DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

marți, 29 mai 2018

Avocado, somon afumat și alte cele

Se pare că avocado face, mai nou, parte din „dieta” sănătoasă pe care fiul meu cel mic încearcă să și-o impună. Somonul afumat, mai ales când îl găsesc la un preț convenabil, face categoric parte din „dieta” mea. Cum ieri mi s-a sugerat suav, din vârful buzelor: „Tata, dacă se poate, mâine când trec pe la tine, aș vrea să mănânc tot ceva cu avocado. Dar, știi tu, ceva mai special!”, m-am conformat. Știind prea bine ce înseamnă expresia „Dacă-i ordin, cu plăcere” (deh, am făcut armata aia obligatorie pe vremuri), mi-a ieșit cam așa ceva:

avocado somon afumat

Ingredientele au fost fix următoarele:


avocado somon afumat și alte cele

Dacă nu se înțelege bine din poză, le înșir eu acum: un avocado copt, 100 grame somon afumat, un iaurt grecesc (de fapt trebuiesc 2-3 lingurițe, ce mi-a rămas îl folosesc la sarmalele în foi de viță pe care le-am ținut pitite), câteva felii de pâine de secară de la care am îndepărtat coaja și o lămâie pentru orice eventualitate.

Întâi am făcut spuma de avocado. Am scos sâmburele, apoi miezul cu lingurița într-un castronel, l-am făcut cu furculița (era destul de copt ca să vreau să mai spăl și blenderul) după care l-am amestecat bine cu 3 lingurițe de iaurt (aciditatea iaurtului este suficientă să împiedice oxidarea piureului de avocado, dar pentru siguranță și pentru că știam că nu îl deranjează gustul, am mai pus și câțiva stropi de zeamă de lămâie). Firesc, am pus un pic de piper alb proaspăt măcinat și un pic de sare de Himalaya roz (de aia aveam). Am dat la frigider.

spuma de avocado

Mi-am potrivit feliile de pâine, le-am rumenit doar o idee și am pus spuma de avocado.

Avocado somon afumat si alte cele

Am rupt somonul fâșiuțe, am pus peste ce-i mai sus după care am ornat cu jumătăți de măsline kalamata (în prealabil le-am scos sâmburii). Și iată:

Avocado, somon afumat si alte cele


După care, în așteptare fiului meu, care avea o grea și lungă zi de școală, le-am dat la rece în frigider împreună cu un Chardonnay, gama Conu Albu, de la Viișoara (asta pentru mine, merit și eu după atâta muncă)

Chardonnay Conu Albu Viisoara

Dacă și acum face nazuri jur, jur... că o să mai gătesc doar pentru mine!

2 comentarii:

  1. hmm, super bun, si eu consum asa ceva! in diverse combinatii sau salate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu mă dau în vânt după fructul-nuca asta. Dar mă trage fiu-meu de mânecă! :)

      Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !