DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

duminică, 23 septembrie 2018

Târgul Național de Produse Tradiționale - Constanța

Ieri, sâmbătă 22.09, am fost în vizită la Târgul Național de Produse Tradiționale - Constanța, organizat în incinta Aqua Magic și realizat cu sprijinul Inomar Cluster, Aqua Magic, Federația Națională a Producătorilor de Produse Tradiționale, Asociația Țăranii Dobrogeni, AgroTransilvania Cluster și Asociația Poiana lui Ovidiu. Iată și banner-ul.

targul national produse traditionale

După cum se poate vedea din banner sunt la târg producători din multe zone care au venit cu produse tradiționale specifice fiecărei regiuni a țării, cum ar fi, de exemplu, cașcavalul de Săvinești, de la Botoșani. Producătorii locali, țăranii dobrogeni participa cu fructe și legume de sezon, lactate și brânzeturi de vacă și capră, produse etnice, ghiudem sau piperchi țârgâsiti. Deasemenea sunt prezente  miere şi produse apicole, dulceţuri, gemuri, siropuri, diferite sortimente de zacuscă, pâine de casă, prăjituri, cozonaci şi plăcinte, peşte şi derivate ale acestui produs, băuturi alcoolice specifice regiunilor cu tradiţie în domeniu , sortimente de palincă, horincă sau ţuică, vin, prăjituri și obiecte  meşteşugăreşti.

La acest târg, pentru prima oară în istoria participărilor mele, am suferit numeroase „atacuri de poftă”, asta pentru că sunt la „regim” (cei care mă citesc știu despre ce vorbesc). Păi cum să nu te-mbolnăvești de poftă dacă tu nu poți înghiți nimic și ești poftit să guști din asemenea bunătăți iar tu trebuie să refuzi?

porcării

ghiudem

branza de capra


N-am putut gusta nici miere, ori palincă! 🙂

miere

palinca

Iar la standul cu marca Țăranii Dobrogeni am fost îmbiat cu de toate.

taranii dobrogeni

La acest târg am întâlnit vechi cunoștințe sau prieteni cum ar fi Picurariul de la Stejaru, Țăranii dobrogeni, Jade Oriental, Angelo dar și nume noi (pentru mine) cum ar fi Moș Iosif cu al său ghiudem tătărăsc. 🙂

Am avut parte și de un atelier, numit inspirat „Nebunii de toamnă”, în cadrul căruia chef Carmen Paraschivescu ne-a învățat cum să facem găluște cu prune.

Carmen Paraschivescu

galuste prune

Trebuie neapărat să menționez și standurile meșteșugarilor din care cel mai mult m-a impresionat acesta:

opinci

Desigur, am prezentat doar o mică parte din ceea ce s-a întâmplat acolo. Eu aștept cu nerăbdare a treia ediție, sper să nu mai fiu la regim atunci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !