DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

marți, 22 mai 2018

Avocado, măsline și usturoi

Țin să vă avertizez de la început. Această postare s-ar putea încadra foarte bine într-un tag de genul „Nu faceți ca mine!”

Mi-a fost poftă pur și simplu. De avocado, măsline și usturoi cu un pic de lămâie făcute pastă. Pe care să o pun pe felii de baghetă de secară prăjită ușor. Cred că am visat sau am uitat televizorul deschis pe o emisiune culinară, căci m-am trezit cu pofta asta. Așa că mi-am adunat ingredientele (v-am mai spus că am supermarketul la parter) și le-am făcut o poză de grup.

avocado masline si usturoi

Practic toate astea trebuiau transformate în pastă (așa cum am mai spus), o gustare sănătoasă, ușor de făcut, ideală pentru un blogger leneș-creativ ca mine. 😉

După ce am curățat avocado, i-am scos sâmburele, l-am făcut cubulețe (toate astea cu un cuțit ceramic) și l-am stropit cu zeamă de lămâie (deh, să nu se oxideze cică, oricum aciditatea îl protejează împotriva înnegririi), am băgat mâna în dulăpior, exact acolo unde știam că ar trebui să fie blenderul. Mai țineți minte desenele animate cu Tom și Jerry în care Tom pipăie ceva pe nevăzute și realizează că ceva nașpa e pe cale să se-ntâmple? Exact asta am pățit și eu! Când am tras la lumină obiectul diferit care se afla pe locul blenderului, am putut citi de pe un stiker galben un mesaj lăsat de unul din fii mei: „Tata, am avut nevoie de blender. Îți las în loc un chopper, sper să te descurci cu el! Hai, pa!”

Timp de câteva secunde (mi s-au părut zeci de minute) am căutat în memorie câteva înjurături mai... părintești. Pentru că nu le-am găsit am renunțat la gând și am spus că e cazul să fac ceva cu avocado ăla că prea îmi era poftă.

Cu ajutorul chopperului dar mai ales al furculiței (că tot m-am străduit să evit oxidarea) a ieșit ceva de genul (adică un amestec de avocado, măsline, usturoi, totul stropit cu o țâră de zeamă de lămâie):

avocado masline usturoi

Faptul că e neaspectuos (adică nu seamănă de nici un fel cu o pastă de măsline cu avocado) nu îl face mai puțin gustos!

Morala - când doriți să faceți o pastă de avocado, măsline și usturoi asigurați-vă că aveți cel puțin un blender în casă. Zic și eu...

Ingrediente:
- în primul rând un blender bun. 🙂
- un avocado copt mediu (sau cum vă place)
- doi căței de usturoi (din ăia oltenești, mici și-ai dracului)
- măsline Kalamata fără sâmburi (astea le prefer eu, dar puteți folosi ce vă place)
- două linguri de ulei de măsline
- un pic de zeamă de lămâie

Taină: dacă aveți blender bazat, adăugați spre sfârșit și ceva pătrunjel proaspăt. Ajută să nu vă dați de gol că ați gătit cu usturoi acasă și chiar dă o tentă interesantă. Data viitoare (adică atunci când îmi recuperez blenderul) o să încerc să adaug puțină țelină apio sau poate un pic de somon afumat.

4 comentarii:

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !