DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

vineri, 11 mai 2018

Degustare de vinuri la Spring SuperBlog 2018

În preambulul  galei Spring Superblog 2018, desfășurată la Hotel Aurora din Mamaia, am avut parte de o degustare de vinuri de excepție, susținută de cunoscutul somelier Ionuț Făcăleț (despre el și prezentările lui am mai scris în câteva rânduri pe blog). 

Fiind oarecum obișnuit cu aceste degustări (deși, trebuie să recunosc, Ionuț este mereu surprinzător) am putut să îmi asum rolul de observator. Adică am urmărit impactul pe care l-a avut această prezentare asupra participanților la gală.

Voi începe cu cadrul general. Am ajuns un pic mai devreme la locul de desfășurare, așa că am putut lua câteva imagini în liniște cu telefonul.

degustare de vinuri


degustare de vinuri


degustare de vinuri


degustare de vinuri

Dacă am terminat cu vinurile, cele care ajunseseră la stand (că au mai venit și altele), am trecut la surprizele pe care Hotel Aurora le-a pregătit pentru superbloggeri.

Hotel Aurora Mamaia

Urmează câteva detalii, pentru cei care nu au ajuns la gală (dintr-un motiv sau altul).

Hotel Aurora Mamaia


Hotel Aurora Mamaia

Acum, dacă am terminat cu cadrul general, voi încerca să vă arăt și vinurile și spumantele prezentate la degustare. Ionuț a început cu un Sauvignon  Blanc, spre deosebire de alte dăți când deschidea cu șampanie sau cu spumantul.

Consultant Sommelier

A urmat un vin de aceeași categorie dar din altă zonă.

Consultant Sommeliere

Dacă la început, colegii mei superbloggeri au tratat această experiență că fiind o curiozitate, pe măsură ce Ionuț le dezvăluia micile mari secrete ale unei degustări reușite, au devenit tot mai interesați de noțiuni de mineralitate, fructuozitate, expunere la soare și nu în ultimul rând, de asocieri culinare. Dar să vedem ce vinuri au mai fost.


Consultant Sommelier

Iar ca vin roșu s-a degustat un Cabernet Sauvignon, ediție limitată „Caii de la Letea”.

Consultant Sommeliere

A urmat spumantul de la Jidvei și servirea lui.

Consultant Sommeliere

Ionuț Făcăleț

Spiritele s-au încălzit, bloggerii au intrat bine în atmosferă, au participat la quizz-uri și au câștigat premii. Să nu uit să o prezint pe doamna Mery Mambet, gazda aceste degustări.

Mery Mambet


La insistențele unora (nu dau nume), Ionuț ne-a arătat și cum se face sabrarea unei sticle de șampanie, cu legendă cu tot dar și cu menționarea riscurilor.

Spre sfârșit am reușit să-mi fac și eu o poză cu el, era asaltat cu întrebări din partea bloggerilor.

Ionuț Făcăleț

Una peste alta a fost un eveniment mai mult decât reușit, o experiență pe care bloggerii nu o vor uita mult timp dar și o împărtășire de cunoștințe despre ce înseamnă cultura vinului, din partea lui Ionuț.

Nu ar fi în regulă dacă nu aș menționa și sponsorii care au făcut posibilă această interesantă degustare. Iată-i într-o ordine aleatorie: Via Viticola Sarica Niculițel, Jidvei, PurcariSommelier Consultant, sponsori cărora le mulțumesc pe această cale.

2 comentarii:

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !