DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

luni, 30 iulie 2018

Degustare cu cântec

De ce acest titlu, „Degustare cu cântec”? Veți vedea, mai pe final. 🙂 Începem cu ce știu mai bine, adică cu degustarea. În seara zile de vineri, 27.07.2018, într-un fel de „grădină secretă” a cafenelei Botanica, de pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, sub îndrumarea somelierului Mădălina Tănase am urmărit călătoria bobului de strugure crescut pe colinele dobrogene, din vie până în pahar.

somelier Madalina Tanase


Astfel, Crama Histria din Dobrogea și-a prezentat vinurile din gamele Mirachi și Ammos.

Ammos Mirachi

Evident, vedeta a fost Ammos-ul Roșu, un vin obținut din Merlot și Cabernet Sauvignon, în proporții. egale. Este drept, cu celelalte mă mai întâlnisem.

vin rece

Acest Ammos Roșu a fost o surpriză plăcută. Catifelat dar totuși puternic a lăsat o impresie consistentă.

Ammos Roșu


Gazdele și aici vorbesc despre Botanica, au fost ospitaliere și ne-au oferit gustări care s-au potrivit ca și asocieri culinare vinurilor prezente la degustare. Din păcate celelalte poze nu au ieșit bine, probabil din cauza eclipsei totale de lună, în plină desfășurare la acea oră.


gustari

Vă anunțam chiar din titlu că a fost o degustare cu cântec. Păi da! La finalul degustării am avut plăcuta surpriză să ascultăm muzică live în compania fetelor de la MuseQuartet.

MuseQuartet

O seară minunată, într-o companie minunată. Mulțumesc tuturor celor implicați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !