DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

joi, 12 aprilie 2018

Uimitoarea doamnă G.

Doamna G. își trăia pur și simplu viața. O viață plină, după toate standardele actuale, deși foarte echilibrată. Diminețile o prindeau mai mereu făcându-și alergarea regulată ori pe malul mării, ori prin parcul Tăbăcăriei, după vreme și dispoziție. Nu ținea vreo dietă specială, gusta din toate câte puțin. Participa la multe evenimente culturale, de creație, de caritate, chiar și la unele sportive, nepunând la socoteală serviciul solicitant. Aproape în fiecare seară savura un pahar de vin roșu, de calitate, bucurându-se din plin de resveratrolul conținut de acesta (și numit de mulți cercetători ca fiind un elixir al tinereții). Poate sau tocmai de aceea și viața ei sexuală era una normală și firească. La vârsta ei (nu pot intra în detalii din motive lesne de înțeles), uimitoarea doamnă G. arăta ca o femeie în floarea vârstei. Pielea îi era întinsă și fermă, fără riduri, părul ca abanosu-i făcea ape în lumina dimineții iar privirea ochilor albaștri era limpede și clară.

Ceea ce doamna G. nu știa era că agenții câtorva servicii erau pe urmele ei, clipă de clipă. De fapt, în toată Constanța, cu greu ai fi găsit o persoană mai atent monitorizată. Șefele acestor servicii, niște femei în jurul vârstei de 40 de ani, care stăteau toată ziua în spatele unor birouri întunecate, neaerisite (deh, nu erau permise scurgeri de informații) și înțesate cu aparatură de comunicații și analiză a datelor, doreau rezultate. Toate tânjeau să afle secretul doamnei G. Nu puteau pricepe cum ele, care stăteau în birouri cu atmosferă controlată, ferite de orice factori externi de agresiune și beneficiind de toate noile descoperiri în timp real, nu reușeau să arate măcar la fel, având în vedere diferența de vârstă care le despărțea.

Mai exista o agenție care monitoriza celelalte servicii, atât de secretă încât nici nu putem să-i gândim numele. Era locul unde se strângeau frânturi de informație, unde se puneau cap la cap imagini din toate deplasările și acțiunile doamnei G., un loc în care se înnodau și deznodau zvonuri și bârfe. Încet, încet, cu mari eforturi, un tablou de ansamblu începea să se formeze. Toate indiciile conturau existența unei game, culmea, deloc secrete, numită Gerovital H3 Hyaluron C. Nu putea să fie așa, nimeni nu ar fi crezut asta!

Gerovital H3 Hyaluron C


Deși era o gamă pe care doamna G. se părea că o folosea din plin. Rapoarte mai mult sau mai puțin confirmate, disparate și din mai multe surse au fost conexate și analizate sub presiunea crescândă. Unul din aceste rapoarte se referea, de exemplu, la: „estompare semnificativă a ridurilor, hidratarea şi regenerarea pielii”. Altul la: „efecte antirid, de umplere a ridurilor, efecte hidratante și de protecție a pielii”. Totuși, conturarea unui tablou final bătea pasul pe loc, ceea ce îi făcea pe toți un pic cam nervoși (și dacă agenții de sex masculin puteau simți tensiunea plutind în aer, puteți să vă închipuiți cam ce era în birourile șefelor de agenții de care vorbeam).

Mânat de norocu-i proverbial sau pur și simplu de genialitatea nerecunoscută pe care o poseda, agentul R. face (chiar la timp ca să estompeze niște tensiuni, care altminteri ar fi putut exploda în orice clipă) o descoperire ce a fost trecută cu vederea, în primă fază. Și anume, aceea că doamna G. folosea un anumit tip de fiolă, descoperire ce a fost transmisă prioritar, ocolind cumva canalele obișnuite. Evident, documentată cu imagini pe care agentul R. le obținuse cu anumite sacrificii.

Fiola GH3 HyaluronC
O scăpare de observație oarecum scuzabilă (ceilalți agenți o vor plăti scump, oricum), având în vedere că serviciile din mai toate timpurile și zonele geografice au folosit tot timpul fiole, în cele mai diverse scopuri. Iar faptul că era mascată și de ambalajul în care stătea în permanență (și care avea desenată pe el o structură moleculară complicată chiar și pentru ochiul și mintea unui agent pregătit în domeniu), îi conferea acoperirea perfectă, aceea a lucrului ascuns la vedere. Vorbim aici despre fiolele cu Acid Hialuronic și Vitamina C – Gerovital H3 Hyaluron C , un pas, și probabil cel mai important, în puzzle-ul pe care se apucaseră să-l rezolve cu toții.

Fiole cu Acid Hialuronic

Toate directoarele de agenții exultau. Mai aveau de rezolvat o singură problemă. Trebuiau să găsească sursa/sursele și liniile de aprovizionare. Șefa acelei agenții atât de secrete (cum șopteam mai înainte) a hotărât că e momentul să treacă peste orice scrupule și să folosească încă o dată abilitățile deosebite ale agentului R. Iar rezultatele nu s-au lăsat mult așteptate. Din decodificator, după ce și-a tastat complicatul cod de securitate, i-a apărut următorul mesaj: „confirmare 100%. sunt disponibile în toate supermarketurile, hipermarketurile și magazinele de profil din țară, precum şi din magazinele de brand Gerovital și online, pe www.farmec.ro.”

Lucrurile se mai liniștiseră. O importantă criză fusese rezolvată. Ochii serviciilor se mutaseră pe alte obiective. Undeva, în Constanța, doamna G. și agentul R. (pe care nimeni nu l-ar fi recunoscut acum) degustau în tihnă un pahar de vin roșu mângâiați de o plăcută briză de aprilie, discutând despre... oare cine știe?

Poveste scrisă în competiția Spring SuperBlog 2018, proba 16 - Cum îmbătrânim frumos?

14 comentarii:

 1. Nu stiam de ce iubesc produsele Gerovital. Acum am aflat. Pana si serviciile secrete sunt interesate ca agentele lor sa arate tinere si la 80-90 de ani.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Desigur! :) Serviciile trebuie să se gândească la angajații lor. Și să nu uităm, acele agente, înainte de toate, sunt femei! :)

   Ștergere
 2. Si uite-asa s-a descopeit secretul doamnei G. Ti-am savurat povestea. Asta da imaginatie!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. S-a descoperit pentru că a avut suflet mare. Și apoi, am spus în articol că agentul R. a făcut ceva sacrificii ca să vadă ce-i cu fiola! :)

   Ștergere
  2. Acu' ce să zic. Fiecare misiune are specificul ei! :)

   Ștergere
 3. Fara cuvinte ��. Dar de ce n-ai buton de like pe blog,

  RăspundețiȘtergere
 4. Răspunsuri
  1. Mă bucur că ți-a plăcut! :)
   Pun eu și buton de like, da-i mai greu la tema asta!

   Ștergere
 5. ha, ha, Radu, sa stii ca si eu am folosit fiolele doamnei G si pe bune ca ma bucur ca nu au ramas secrete.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Deci sacrificiile agentului R. n-au fost în zadar! :) Dar ce repede a funcționat!

   Ștergere
 6. Oare cand le voi folosi si eu, voi fi urmattoarea doamna L urmarita de seviciile secrete di Drobea Tr Severin? :)) In oice caz, gama Geovital mereu a fo la inatime.

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !