În preambulul galei Spring Superblog 2018, desfășurată la Hotel Aurora din Mamaia, am avut parte de o degustare de vinuri de excepție, susținută de cunoscutul somelier Ionuț Făcăleț (despre el și prezentările lui am mai scris în câteva rânduri pe blog).
Fiind oarecum obișnuit cu aceste degustări (deși, trebuie să recunosc, Ionuț este mereu surprinzător) am putut să îmi asum rolul de observator. Adică am urmărit impactul pe care l-a avut această prezentare asupra participanților la gală.
Voi începe cu cadrul general. Am ajuns un pic mai devreme la locul de desfășurare, așa că am putut lua câteva imagini în liniște cu telefonul.
Dacă am terminat cu vinurile, cele care ajunseseră la stand (că au mai venit și altele), am trecut la surprizele pe care Hotel Aurora le-a pregătit pentru superbloggeri.
Urmează câteva detalii, pentru cei care nu au ajuns la gală (dintr-un motiv sau altul).
Acum, dacă am terminat cu cadrul general, voi încerca să vă arăt și vinurile și spumantele prezentate la degustare. Ionuț a început cu un Sauvignon Blanc, spre deosebire de alte dăți când deschidea cu șampanie sau cu spumantul.
A urmat un vin de aceeași categorie dar din altă zonă.
Dacă la început, colegii mei superbloggeri au tratat această experiență că fiind o curiozitate, pe măsură ce Ionuț le dezvăluia micile mari secrete ale unei degustări reușite, au devenit tot mai interesați de noțiuni de mineralitate, fructuozitate, expunere la soare și nu în ultimul rând, de asocieri culinare. Dar să vedem ce vinuri au mai fost.
Iar ca vin roșu s-a degustat un Cabernet Sauvignon, ediție limitată „Caii de la Letea”.
A urmat spumantul de la Jidvei și servirea lui.
Spiritele s-au încălzit, bloggerii au intrat bine în atmosferă, au participat la quizz-uri și au câștigat premii. Să nu uit să o prezint pe doamna Mery Mambet, gazda aceste degustări.
La insistențele unora (nu dau nume), Ionuț ne-a arătat și cum se face sabrarea unei sticle de șampanie, cu legendă cu tot dar și cu menționarea riscurilor.
Spre sfârșit am reușit să-mi fac și eu o poză cu el, era asaltat cu întrebări din partea bloggerilor.
Una peste alta a fost un eveniment mai mult decât reușit, o experiență pe care bloggerii nu o vor uita mult timp dar și o împărtășire de cunoștințe despre ce înseamnă cultura vinului, din partea lui Ionuț.
Nu ar fi în regulă dacă nu aș menționa și sponsorii care au făcut posibilă această interesantă degustare. Iată-i într-o ordine aleatorie: Via Viticola Sarica Niculițel, Jidvei, Purcari, Sommelier Consultant, sponsori cărora le mulțumesc pe această cale.
Nu ar fi în regulă dacă nu aș menționa și sponsorii care au făcut posibilă această interesantă degustare. Iată-i într-o ordine aleatorie: Via Viticola Sarica Niculițel, Jidvei, Purcari, Sommelier Consultant, sponsori cărora le mulțumesc pe această cale.
Ooo, asa da surprizeee!
RăspundețiȘtergereSunt perfect de acord! :)
Ștergere