DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

marți, 30 octombrie 2018

Blogul este locul meu de joacă

Sincer, chiar nu-mi aduc aminte ce-a fost în capul meu când am făcut acest blog, lucru care nu ar trebui să vă mire devreme ce sunt mai mereu cu capu-n nori (doar nu degeaba blogul meu se numește „Dincolo de nori”). Dar pot presupune, fără mari șanse de a mă înșela, că și atunci ca și acum am considerat că blogul este locul meu de joacă. Doar așa tratez toate locurile (virtuale sau nu) în care îmi place să-mi desfășor activitatea (un altul ar fi bucătăria, de exemplu).

Dincolo de nori

Și ca să fiu sincer până la capăt, numele blogului meu nu are legătură cu locurile în care-mi răcoresc eu capul prea înfierbântat și nici măcar cu vestita melodie a lui Holograf. Este inspirat de pasiunea pe care o am de mic copil pentru literatura science - fiction.

Se întâmpla acum 5 ani, în vara lui 2013. O urmăream de ceva timp pe Vienela, o veche bloggeriță care participase la Spring SuperBlog 2013. Mi-a plăcut ideea de competiție creativă (e un joc, la urma urmei), așa că mi-am făcut un blog, am pus pe el 20 de articole cam de umplutură (îmi este cu adevărat rușine cu ele dar le-am lăsat acolo, să-mi aducă aminte de unde am plecat) și am așteptat toamna. Așa m-am ales și cu prima participare la SuperBlog, competiție creativă pe care nu am mai părăsit-o de atunci.

Blogul l-am făcut pe platforma gratuită blogspot, oarecum în vogă la acea vreme. M-am înțeles bine cu ea, am studiat-o, am învățat-o și încă n-am renunțat la ea chiar dacă în august 2017 am trecut pe domeniu web .ro

domaz

Cu trecutul ăsta pe domeniu a fost o întreagă poveste. Deși toată lumea mă bătea la cap să o fac, eu mă încăpățânam să rămân fidel platformei gratuite care mă „consacrase”. E adevărat, aveam trafic, metrici bunicei și toate avantajele unei platforme gratuite pe care știi cu adevărat să lucrezi. Asta până când, la o contestație făcută la Spring Superblog 2017 (culmea, atunci a fost și cea mai bună performanță a mea la general de până acum), juriul de la Answear mi-a răspuns cu nonșalanță că am o temă prăfuită și, în plus, sunt și pe subdomeniu. Evident, au un loc cald în inima mea, dovadă că în august 2017 schimbasem și tema (nu că acum ar fi mai ștearsă de praf, sunt de formație inginer mecanic și primează în primul rând funcționalitatea) dar eram și posesorul frumosului domeniu.ro în care mă lăfăi acum.

De-a lungul timpului, blogul acesta mi-a adus frumoase satisfacții dar și câteva frustrări (deh, nu se poate numai miere, că până la urmă îți stă și aia-n gât). Și printre concursuri de blogging am mai reușit să strecor și câteva lucruri mai serioase care chiar au prins la cititori, lucru care îmi dă speranță pentru viitor.

Despre SEO, widget-uri, SSL-uri și alte chestii de care te lovești când ai un blog, am învățat făcând (mai bine sau mai puțin bine). Nu văd de ce mi-ar fi frică să fac încercări când am la dispoziție backup-uri. Apropo de backup, eu îmi fac după fiecare postare pe blog.

În momentul de față mai am un domeniu cumpărat în momentul în care ni se promitea că ele vor fi „pe viață”. RoTLD îmi trimite notificări din ce în ce mai dese, întrucât se apropie termenul de expirare. Încă sunt un pic nehotărât, oricum mai am câteva zile. 🙂 Dar e bine de știut că:

prelungire domenii

Articol scris pentru SuperBlog 2018, proba 11 - Cum ți-ai început aventura în blogosferă?

8 comentarii:

 1. Back-up nu ar fi nevoie sa faci tu asa des daca firma de hosting ti-a dovedit ca e de incredere si il face ea.

  RăspundețiȘtergere
 2. La randul meu probabil as fi ramas pe blogspot pana la final daca nu il cunosteam pe Rusanu. El mi-a facut cadou .ro-ul, el m-a ambitionat sa trec la nivelul urmator. In privinta temei de blog, am fost la fel de incapatanata ca tine - daca iti place de mine, imi intri in casa chiar si cand stii ca mobila mea e demodata. :)))
  Radu, ma uit in buletin si-ti dau dreptate. Sunt veche, dar m-as fi simtit mai confortabil daca spuneai ca blogul meu e vechi. :D :p

  RăspundețiȘtergere
 3. Mi se par interesante lucrurile citite la tine pe blog. Continua tot asa:)

  RăspundețiȘtergere
 4. Blogul este primul meu gând dimineața, ultimul gând seara, în vacanțe caut idei și obiecte de decor pentru pozele pentru blog.

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !