DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

joi, 2 august 2018

Garda Culinară descinde pe terasa Hotelului Iaki

Ieri, 01.08.2018, pe terasa Hotelului Iaki, Garda Culinară și-a făcut simțită prezența, în forță aș putea spune, prin reprezentantul său, Chef Carmen Paraschivescu. Nu a fost singură, în demersul său, Live Cooking Show @Hotel Iaki, a avut alături pe somelierul Gabriel Horneț, personalul prezent dar și sponsorii Crama Cotnari și Selgros.

Primul lucru pe care l-am remarcat când am intrat în zona de desfășurarea a evenimentului a fost sentimentul de relaxare dat și de proximitatea piscinei hotelului.

piscina iaki

Al doilea, locul unde am fost condus de o domnișoară foarte amabilă, adică masa rezervată pentru micul grup de bloggeri, (colegele Fabiola Ion, Cristina Baban și bineînțeles, eu).

masă rezervată

Și nu în ultimul rând meniul evenimentului.

meniu

A urmat momentul când l-am reîntâlnit pe somelierul Gabriel Horneț, cel care ne-a făcut puțin mai târziu recomandările pentru asocierile culinare, recomandări binevenite într-o astfel de seară.

somelier Gabriel Hornet

Iată și o parte din vinurile recomandate (după cum mă știe lumea eu le degust în special pe cele roșii așa că spun cu tărie, Fetească Neagră!).

vinuri cotnari

Fetească Neagră Cotnari

Cu Carmen Paraschivescu am vorbit puțin pentru că era ocupată să gătească, în direct, toate acele bunătăți anunțate. O parte din activitate i-am urmărit-o pe monitor (un lucru isteț, pentru că eram destul de mulți acolo).

Chef Carmen Paraschivescu

Dar și în direct când am reușit să mă apropii de bancul de lucru.

Chef Carmen Paraschivescu

Despre bunătățile pregătite în direct, propun să las imaginile să vorbească. 🙂 Încep cu antreul, piperchi târgâsiți (mâncare macedonească de ardei, roșii, brânză, ou), asociat cu Grasă de Cotnari sec și Busuioacă de Bohotin sec.

piperchi targasiti

Felul principal, adică cotlet de berbecuț la grătar servit cu cartofi la cuptor și sparanghel și asociat cu Tămâioasă Românească sec și Fetească Neagră sec.

cotlet de berbecut

Și, la final, desertul IAKI, adică crumble de prune servit cu înghetată de vanilie Algida. Asociat cu Busuioacă de Bohotin demidulce.

crumble de prune


O seară perfectă petrecută într-o companie încântătoare.

2 comentarii:

  1. Foarte tare!
    Felicitări!
    Îmi doresc tare să ajung la un eveniment de acest gen, cu așa oameni și mai ales la acea locație, Iaki Hotel!

    RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !