DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

joi, 19 aprilie 2018

Surprize plăcute la Delfinariul din Constanța

Ieri, pe 18 aprilie. am avut privilegiul să constat pe pielea mea ce înseamnă surprize plăcute la Delfinariul din Constanța. Și când spun „pe pielea mea” înseamnă că am fost acolo, am respirat același aer și, din întâmplare, am împărțit câțiva stropi de apă.

lei de mare

În mare: „Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța și-a îmbogățit oferta muzeistică cu 3 exemplare de lei de mare californieni. Aceștia sunt prezenți în cadrul instituției ca rod al unui contract de colaborare științifică, cu un expozant specializat în dresajul mamiferelor marine.” Cel care îi însoțește, dacă am reținut bine, este Robert Gojceta.

Robert Gojceta

Între reprezentațiile de la Delfinariu SAM, INUK și CALI vor prezenta într-o formă foarte atractivă un mesaj educativ, serios despre biodiversitate și conservarea mediului, după cum ne spune domnul Adrian Bilba, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Adrian Bilba

Acum mai doresc doar să vă prezint adevărații protagoniști ai acestei postări, ca să știți cu cine vă puteți întâlni dacă veți vizita Delfinariul în acest sezon (și poate și mai încolo).

El este Sam!

Sam

Ea este Inuk!

Inuk

Și ea este Cali!

Cali

Eu cred că ar trebui să mergeți să-i vedeți. Sunt animale foarte inteligente și ar trebui să fie o bucurie că îi putem vedea la Delfinariu din Constanța!

Credit foto, doamna Cristina.

6 comentarii:

 1. Ar fi pacat ca cineva sa ajunga la Constanta si sa nu viziteze Delfinariul! Stiu, ca foarte multi o fac, dar mai stiu si ca foarte multi, prefera alte locatii. Nu stiu daca voi mai ajunge vreodata la mare, dar daca ar fi sa fie, mi-ar placea sa ma delectez cateva ore in compania animalutelor de acolo.

  RăspundețiȘtergere
 2. Răspunsuri
  1. Nu știu când s-a întâmplat asta. Oricum, complexul muzeal este mult mai mare și are, printre altele, chiar și o grădină zoologică.

   Ștergere
 3. Chiar o surpiza placuta!
  Ce frumos ar fi sa aiba posibilitatea sa fie functional si pe frig.
  O duminica frumoasa, Radu! Foarte frumoase imaginile cu prietenii acvatici!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Delfinariu este închis publicului pe timp de iarnă (din considerente economice, cred), asta nu înseamnă că nu funcționează! :) Duminică frumoasă și ție!

   Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !