DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

marți, 16 octombrie 2018

A șasea săptămână de terapie a cancerului - jurnal

Această serie de articole (din care face parte și cel de față) nu este scrisă pentru a mă plânge sau pentru a stârni compasiune ci pentru a împărtăși experiența prin care trec cu cei aflați în aceeași situație (deloc puțini, din ce am văzut în ultimul timp). Eu cred că le va fi util, vor ști la ce se pot aștepta, cum se pot organiza mai bine și multe altele. Îmi cer scuze, dar voi repeta acest paragraf până la sfârșitul acestui jurnal.

În a șasea săptămână de terapie a cancerului m-am luptat cu arsurile de gradul patru și trei de pe gât. Din fericire, am reușit să evit infectarea acestora cu banalul Baneocin. Cum nevoia te învață, am improvizat și niște pansamente din gulerele acelea care se pun la frizer (trecute pe sub o lampă cu ultraviolete, pentru o mai bună eradicare a microorganismelor). Imaginea nu e prea reușită, deoarece sunt necesare două persoane pentru a bandaja și baza gâtului, iar eu am fost singur.

Pansament gat

Nu e o recomandare, este o idee care m-a ajutat, pe termen scurt, să pot ieși din casă ca să îmi pot face cumpărăturile. Spre sfârșitul săptămânii, arsurile au început să se vindece, iar azi 16.10, arată din ce în ce mai bine.

Rezultatele analizelor au continuat să fie mult în afara valorilor de referință. Bine că am scăpat de chimioterapie, cel puțin pe moment. Priviți aceste analize și spuneți-mi dacă e ceva în neregulă cu ele, cel puțin la Formula Leucocitară.

Formula leucocitara

În noaptea care a trecut mi s-a întâmplat un fenomen straniu. M-am trezit din somn sufocându-mă, gâtul parcă mi se „sudase”, „lipise” pe interior (nu știu cum să descriu altfel). Am luat o gură două de apă, durere și usturimea au fost insuportabile. Situația s-a repetat peste noapte, așa că nu am mai dormit deloc. Medicul meu curant nu a mai întâlnit o asemenea situație, așa că dacă cineva s-a mai lovit de așa ceva, poate ne spune într-un comentariu. Oricum, sfatul medicului a fost să încerc să ung acolo (adică pe gât, în interior) cu vitamina A uleioasă, în caz că o pot suporta.

Mai am patru zile de terapie, după care urmează recuperarea, evaluarea și restul. Să auzim de bine!4 comentarii:

 1. Am citit articolul de cand a aparut, dar, sincer, nu stiu ce sa mai zic. Ma intreb, de unde atata putere. Esti un exemplu pentru noi toti.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sunt departe de a fi un exemplu. Iar puterea? Cred că e cam pe sfârșite.

   Ștergere
 2. Cam groaznica partea cu sufocatul. Pai daca medicul ala nu stie, sa intrebe si el mai departe...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din câte m-am documentat (inclusiv de la medicul curant) manifestările de după chimioterapie și radioterapie pot fi extrem de diverse și depind foarte mult de fiecare persoană în parte. Și da, nu e plăcut de loc. Nu am dormit mai deloc în ultimul timp.

   Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !