Ieri, 01.08.2018, pe terasa Hotelului Iaki, Garda Culinară și-a făcut simțită prezența, în forță aș putea spune, prin reprezentantul său, Chef Carmen Paraschivescu. Nu a fost singură, în demersul său, Live Cooking Show @Hotel Iaki, a avut alături pe somelierul Gabriel Horneț, personalul prezent dar și sponsorii Crama Cotnari și Selgros.
Primul lucru pe care l-am remarcat când am intrat în zona de desfășurarea a evenimentului a fost sentimentul de relaxare dat și de proximitatea piscinei hotelului.
Al doilea, locul unde am fost condus de o domnișoară foarte amabilă, adică masa rezervată pentru micul grup de bloggeri, (colegele Fabiola Ion, Cristina Baban și bineînțeles, eu).
Și nu în ultimul rând meniul evenimentului.
A urmat momentul când l-am reîntâlnit pe somelierul Gabriel Horneț, cel care ne-a făcut puțin mai târziu recomandările pentru asocierile culinare, recomandări binevenite într-o astfel de seară.
Iată și o parte din vinurile recomandate (după cum mă știe lumea eu le degust în special pe cele roșii așa că spun cu tărie, Fetească Neagră!).
Cu Carmen Paraschivescu am vorbit puțin pentru că era ocupată să gătească, în direct, toate acele bunătăți anunțate. O parte din activitate i-am urmărit-o pe monitor (un lucru isteț, pentru că eram destul de mulți acolo).
Dar și în direct când am reușit să mă apropii de bancul de lucru.
Despre bunătățile pregătite în direct, propun să las imaginile să vorbească. 🙂 Încep cu antreul, piperchi târgâsiți (mâncare macedonească de ardei, roșii, brânză, ou), asociat cu Grasă de Cotnari sec și Busuioacă de Bohotin sec.
Felul principal, adică cotlet de berbecuț la grătar servit cu cartofi la cuptor și sparanghel și asociat cu Tămâioasă Românească sec și Fetească Neagră sec.
Și, la final, desertul IAKI, adică crumble de prune servit cu înghetată de vanilie Algida. Asociat cu Busuioacă de Bohotin demidulce.
O seară perfectă petrecută într-o companie încântătoare.
Foarte tare!
RăspundețiȘtergereFelicitări!
Îmi doresc tare să ajung la un eveniment de acest gen, cu așa oameni și mai ales la acea locație, Iaki Hotel!
A fost fain! Nu e greu, sunt evenimente publice și anunțate.
Ștergere