DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

joi, 19 iulie 2018

Dobrogea cu Aromă de Cafea

Azi am participat la evenimentul „Dobrogea cu Aromă de Cafea”, un eveniment din cadrul proiectului 100 Experiențe Dobrogene, proiect inițiat de ong-urile Inomar Cluster, Asociația Țăranii Dobrogeni și Asociația Culturală Wild Art și care are ca scop promovarea Dobrogei.

Așadar, azi, 19 iulie, 2018, începând cu ora 11.30, Barista Ștefan Dinescu-Crăciun, care este fondatorul cafenelei „altfel”, Corretto și gazda evenimentului, ne-a oferit un regal adus Dobrogei în an centenar, un moment inedit scos din „sipeturile pline cu sineturi“ ale istoriei, o lume veche dar înnoita prin formă de prezentare și promovare. Adică o nouă cafea cu gust dobrogean, cu sare de mare și sirop de lavandă.
Această nouă cafea cu influențe marine și iz de istorie va purta numele marelui cărturar care a iubit Dobrogea atât de mult încât a decis să-i poarte numele, Marin Ionescu-Dobrogianu.

Barista Ștefan Dinescu-Crăciun

Despre cărturarul Marin Ionescu-Dobrogianu a fost invitat să vorbească prof. univ. dr. Valentin Ciorbea, care este un adevarat cunoscător al acestui personaj marcant - „Marin Ionescu și-a adăugat numele de Dobrogianu, tocmai pentru a arăta ataşamentul deosebit şi dragostea faţă de străvechea provincie dintre Dunăre şi Marea Neagră.”

prof. univ. dr. Valentin Ciorbea

Alături de domnul profesor se mai văd Laura Stroe, președinte Asociația Culturală Wild Art și Stănică Enache, președinte Inomar Cluster (mascat în mare parte, din păcate în această imagine, de barista Ștefan Dinescu-Crăciun).

Alte momente:

preparare cafea


cafea în cești

La final părerea despre cafeaua Marin Ionescu-Dobrogianu, noua cafea cu gust dobrogean, cu sare de mare și sirop de lavandă. E interesantă, e inedită, e altceva și chiar dacă nu sunt băutor de cafea pot spune cu mâna pe inimă că am fost impresionat.


Concluzia? Chiar merită să o încercați!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !