum ne am hotărât sa colindam câteva zile. Am pornit spre stana de vale un loc frumos dintre munți, cu apa lina si curata , am trecut printr o pădure pomi înalți,brazi verzi o splendoare. Am luat apa am băut după am plecat mai departe si am amuș in Turda un loc superb, cu oameni minunați aici am decis sa vizitam Salina Turda , emoție mare mai ales ca trebuie sa coboram in jos ,aer de sare , curat ,plăcut. O minunăție am stat acolo câteva ore apoi am ieșit din Salina ne-am cumpărat amintiri de la ieșire , poze ,si vata pe bat. Am ajuns si la Mânăstirea Prislop , o mănăstire frumoasa plina de har si buna credință unde rugăciunea se simte iar liniștea si pacea sufleteasca te cuprinde. In aceea noapte in timp ce așteptam sa intram mi-a apărut pe cer un chip cu barba alba , făcut din nori. Am știut ca acel loc e sfânt ,iar Dumnezeu își face apariția in fiecare loscor. Am intrat ,ne am rugat am pornit spre casa. Locuri frumoase plina de verdeață, pomi. Apa o minunăție ! Cea mai frumoasa vacanta ! Abia aștept sa mai calatoresc

  RăspundețiȘtergere
 21. Un hotel elegant, curat, cu gazde primitoare, conditii de 4 stale,confortabil,mancare excelenta,piscina la superlativ impreuna cu tot spa-ul, priveliste de vis.
  Un hotel de nota 10, recomand si sper sa mai am ocazia de a mai reveni!
  EXCELENT!
  Pe pragul hotelului Escalade de ai intrat,
  De gazde primitoare esti intampinat
  Zambete si urari de bun venit vei primi,
  De esti multumit si nu ai cum sa nu fii,
  O camerea minunata vei primi,
  In paturi confortabile te vei odihni.
  In camara este atat de curat si mirose frumos,
  Mocheta este moale,totu-i armonios,
  Si baia te asteapta curata lucind,
  Cu prosoape albe,oglinda, stralucind,
  Curate halate de baie si papuci
  La piscina te astepta sa te duci.
  De vrei la munte o baie adevarata,
  La Hotel Escalade ai o pisina cu apa sarata
  Jacuzzi si pisina pentru copii,
  Bine si relaxat te vei simti.
  Elimini toxinele la sauna umeda, uscata
  Iar dusurile din apropiere te asteapta.
  Mereu la Spa prosoape curate vei gasi
  Si personalul mereu iti va zambi.
  In forma te vei mentine,
  La sala de fitness cum se cuvine,
  Pe bicicleta dai jos calorii
  Ca in sala de fitness sunt multe "jucarii"
  Banda de alergat si aparate de forta,
  Vei arde calorii ca o torta!
  La micul dejun te simti ca in rai,
  Multe produse proaspete,apetisante si calde tu ai,
  De la fructe si legume, la omlete foarte bune,
  Mezeluri, barnzeturi,etc,salate,
  Nu poti sa le mananci pe toate!
  Si cafeaua expresso are o mare savoare,
  Cand o servesti pe terasa cu priveliste la soare!
  Si daca in vacanta vi cu copiii,
  Aici au doar bucurii,
  Fiindca hotelul Escalade are locuri de joaca pentru copii.
  Dotate cu leagane si alte bucurii.
  Dar si copiii mari au locul lor de joaca,
  In sala de bowling,la dartz sau la tenis de masa.
  Distractie la sala, pisina sau la bar,
  La Hotel Escalade toate iti sunt oferite in dar!
  De-i vara sau iarna
  La Hotel Escalade de vei veni
  Un sejur de vis vei avea si te vei odihni.
  Si daca credeti ca spun "brasoave"
  Va invit sa veniti la Hotel Escalade.
  Aici în Poiana am avut amintiri de neuitat,frumoasa mea vacanta...

  RăspundețiȘtergere
 22. Cea mai frumoasă amintire o am din Bulgaria. O excursie din vremea comunismului mi s-a părut cea mai fascinantă experiență fiindcă:
  -ei aveau uleiul la liber. Imaginați-vă că au fost oamenii tentați să ia zeci de sticle, până li s-a spus că nu prea se trece cu alimente la graniță
  -alunele se vindeau la colțul străzii ca semințele la noi
  -peste tot vedeai țigări BT
  Trăiau mai bine ca noi, dar nu despre asta vreau să povestesc, ci despre educația aleasă a vecinilor noștri. Oriunde ne duceam să cumpărăm sau să vizităm, când ne auzeau vorbind o limbă străină se dădeau la o parte și ne lăsau primii!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Prin 82-83 am fost și eu în Bulgaria, cu Școala Sportivă, la un concurs de atletism. De alune țin minte, dar la fel era și la Mangalia, căci de câte ori veneam la mare (pe atunci locuiam în Tecuci) îmi luam în cornete făcute din ziar, de pe lângă plajă.
   Baftă la concurs!

   Ștergere
 23. Frumoasa vacanta ai avut, Radule. As povesti si eu 1000 de chestii, dar n-am voie. :P

  RăspundețiȘtergere
 24. Cea mai frumoasa vacanta a fost impreuna cu familia la Disneyland. Eu si sotul ne-am bucurat de toate frumusetile care sunt pe acolo si copilul a fost intr-un extaz total. Nu poti sa-ti inchipui cata bucurie incape in sufletul unei mame atunci cand isi vede copilul bucuros. In momentul ala uiti de banii cheltuiti, de probleme, de oboseala si iti doresti sa dureze cat mai mult vacanta

  RăspundețiȘtergere
 25. Eram adolescent si pornisem cu grupul prin Apuseni. M-am abatut de la traseu si de grup alegând o scurtatura pe o panta abrupta de sisturi calcaroase. Eram doar in tenisi, dar puteam sa simt mai bine roca predispusă la desprinderi accidentale. Dupa o eternitate de urcus, am ajuns in varf pe la amiaza intr-o poienita de basm, cu flori multicolore si mirosuri nepamantene. Am crezut ca am ajuns in rai! Grupul se vedea in vale ocolind culmea intr-un punct in care urma sa ne intersectam. M-am intins rastignit in poienita cu flori de munte si am adormit instantaneu. Când m-am trezit, grupul ajunsese aproape de jonctiune, asa ca am plecat in intampinarea lui. Le-am povestit ce am gasit acolo, insa fiind tarziu nu s-au abatut sa vada si ei minunea. Nu stiu daca eu am fost singurul care a pus piciorul acolo, insa tot timpul am fost convins de lucrul acesta! E o imagine si o traire pe care le voi purta in suflet intreaga viata!

  RăspundețiȘtergere
 26. Vorba Danielei-spicuiri, in locul meu cu brazi cărora de mică le-am spus „sarut-mâna” eu am fost vesnic călător, drumeț rătăcit pe cărări de munte fie că se numeau Piatra Mare, Tâmpa, Postavarul sau plecand mereu in duminici fara egal spre Bucegi, dar și spre orașele care-mi tainuiau locuri de vis, despre care as putea scrie o carte, cu tot cu aventurile care apartineau clar acelui moment. Calatoria insa, pentru mine, trebuie sa aiba de toate - loc de popas, de rasfat, de atins cu inima, de atins cu mana, trebuie sa-mi ramana asa cum ti-a ramas tie povestea asta. As duce pe oricine in Saschiz si Sighisoara, i-as arata Salina de la Praid, insa nu l-as lasa sa plece fara sa manance galusti si tocanita de vita din locul meu preferat de la Sovata. Celor cu dare de mană le-as zice ceva despre hotelul Danubius Health&Spa, unde ar avea parte de niste tratamente miracol. O minune de loc. I-as duce mai apoi sa ia mocanita si astfel sa treaca prin tot felul de senzatii, care mai de care mai prietenoase. De fiecare data cand vacanta mea de o zi prinde accente din acest loc magic - Sovata, nici nu ma departez bine ca imi vine a reveni pentru un dans ca pe vremuri, intr-un ring, pe o terasa cu formatie live. Si culmea, locul nu are nimic nostalgic, ci de fiecare data il gasesc nou, plin de viata si de oameni care stiu ca un concediu poate fi perfect și in inima țării noastre. Succes, Radu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu siguranță, un concediu perfect poți face atât în inima țării cât și la extremitățile ei! :) Baftă la concurs!

   Ștergere
 27. Sunt de acord cu tine,cea mai frumoasă călătorie este cea în care încă n-am fost,dar si cele in care am fost sunt de neuitat,minunate,fabuloase,care mi-au adus amintiri pretioase !!
  Nu am reusit pana acum sa calatoresc asa cum inima mea isi doreste;ea isi doreste multe,multe calatorii in lumea aceasta mare si frumoasa care de-abia asteapta sa fie descoperita,dar se spune ca „niciodata nu este prea tarziu”,asa ca avem toata viata in fata pentru a calatori si a ne minuna.
  O calatorie mai deosebita,care are locul ei special in inima mea, este un city-break in care am fost acum 3 ani in septembrie,impreuna cu sotul meu in Paris;a fost prima calatorie in Franta,si a fost cu ocazia aniversarii a 2 ani de la nunta,si mi-a placut tare mult Parisul,obiectivele turistice pe care le-am vizitat,oamenii minunati dispusi sa te ajute la nevoie,si mi-a placut totul....Imi este greu sa aleg ce anume,care dintre obiectivele vizitate m-a fascinat mai mult si mai mult,totul era de vis; cred totusi ca am fost uimita de Castelul Versailles,de gradinile lui imense,de florile multicolore si formele arbustilor,de faptul ca fiecare firicel de iarba era tuns si aranjat intr-o anumita forma,de fantanile arteziene care timp de cateva minute ne-au oferit un adevarat spectacol acompaniat de muzica acelor vremuri indepartate;apoi turnul Eiffel,de pe varful caruia simti ca ai lumea la picioare,apoi acel monument al arhitecturii gotice timpurii din Franta,si anume catedrala Notre-Dame este superba !!
  Mi-au placut oamenii,calzi si deschisi,care de fiecare data cand am avut nevoie de ajutor,s-au oprit,au scos harta si ne-au indrumat pasii catre obiectivul vizat !!
  Mi-au mai placut bulevardele,stradutele cu cofetarii micute si cochete,croissantul de la micul dejun,doamna de la receptie cu accentul ei de vis ( iubesc limba franceza).....si lista este nesfarsita !!
  O amintire de neuitat,care a durat 4 zile si 3 nopti intr-un oras magic !!
  „Călătorește și vezi lumea. E mai fantastică decât orice vis închipuit sau plătit de fabrici. Nu cere garanții, nu cere siguranță.”- Ray Bradbury
  Iti multumesc si bafta !!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Frumos comentariu și aș vrea să-ți pot spune și eu baftă la concurs. Din păcate, timpul n-a stat pe loc. :(
   Mulțumesc de trecere! :)

   Ștergere
 28. Vreau să împărtășesc mărturia mea tuturor După ce am fost în relație cu prietenul meu timp de cinci ani, sa despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul era zadarnic, l-am vrut atât de mult din cauza dragostea pe care o am pentru el, l-am rugat cu totul, am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema pe cineva online și mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă să-l aducă înapoi, dar eu sunt tipul care niciodată nu credea în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, mi-a trimis poșta și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că ex-ul meu se va întoarce la mine, a aruncat vraja și în mod surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 17:00. Ex-ul meu ma sunat, am fost atât de surprins, am răspuns la apel și tot ce a spus a fost că a fost atât de rău pentru tot ce sa întâmplat, încât a vrut să mă întorc, că mă iubește atât de mult. Am fost atât de fericit și m-am dus la el, contactați-l acum pentru relația dvs. sau probleme de căsătorie,

  WHATSAPP +2349035428122
   
  Trimiteți prin e-mail [email protected]

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !