DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

sâmbătă, 23 iunie 2018

Hoinar urban pe bicicletă (electrică)

În ultimul timp am devenit un adevărat hoinar urban. E adevărat că această hoinăreală este legată de o pasiune care s-a înfiripat încet, încet, pe parcursul ultimului an. Pe scurt, îmi place să cutreier străzile orașului în căutare de clădiri, bijuterii arhitectonice lăsate în ruină din diferite motive (mai mult sau mai puțin obscure). Cine mi-a urmărit blogul, în ultimul an, a putut vedea exemple ale descoperirilor mele. Cum Constanța nu este chiar un oraș mic iar acele clădiri sunt răspândite aleator pe străduțe pe care nu trec mijloace de transport în comun, o bicicletă electrică mi-ar fi de mare ajutor.

hoinar urban

Am găsit bicicleta electrică Nova Vento Clasic L26A, cu motor de 250 W, roti de 26", cu 7 viteze, autonomie de 55 Km și viteza maximă de 25 km/h (chiar și cu o frumoasă și interesantă reducere) pe site-ul evoMAG.

În data de 16 iunie, în showroomul evoMAG, toți cei interesați au putut testa trotinete electrice, o altă modalitate de a deveni un hoinar urban. Din păcate, am aflat târziu despre el dar am găsit un clip de prezentare al evenimentului.Iată și una din numeroasele clădiri descoperite datorită noii mele pasiuni, cea care tinde să mă transforme într-un hoinar urban. Și anume Casa Manicatide.

Casa Manicatide

Știm cu toții, cel puțin la nivel declarativ, ce avantaje au aceste biciclete electrice. Printre ele se numără siguranța, ușurința în manevrare, timpul economisit, portabilitatea ușoară, beneficiile pentru sănătate dar și pierderea în greutate pentru cine își dorește, lipsa zgomotului și nu în ultimul rând costurile minime de întreținere. Eu vreau doar să vă întreb dacă o bicicletă electrică, cum este cea prezentată mai sus, mă va transforma într-un adevărat hoinar urban cu scopul de a inventaria toate clădirile emblematice din oraș lăsate să se degradeze? Sau cu alte cuvinte, mă vedeți, la cei peste 50 de ani pe care îi am, cocoțat pe un astfel de vehicul electric, cutreierând străzile orașului?

6 comentarii:

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !