DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Visul meu și-a luat zborul! -articol premiat la Spring Superblog 2018

Privește-n sus și fă-mi cu mâna!

Motto: „ Mâine voi fi ceea ce am ales astăzi să fiu .”— James Joyce De mic copil am iubit literatura SF. După ce am terminat de citit căr...

marți, 23 octombrie 2018

A șaptea săptămână de terapie a cancerului - jurnal

Această serie de articole (din care face parte și cel de față) nu este scrisă pentru a mă plânge sau pentru a stârni compasiune ci pentru a împărtăși experiența prin care trec cu cei aflați în aceeași situație (deloc puțini, din ce am văzut în ultimul timp). Eu cred că le va fi util, vor ști la ce se pot aștepta, cum se pot organiza mai bine și multe altele. Îmi cer scuze, dar voi repeta acest paragraf până la sfârșitul acestui jurnal.

A șaptea săptămână de terapie a cancerului s-a încheiat pe 22.10, adică ieri și a trecut mult prea încet pentru răbdarea mea greu încercată. Ca lucruri bune ce s-au întâmplat, în afară de faptul că s-a terminat terapia, ar fi de menționat că mi s-a vindecat, aproape miraculos și fără infecții, pielea gâtului unde am avut arsuri de gradul trei și patru. Și se opresc aici. 

Spun asta pentru că inflamația la nivelul interiorului gâtului și a limbii a crescut gradual. Astfel, în acest moment, nu mai pot vorbi deloc, apă beau cu dureri iar hrana lichidă o înghit cu multe, multe lacrimi. Medicul curant mi-a spus că într-o săptămână, maxim două aceste lucruri se vor ameliora.

Tot la surprize neplăcute intră și vestea că după o lună va trebui să îmi fac un control stomatologic complet. Și că cel mai probabil, să-mi refac dantura și să fac tratament al mucoaselor bucale, pe ambele radioterapia le afectează serios. Aș fi vrut să fiu informat dinainte. Mai ales că nici o clinică stomatologică, după știința mea, nu lucrează cu CASS.

În rest, iată-mă ieșind din Clinica MedEuropa după ultima ședință de radioterapie.

ultima sedinta radioterapie

Bineînțeles, mi-a luat masca de radioterapie acasă, ca suvenir. Poate o folosesc de haloween.

Aș fi vrut să vă pot da niște sfaturi, dar la durerile care le am nu mă văd deloc un izvor de înțelepciune. O să vă spun ce am făcut eu:
- am încercat să-mi păstrez simțul umorului și să-mi pun mintea la lucru.
- m-am înscris într-un maraton de blogging care se desfășoară în această perioadă, tocmai ca să-mi umplu timpul.
- am încercat să evit (pe cât posibil) să fiu în preajma persoanelor negative.
- m-am lăsat în cele din urmă convins să cer ajutor. Este uimitor câte persoane pun umărul. Mulțumesc colegilor bloggeri și prietenilor pentru sprijinul primit. Voi scrie curând un articol despre solidaritatea pe care am simțit-o în jurul meu și fără de care cu greu aș fi răzbit.
- am rămas optimist, deși poate că așa e firea mea. Spun mereu despre mine că sunt un optimist incurabil.
- am cerut ajutorul medicului de câte ori a fost nevoie.

Nu neg, am un soi de depresie dar fac tot ce-i posibil s-o alung. Dar gata cu toate astea. Am terminat, trebuie să încep recuperarea. Să auzim de bine! Apropo, în curând voi pune pe blog a doua rețetă de supă cremă proteică naturală, poate folosește celor cu dificultăți de înghițire.

3 comentarii:

  1. Radu, esti un om bun si puternic. Nu pot si nici nu vreau sa imi imaginez ce dureri ai avut si ai de suportat. cu dantura om vedea ce va fi! Tu sa iesi sanatos din asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu cât de bun și puternic sunt. Pot spune, însă, că în astea 7 săptămâni au fost dăți când am mers mai departe doar ca să nu vă dezamăgesc pe voi, cei care mi-ați fost sprijin.

      Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !