DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

duminică, 1 aprilie 2018

Mă scald în aurora dimineții

Locuiesc în Constanța și ador să mă scald în aurora dimineții. De multe ori zorii mă prind pe porțiunea amenajată pentru promenadă de pe faleza Cazinoului, un loc foarte fain. Ca aici.

aurora cazinou

Dar, ca să fim sinceri, cel mai potrivit loc pentru a te lăsa scăldat de auroră și mângâiat de briză este întinderea nesfârșită de nisip de lângă Hotel Aurora din Mamaia, hotel aflat la doar 25 de metri de plajă.

Aurora Mamaia

Pe lângă excelenta poziționare în cadrul stațiunii, a fi găzduit la Hotel Aurora mai aduce cu sine câteva frumoase avantaje, din punctul meu de vedere. Să le trec cumva în revistă, ar putea fi utile.

Restaurantul este elegant,  modern, beneficiază de toate avantajele noilor tehnologii și în plus are o terasă frumoasă, cu vedere spre mare. Expresia „În imediata vecinătate a hotelului” este ușor eufemistică, practic din holul hotelului poți intra în restaurant. Bucătăria de acolo oferă experiențe culinare plăcute la prețuri mai mult decât decente. Testat personal.

Este un hotel cu piscină proprie. Mulți s-ar putea întreba de ce ai nevoie de piscină atunci când ești atât de aproape de mare. Dar înainte de asta vă invit să aruncați o privire! Acum ce spuneți?

piscina hotel Aurora

Desigur, sunt persoane care adoră atingerile mătăsoase ale scoicilor sfărmate de pe plajă, cu muchii ascuțite ca briciul. Sau care se bucură de câte ori văd câte o algă mare și verde rătăcită printre degetele de la picioare. Eu sunt mai sensibil și țin la tălpile mele! Iar faptul că la barul piscinei poți savura cockteiluri, băuturi răcoritoare sau înghețată ajută mult la configurarea unei zile perfecte de relaxare. Un mic ultim amănunt, oaspeții hotelului au acces gratuit la piscină. Din nou, testat personal. Și ca să vă conving că nu mint și să mă dau mare că știu să-not, pun și dovada. Vă rog priviți în ce fel arată apa!

piscina hotel Aurora

Nu în ultimul rând ar fi de amintit că poziționarea hotelului oferă accesul facil la mijloacele de transport în comun și astfel la multele din obiectivele turistice din Constanța. Am amintit de mijloacele de transport în comun pentru că, zic eu, ar fi păcat să nu lăsați mașina în parcarea hotelului (nu v-am spus, dar ea există) ca să vă puteți bucura în tihnă și siguranță de vestitele vinuri dobrogene sau de una din berile artizanale locale cum ar fi cele de la Ordinul Berarilor sau de un Cazino Craft, în diversele ei variante. Doar zic, nu dau cu parul! 🙂 Desigur, puteți vizita Constanța singuri. Dar dacă vreți să aflați povești pe care nici măcar localnicii nu le știu, vă sfătuiesc să apelați la turul ghidat și gratuit al Dianei, Constanța Walking Tour with Diana. Întâmplarea face s-o cunosc personal și să fi participat și la unul din primele ei tururi și pot spune cu mâna pe inimă că rar întâlnești oameni care pun atâta pasiune în ce fac. Iar dacă nu mă credeți pe mine, faptul ca acest tur a fost distins în 2016 și 2017 cu Certificatul de Excelență Trip Advisor spune cu siguranță mai multe. Desigur, ea vă va arăta tot ce e de văzut în Peninsulă (zona istorică a Constanței). Statuia lui Ovidiu nu aveți cum s-o ratați nici dacă vă străduiți! Printre obiectivele turistice ce fac parte din tur se află și Cazinouledificiile romane și grecești ori Moscheea „Carol I” unde puteți verifica dacă vă stă bine cu semiluna, așa cum am făcut eu (ghidat, cu multă amabilitate, de soția amicului cu care sunt în poză).

moscheea Carol

Sau, dacă vă place Eminescu, puteți întreba de Hotel Intim. Ori, dacă vă plac povești mai picante, de Casa cu lei. Orice ați alege, spre sfârșit (după două ore de mers și povestit) veți fi înfometați și însetați (aerosolii mării sunt de vină). Vă recomand un loc unde puteți descoperi o bucătărie ludică, pe sufletul meu!

Pentru că locuiesc în Constanța, mă voi limita la aceste scurte recomandări. Nu doresc să vă răpesc plăcerea unor frumoase și interesante descoperiri. Dacă veți căuta pe blog, veți vedea că am mai scris despre unele din atracțiile orașului. Iar dacă aveți ceva de întrebat, nu ezitați să o faceți! În încheiere simt că totuși ar mai trebui să mai spun ceva - este vorba despre octogonul confesional al Peninsulei Constanța. Include opt lăcașe de cult din care șapte sunt monumente istorice (și ar mai fi fost unul, Templul Sefard, dărâmat cu concursul autorităților comuniste în anul 1986) ceea ce spune multe despre aspectul multicultural al celui mai vechi oraș din România.

Aoleu, se apropie zorii și eu m-am cam întins cu articolul ăsta. Plec să mă scald din nou în aurora dimineții! Să ne auzim cu bine!

Articol scris în Spring Superblog 2018, proba 12 - Vizităm Constanța, facem plajă la Mamaia.
Primele două poze îl au ca autor pe Adrian Siea și sunt preluate de pe site-ul http://www.merglamare.ro/ cu acordul lui. Mulțumesc!

12 comentarii:

 1. Esti foarte privilegiat ca locuiesti in Constanta. E adevarat ca fiecare loc are frumusetea lui, dar sunt unele locuri( precum Constanta) in care s-au adunat prea multe frumuseti.

  RăspundețiȘtergere
 2. Mmmda... ce să zic? Felicitări pentru articol! Și, succes în promovarea locurilor de care ai privilegiul să te bucuri.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc, l-am scris cu plăcere și bucurie.
   Cât despre privilegiu, zic că-i al nostru, al tuturor! :)

   Ștergere
 3. De retinut articolul tau pentru data viitoare cand vizitez Constanta! Cat despre titlu, surprinzator ca de obicei! <3

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce să spun? Cred că Diana va fi pregătită pentru tur, ca de obicei! :)

   Ștergere
 4. De cativa ani merg la mare mai mult pentru baiat. Preferam Eforie Nord, dar o zi este destinata vizitarii altor statiuni. Acum doi ani am fost la Constanta pentru Delfinariu si bineinteles am vizitat si muzeul. Cam atat cunosc din Constanta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pot face oricând una, două (sau mai multe) recomandări. Dar cel mai frumos ar fi, zic eu, un tur al Dianei! :)

   Ștergere
 5. Foarte frumoase toate pozele. Iar turul prin oras mi se pare interesant si instructiv:)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dacă vii, sunt sigur că și tu poți face unele memorabile! Turul cu siguranță ar trebui să-l faci, doar ți-am mai spus de el!

   Ștergere
 6. M-am scăldat în roua cuvintelor tale frumoase și am ieșit complet revigorată. Felicitări pentru articol și pentru întreaga activitate!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc Elena și după cum am mai spus cu alte ocazii, vă aștept la Constanța!

   Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !