DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

vineri, 16 martie 2018

De ce n-ai cumpăra ieftin?

Chiar așa? De ce n-ai cumpăra ieftin? O mulțime de oameni se străduiesc să facă asta, reușind mai mult sau mai puțin. Oamenii bogați devin și mai bogați, procedând astfel. Personal, consider că banii pe care-i câștig mă costă foarte mult și de aceea nu-mi permit să-i cheltui în vânt. Chiar dacă aș avea noroc și aș câștiga la loto  sau aș primi o moștenire, tot aș fi grijuliu cu banii mei.

Prețurile produselor din piață au multe componente, din care unele trebuiesc văzute cu ochii minții și, pe cât posibil, eliminate. Desigur, nu întotdeauna este rentabil sau fezabil să o faci, dar în cazul cheltuielilor de anvergură, cum ar fi construcția propriei case, poți realiza economii substanțiale procedând așa.

Tehnologia informațională și abundența de informații au făcut posibilă și necesară compararea și cercetarea ofertelor existente dar și identificarea oportunităților cu adevărat valoroase. Din nefericire, pentru fiecare aspect ar trebui să ai un expert în spate, ceea ce nu este întotdeauna posibil. Observ că formația mea tehnică iar a ieșit la iveală, oricât m-aș strădui nu o pot ascunde în scris.

Dacă ați citit ultimele articole de pe blog știți deja că am o opțiune asupra unui proiect de casă și totodată asupra obținerii autorizației de construire. Chiar dacă am fost asigurat că voi avea parte de consultanță pe toată perioada șantierului, mi-am spus că pe partea de materiale de construcții, ar fi cazul să fac și eu niște cercetări. Până la urmă e vorba de banii mei, după cum spuneam am formație tehnică și, în plus, am ceva timp la dispoziție, câștigat deoarece am apelat tot la profesioniști, în cazul autorizației de construire. Așa că nu mi-a fost prea greu să recunosc, în căutările mele pe internet, un concept nou și, deocamdată unic, pentru piața românească.

cumpara ieftin

Voi încerca să explic de ce m-a atras pe mine. Să luăm, de exemplu, categoria materiale pentru structură și fundație. Nu ai vrea să le poți cumpăra pe toate dintr-un singur loc, astfel încât să poți câștiga timp și economisi bani? Eu cred că da! Sau, ne putem referi la instalații termice ori la instalații sanitare. Nu ți-ai dori să fie livrate direct de la producător și ambalate corespunzător, scăpând de costurile de manipulare, depozitare și transport? Cu riscul de a mă repeta, eu cred că da! Economiile realizate pot merge și până la 30% (ceea ce nu este deloc de neglijat, gândește-te doar că ți-ai putea mobila casa gratis 🙂), așa cum este ilustrat în următorul infografic.

concept vindem-ieftin.ro

Totuși, în acest iureș al abundenței informaționale sunt necesare și verificări. Internetul abundă de promisiuni care ne oferă „marea cu sarea” așa că mă informez din mai multe surse credibile, ceea ce vă sfătuiesc insistent să faceți și voi! Aceste recenzii video vă pot fi utile, pentru început!

Chiar dacă am câteva cunoștințe în domeniu, voi folosi bucuros serviciul lor de consiliere gratuită. Este un beneficiu care nu mă costă nimic, aș fi nebun să n-o fac. În plus, nu le pot ști chiar pe toate și o părere avizată (pe lângă altele), nu are cum să îmi strice.

Vindem-ieftin.ro

Iar mai târziu, după ce experiența mea va fi completă, voi sugera comitetului director al companiei unde lucrez să externalizeze serviciul de achiziții arătându-le cu grafice cum se reduc cheltuielile cu personalul, cele de administrare sau chiar anumite comisioane. Nu zic că țintesc neapărat o promovare ori o mărire de salariu, dar să nu spuneți că n-ar prinde bine la (noua) casa omului?

Nu uitați, să cumperi ieftin este o dovadă de inteligență. Este, dacă vreți, o adevărată artă! Și, apropo: „Știai că ai putea obține reduceri între 10-30% dacă ai compara mai multe oferte pentru același produs și dacă ai comanda centralizat materialele necesare de construcții?”

Vindem-ieftin

Articol scris în cadrul Spring Superblog 2018, proba 5 - Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro – un concept unic pe piața materialelor de construcții.
Imagini vindem-ieftin.ro

6 comentarii:

 1. Daca cumperi un produs cu ochii inchisi fara sa verifici mai multe oferte poti sa ai ghinionul sa-l cumperi de unde este mai scump.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Platforma de care vorbesc în articol, preîntâmpină astfel de ghinioane! :)

   Ștergere
 2. Conceptul, în sine, e simplu si trebuie sa functioneze. Dar pe mine ma apuca râsul de câte ori aud expresia, aducându-mi aminte de matusa care ne trimitea sa bem laptele "direct de la producator"! :)))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îmi aduc aminte cu plăcere de timpul când beam lapte direct din căldarea în care se mulgea vaca. Cred că se respectau niște norme de igienă destul de stricte, nu am avut măcar o aftă! :)

   Ștergere
 3. interesante informatii, o sa le retin!
  succes, Radu!

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !