DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

miercuri, 4 iulie 2018

Să fie burger, zic...

Îmi sună telefonul. Fiu-meu îmi spune că e în drum spre mine. Neinspirat, îl întreb dacă îi este foame. Îmi răspunde, citez: „Dacă tot ai întrebat, să fie un burger, zic... Din ăla cum îmi place. Aduc eu carnea!” Cum venea din celălalt capăt al orașului am avut timp să spăl salata și să prăjesc o mână de cartofi noi, după cum știam că îi place.

sa fie burger zic

Printre picături am reușit să fac și un sos dulce-acrișor în care am amestecat un pic de ceapă verde tăiată fin. Mi-am pregătit până și tigaia.

sa fie burger zic


Cărnița a fost de vită, black angus, că cică numai din asta avea la magazin.

sa fie burger zic

Înainte de a pune burgerul în tigaie, îmi dă ultimele indicații, cică să fie „medium rare”. Ridic o sprânceană în semn de mirare și îl anunț pe un ton neutru că eu am făcut doar rusă la școală. 

sa fie burger zic

S-a făcut foarte bine în puțina grăsime rămasă de la prăjirea feliuțelor de bacon. Înainte, în aceeași tigaie rumenisem pe interior chifla. L-am lăsat pe el să și-l asezoneze, să-l aranjeze și, evident, să-l mănânce.

sa fie burger zic

Eu a trebuit să răspund la câteva telefoane. Când m-am întors se servea din rezerva mea strategică de Băbească Neagră. Fără să clipească mi-a spus că se potrivește în asociere cu burgerul și, chiar dacă eu sunt un bucătar mediocru, mâine vă trebui să repet experiența, burgerul ăsta ieșind întâmplător bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !