DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

duminică, 21 octombrie 2018

Să conduci BMW reprezintă un stil de viață

Este adevărat, să conduci BMW reprezintă un stil de viață. Dar să conduci BMW și să folosești doar piese și consumabile originale, reprezintă un stil de viață sănătos. Zic și eu...

bmw stil viata

Deasemenea, să faci parte din lumea BMW este o stare de spirit, din care nu îți dorești să ieși. Și nici nu ai avea de ce, atâta timp cât poți găsi foarte ușor, online, piese de BMW de la eXclusiv OEM.

Permisul de conducere îl am din 1987 (în continuu 🙂), dar nu am condus dintotdeauna BMW deși, se pare, am avut mereu o slăbiciune pentru mașinile de proveniență germană. Prima dată, dacă nu țin cont de acel Aro pe care am dat examenul, am condus un Trabant (vedeți? tot o mașină nemțească!). Apoi un Opel Kadett, un Opel Ascona, un VW Golf, iar printre ele, câte o Skoda, Dacie sau Matiz. Eu despre Kadett-ul acela vreau să vă spun, deoarece mi-a schimbat pentru totdeauna modul în care îmi voi trata mașina pe care o conduc. Pe scurt, mașina a avut probleme. Un amic mi-a spus că știe un mecanic bun care are un service auto în apropiere și care poate face rost și de piese ieftine. Cum eram cam strâmtorat în acea perioadă, am acceptat. În scurt timp, mi-am dat seama că nu ieșeam deloc mai ieftin dar nu prea mai aveam ce face. Am mai mers o perioadă cu mașina, piesele acelea ieftine au cedat rând pe rând, până când am fost nevoit să duc mașina la dezmembrări.

Din acel moment, mi-am jurat să nu mai cumpăr decât piese originale și să-mi repar mașina doar într-un service omologat, dacă se poate specializat pe marca de mașină. Iar dacă am făcut asta și pentru singura Dacie pe care am avut-o în portofoliu, atunci cu atât mai mult nu am de ce să n-o fac pentru noul BMW M550i xDrive Sedan, autoturismul pe care-l conduc acum. Mai ales că piese originale BMW, la prețuri nu mult diferite de cele after market, găsesc foarte ușor, acum.

piese originale BMW


O experienţă de condus fără compromis înseamnă pentru mine, în afară de piese BMW originale montate de către un personal specializat, și efectuarea tuturor reviziilor conform graficului. Și de ce să mint, uneori mi s-a întâmplat să le și devansez. În plus, știu mulți posesori de BMW care procedează la fel.

De aceea, reviziile, le fac numai în unități de service acreditate pentru această marcă. Nici nu vreau să mă gândesc cum aș reacționa dacă ar trebui să folosesc filtre și tot ce este necesar care să nu poarte holograma BMW pe ele sau, Doamne ferește, altceva decât uleiul original BMW.

Deasemenea, este de la sine înțeles că pe această mașină nu voi folosi altceva în afară de accesorii originale BMW. Nu de alta dar trebuie să rămân în cadrul spiritului acela de care vorbeam mai devreme.

Poate că vă întrebați (pe bună dreptate) de ce sunt atât de înverșunat în a folosi pentru mașina pe care o conduc doar piese BMW seria 5. E simplu. Mă face să mă simt mult mai bine, mai în siguranță. Iar starea mea mentală este foarte importantă atunci când conduc, îmi place să-mi consider mașina ca pe un partener în care pot să am încredere necondiționată. În plus, sunt convins că folosind doar astfel de piese și consumabile, beneficiile pe termen mediu și lung sunt importante.

exclusiv oem


Câteva cuvinte despre eXclusiv OEM, singurul magazin offline dedicat brandului BMW (evident, există și varianta online, cea pe care o folosesc de obicei). A apărut din dorința de a crea ceva exclusivist pentru un brand auto de renume, pe scurt din pasiunea pentru BMW (vedeți? nu mă credeați când vă vorbeam de o stare de spirit.). Și fiind făcut din pasiune, este puțin probabil să vă dezamăgească vreodată. Am dreptate?

Articol scris pentru SuperBlog 2018, proba 7 - Tu cum îți îngrijești mașina?

4 comentarii:

  1. De-asta mi-a fost mie frica: nu ca isi ia mr. BMW, ci pentru ca mai departe va trebuie sa investim numai in piese originale si consumabile de super calitate, deci presupunea cheltuieli mari pe termen nelimitat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu aș privi altfel lucrurile. Folosind piese și consumabile originale prelungesc durată de viață a mașinii, deci fac economii.

      Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !