DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Visul meu și-a luat zborul! -articol premiat la Spring Superblog 2018

Privește-n sus și fă-mi cu mâna!

Motto: „ Mâine voi fi ceea ce am ales astăzi să fiu .”— James Joyce De mic copil am iubit literatura SF. După ce am terminat de citit căr...

sâmbătă, 14 aprilie 2018

România neîmblânzită - un documentar care trebuie văzut!

România neîmblânzită este un documentar de excepție care trebuie neapărat văzut! Ieri seara am participat alături de mai mulți bloggeri, ziariști sau simpli spectatori la proiecția specială organizată de Cinema Cityplex Constanța în Tomis Mall.

România neîmblânzită

Este, citez, „ o producție impresionantă filmată pe parcursul unui an întreg. Cei peste 20 de cameramani implicați au parcurs mii de kilometri pentru a surprinde lupta vietăților pentru supraviețuire. Călătorind cu automobilul, avionul, barca, elicopterul, snowmobile-ul sau cu mașinuțe de golf, aceștia au cumulat peste 400 de ore de filmare în zone precum Parcul Național Piatra Craiului, Munții Făgăraș, Parcul Național Cozia, Delta Dunării, Histria, Parcul Național Văcărești, Peștera Urșilor, Porțile de Fier și Munții Apuseni. Alături de aceștia, pe teren, s-au mai aflat și documentariști și oameni de știință, reprezentanți locali ai ONG-ului The European Nature Trust, precum și o serie de experți în viață sălbatică, pentru a oferi consiliere echipei de filmare. Filmul a fost expertizat din punct de vedere științific de către profesorul universitar clujean Conf. Dr. Ioan Coroiu. 
Regia este semnată de Thomas Barton-Humphreys după un scenariu la care și-au dat concursul Thomas Barton-Humphreys și Alex Păun.”

Eu am avut o copilărie și o tinerețe fericită din punctul de vedere al călătoriilor în România și am văzut mai toate locurile din film. Dar tinerii pe care îi cunosc, cu rare excepții, nu sunt în situația mea. De aceea cred că documentarul li se adresează în primul rând lor. Și tocmai pentru că am fost în multe din locurile prezentate am rămas impresionat de filmările de excepție. Mai multe nu vă spun, nu vreau să vă stric bucuria vizionării acestui documentar special.

Așa începe filmul:

România neîmblânzită

Și cam așa se temină, cu un mesaj important pentru noi toți.

România neîmblânzită

Iată-mă și după proiecție alături de organizatori și de o mică parte a spectatorilor.

Cinema Cityplex Constanta

Spun încă o dată, din inimă: Merită văzut! Nu o să vă pară rău de nici un minut pe care îl petreceți acolo. Iată și programul pentru România neîmblânzită.

Mulțumesc Cristinei pentru poze!

2 comentarii:

  1. In fiecare vara colind tara, si tot nu pot spune ca am descoperit toate locurile frumoase care merita a fi vazute. Mereu sunt surprinsa de cate ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e mereu frumos cu țara asta! Este surprinzătoare! :)

      Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !