DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

vineri, 24 august 2018

Panourile solare - investiția secolului XXI

Așa cum v-am obișnuit deja, îmi place să împărtășesc cu voi o mare parte din experiențele mele personale. De data aceasta, ceea ce urmează să vă spun se va transforma mai mult într-o  recomandare pentru că nu am avut ocazia să adopt, până acum, această inițiativă.

Protejarea planetei și conservarea ei a devenit un subiect din ce în ce mai dezbătut la nivel mondial, transformându-se într-o mișcare îmbrățișată de un număr tot mai mare de oameni.

Atunci când te numeri printre persoanele care au această preocupare sau dacă pur și simplu ești la curent cu ultimele inovații care apar pe piață, atunci sigur ai auzit despre utilitatea montării unor panouri solare pe acoperișul locuințelor.

Desigur, ideal ar fi ca și casele să fie construite după standardele eco, cu structură din metal care să asigure o economisire considerabilă în ceea ce privește cheltuielile pentru încălzire și electricitate, din materiale reciclabile care să nu afecteze mediul.

Dar dacă acest lucru poate părea prea mult, ne putem rezuma totuși la instalarea panourilor solare care funcționează utilizând o resursă naturală inepuizabilă, nepunând în pericol ecosistemul.

CE SUNT PANOURILE SOLARE?

Panourile solare nu sunt altceva decât niște instrumente menite să capteze energia solară pe care ulterior o transformă în energie termică sau electrică, în funcție de categoria în care se încadrează.

Dacă lumina soarelui este folosită pentru a încălzi apa menajeră, atunci este vorba despre panouri solare termice, dar dacă energia solară este transformată în electricitate, atunci vorbim despre panour solarei fotovoltaice. Mai multe detalii despre principalele categorii în care aceste instrumente ecologice se împart puteți găsi pe pagina celor de la Top Panouri Solare.

Tot cei de la TPS au pus în balanță avantajele și dezavantajele instalării unor astfel de panouri, iar rezultatele arată promițător. Singurele dezavantaje apar la montare, întrucât costurile pot fi destul de ridicate, însă investiția va fi amortizată în timp util dat fiind faptul că facturile vor fi mai ieftine cu până la 65%. Tot ca un dezavantaj este și modalitatea lor de funcționare, respectiv lumina solară. În zilele mai înnorate este posibil ca lucrurile să nu funcționeze în cele mai bune condiții, de aceea nu este recomandată debranșarea de la sursele tradiționale de energie.

În ceea ce privește avantajele, lucrurile stau cu mult în favoarea clientului. Instalarea panourilor îî va aduce acestuia beneficii și satisfacții  atât de ordin personal, financiar, cât și la nivel de comunitate. Facturi reduse la gaz și electricitate, protejarea și conservarea mediului înconjurător, prelungirea vieții sistemului de încălzire existent deja în locuință sunt doar câteva dintre plusurile pe care instalarea panourilor solare le va aduce. Poți să te convingi și tu de veridicitatea informațiilor aici.

Mai mult, faptul că panourile pot fi montate pe orice tip de acoperiș poate reprezenta un alt avantaj pentru clienți. Singura condiție este ca acesta să fie înclinat în jurul valorii de 30 de grade. În cazul în care acoperișul este plat, atunci pot fi montate cu ușurință suporturi suplimentare care vor permite crearea suprafeței capabile să genereze energia necesară.

Despre instalarea și beneficiile pe care panourile solare le aduc odată cu achiziționarea lor, puteți urmări următorul material: https://www.youtube.com/watch?v=lFzt1BRqySU.


ȘI AUTORITĂȚILE SUSȚIN ACEASTĂ INIȚIATIVĂ

Ceea ce este și mai interesant este că în acest an, Administrația Fondului de Mediu intenționează să ofere finanțare nerambursabilă către 20,000 de persoane fizice care își vor monta panouri fotovoltaice pe acoperișul propriei locuințe, potrivit informațiilor oferite de cei de la ECONOMICA.net. Acest program apare ca un imbold pentru românii interesați de o astfel de investiție, încurajând astfel achiziționarea echipamentelor eco de producere a energiei electrice.


Totodată, prin programul Casa Verde, persoanele care intenționează de această dată să își schimbe sistemul de încălzire a locuinței cu unul bazat pe energie regenerabilă, vor primi bani din partea statului ca sens de apreciere și susținere pentru inițiativă. Cei de la Solar Magazin au prezentat ordinul care reglementează acest program și  confirmă cele menționate anterior: „Ordinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) nr. 1.817/2016 pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, beneficiari persoane fizice”.

Atunci când vezi că ești susținut, deciziile care presupun o investiție pe termen lung pot fi luate mai ușor. În plus, montarea unor astfel de panouri vor contribui esențial la creșterea economiilor din moment ce costul de achiziționare și montare va fi amortizat în cel mai scurt timp.

Dacă ți-am stârnit interesul și îți dorești să descoperi mai multe detalii despre aceste echipamente eco cu care îți poți îmbrăca acoperișul, atunci cei de la TPS sunt gata să îți satisfacă orice curiozitate, de la cum funcționează, până la cum le poți instala sau ce costuri generează.

4 comentarii:

  1. Stiam eu ca panourile solare ne ajuta sa facem economie si sa protejam mediul, dar m-ai coplesit cu avalansa de informatie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Demult ma bate gandul sa folosesc tehnologia asta. Articolul a picat la fix!

    RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !