DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

marți, 27 martie 2018

Revedere cu farmec, colorată cu pete de cafea.

De cum a intrat pe ușă, ca un magnet, a atras privirile tuturor. Am privit-o intens din două motive. O dată deoarece era întradevăr o apariție. Totul era la ea mai mult decât culoare. Apoi pentru că îmi părea extrem de cunoscută. Privirile ni s-au întâlnit preț de câteva clipe și mi-a făcut veselă un semn din mână, ca unei vechi cunoștințe. Surprins, nu am apucat să-i răspund mai ales că a fost rapid acaparată de organizatorii evenimentului.

Gerovital Beauty

Eram așezat strategic lângă bolurile cu fistic și alune caju și păream preocupat de conținutul lor (de fapt chiar eram, ambele exercită asupra mea o atracție irezistibilă). Cele două doamne din stânga mea, după ce mi-au aruncat rapid o privire ce aducea cu cea a unui evaluator de diamante când examinează un ciob de sticlă, au hotărât că sunt cantitate neglijabilă și au început să vorbească între ele. Pentru că ronțăitul fisticului nu îmi punea probleme de concentrare, am prins, fără să vreau, o parte din discuție.
- Ai văzut fată în ce fel arată aia? Zici că s-a dat jos de pe afișul de la Gerovital Beauty! Știi tu... , noua gamă de machiaj lansată de Farmec!
- Gama aia, despre care stilistul nostru spune că acoperă toate necesitățile unui machiaj complet, fată?
- Da fată! Uită-te la ea! Strălucește toată! Sigur a folosit pudra de luminozitate, aia cu pulbere de diamante!

pudra luminozitate

Nu știam că doamnele sunt observatoare atât de fine. Eu remarcasem doar întregul. Dar nu se terminase, discuția a continuat.
- Daaa... Dar te-ai uitat la buzele ei, fată? Sunt sigură că a folosit rujul lichid cu rezistenţă îndelungată ca să-și scoată-n evidență buzele!

Ruj lichid

- Auzi fată? Dar noi de ce nu le găsim în magazine? Că am avut ieri sesiune de shopping și nu am văzut nimic din toate astea.

Trebuie să recunosc, am cenzurat un pic conversația. Dar simțind că se adună din ce în ce mai multe accente de invidie, am intervenit:
- Aici vă pot ajuta eu, doamnelor, dacă îmi permiteți. Pentru că sunt disponibile doar in magazinele de brand Gerovital şi Farmec şi în magazinul online www.farmec.ro.
S-au oprit brusc și mi-au aruncat o privire perplexă, ca și cum ar fi descoperit deodată că animalul lor de companie vorbește. Nu am mai apucat să aud vreun răspuns pentru că din lateralul meu am auzit:
- Radu, e o întâmplare fericită că ne reîntâlnim după atâta timp!

Puteam uita orice. Dar nu această voce inconfundabilă, ușor peltică. Așa că m-am întors ușor, încercând să maschez surpriza. Dar nu mi-a ieșit! Pentru că ea m-a întors și m-a pupat neceremonios pe ambii obraji. Am reușit să spun, cu un nod în gât:
- Adnana, arăți... într-un mare fel!
Am auzit în spatele meu o linguriță de cafea căzând pe masă cu zgomot, datorită clinchetului făcut când a lovit alte cești și o voce enervată spunând:
- Fato, mi-ai pătat bluza cea nouă! Ești un dezastru!

Ceva mai târziu, a urmat o lungă seară în care am depănat pe îndelete amintiri într-un restaurant discret și intim din oraș.

Articol-poveste scris în competiția Spring SuperBlog 2018, proba 10 - Gerovital Beauty – Mai mult decât culoare

14 comentarii:

 1. M-am distrat copios! Fisticul a făcut tot deliciul!

  RăspundețiȘtergere
 2. Aveai indoieli in privinta femeilor ca nu au spirit de obsevatie cand vine vorba de de machiaj ? :D Ele vad si ce nu este, inventeaza ceva.....
  Este stiut ca Farmec ofera farmec oricarei femei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu am nici un fel de îndoieli asupra spiritului de observație al unei femei! Sunt mult prea pățit! ;)

   Ștergere
 3. Radu, mie chiar mi s-a întâmplat sa ma ciocnesc de o veche cunostinta la o petrecere la care, în mod normal, n-as fi avut ce cauta. Si, la fel, surpriza a fost mai mare când am vazut transformarea tipei aleia, pe care o stiam din primele clase de liceu si o vedeam ca pe o figura stearsa, neinteresanta... neatragatoare, chiar.
  Eu am fost întotdeauna adepta naturalului, poate si pentru ca pe vremea mea paletele de culori ale truselor de machiaj erau stridente. Acum, însa, e usor sa fii si naturala, si machiata. Valabil si pentru barbati! ;)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Valabil și pentru bărbați? Când o scoate Gerovitalul gamă dedicată mă voi gândi și la posibilitatea asta! :)

   Ștergere
 4. Ti-a cam luat...cuvintele prietena aceea a ta! Numai atat ai reusit sa zici:))

  RăspundețiȘtergere
 5. Sunt multi ani de cand Farmec m-a fermecat. Acum cu produsele de make-up pe care le-a lansat a facut din mine o sclava devotata.

  RăspundețiȘtergere
 6. Felicitări pentru articolul cu mult Farmec!

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !