DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

vineri, 12 octombrie 2018

Prietenul meu iubește caii

Prietenul meu Ovidiu iubește caii, știu asta din facultate, timp în care am împărțit camera 104 din căminul P5, în Regie. Crescuse cu ei și avea nenumărate povești pe care ni le servea mai ales în perioadele de sesiune, probabil îi ridicau moralul. Prin anul patru m-a invitat la el, undeva în județul Bihor, unde părinții lui țineau o mică herghelie, undeva între douăzeci și treizeci de capete. După ce am fost puși la masă, că deh, drumul de la București e lung și noi eram tineri, Ovidiu m-a luat să-mi arate herghelia. Priveliștea mi-a tăiat răsuflarea. Pe un platou larg ce se sprijinea pe o latură de ultimii pereți stâncoși ai muntelui, închis pe alte două de păduri ce parcă își aplecau aripile semețe deasupra lui și brăzdat de două pârâiașe ce zburdau sprinten și fără odihnă printre ierburi, se afla mica herghelie.

herghelie


- Hai să-l cunoști pe Vânt Sălbatic, armăsarul pe care l-am crescut de mic.
Nu eram mare cunoscător de cai, nu sunt nici acum, dar un asemenea exemplar nu avea cum să nu-ți atragă atenția. Parcă întreaga natură îi dăruise tot ce avea mai de preț. Coama neagră, cu fire lungi, îi lucea ca unsă cu grăsime, avea picioare zvelte, trupul elastic și lucios, plesnind de sănătate. Am dat să mă apropii de el dar pielea i s-a înfiorat în mii de zbârcituri iar ochii au devenit răi și amenințători. Ovidiu m-a oprit ținându-mă de mână după care l-a prins de bot și l-a pupat. Apoi a început să-i șoptească cuvinte dulci la ureche, numai de el știute, până când armăsarul s-a liniștit.

Am trăit acolo câteva zile minunate dar care, ca tot ce e frumos, s-au dus prea repede.

***

Anii au trecut, Ovidiu s-a stabilit în Germania deoarece salariile de inginer erau cum erau în România (eram la mijlocul anilor '90). Am ținut legătura, mai greu la început, ne-am întâlnit în concediile lui, i-am cunoscut soția și fetele iar mai târziu, cu dezvoltarea comunicațiilor pe internet am reușit să vorbim mai des. Așa am aflat despre părinții lui (s-au stins unul după altul prin 2010), despre evoluția lui profesională, despre tot ce vorbesc prietenii în general. Prin vară, când a venit câteva zile la Constanța, ne-am întâlnit. După ce i-am făcut turul monumentelor din centrul vechi, ne-am retras la un restaurant care servește mâncare tradițională (asta a vrut) și vin de la crame dobrogene, unde am stat de vorbă. Mi-a spus că s-a săturat de Germania și vrea să se reîntoarcă în țară. Fetele i-au crescut, soția vrea o viață mai liniștită iar el vrea să repună pe picioare herghelia. Asta deși vechile construcții erau acum ruine, din lipsă de întreținere, iar ce nu căzuse se furase. Avea bani puși deoparte, doar nu muncise degeaba atâția amar de ani.
- Păi, îți vor trebui o groază de materiale de construcții, mai ales dacă vrei să renovezi și casa părintească, am exclamat eu.
- Desigur, o voi renova și o voi transforma într-un fel de pensiune. Și mai vreau să ridic încă una, ceva mai ascunsă în care soția să aibă confortul cu care s-a obișnuit. Numai că nu mă împac deloc cu sistemul ăsta de aici, cu hypermarketuri, depozite și prețuri sensibil diferite dintr-un loc în altul. Aș vrea să mă ajuți, cred că te descurci mai bine în piața autohtonă.
Mă gândesc câteva clipe, memoria mea eidetică își face treaba și îi spun:
- Comandă sticla aia de Alira Cuvee (un vin dobrogean) și îți dau un pont fain.
Așteptăm câteva minute ca somelierul să ne prezinte vinul și să facă decantarea, după care revin.
- Prin primăvară, am scris pe blog un articol despre un broker în domeniul comenzilor online de materiale de construcții, un concept nou și unic pe piața din România, ocazie cu care am făcut și câteva cercetări. Te scutește de o groază de timp pierdut, îți dă prețuri mai bune funcție de cantitățile comandate prin eliminarea costurilor de manipulare, depozitare și transport sau a comisionului meseriașilor. Marfa este certificată și vine ambalată corespunzător, iar riscul este zero pentru că ei își asumă întreaga responsabilitate. În plus, îți livrează tot ce dorești de la acoperișuri până la pavaj. Ce mai, treabă ca la nemți. Salvează și tu în telefon, Vindem-Ieftin.ro.

Vindem-Ieftin.ro

- Cel mai important, continui eu, a fost că unii din cei care au citit articolul mi-au trimis, în privat, mesaje de apreciere în care îmi mulțumeau pentru informare și îmi spuneau că au făcut economii substanțiale la o treabă bine făcută. Aaa, și mai ziceau acolo că au făcut recenzii video la livrarea produselor, lucru pentru care au primit o reducere.

recenzii video


- Foarte drăguț, pare distractiv și e o dovadă de onestitate. Căci dacă vezi, atunci și crezi! Sunt tare curios dacă îmi pot aduce și  pavaj de cauciuc pentru călărie. Aaa, dar văd că mi-ai trimis deja o imagine pe mess! Super tare, știi eu vreau să fac treabă serioasă, grajduri, padoc, manej, tot ce trebuie.

pavaj calarie


Studiază un pic imaginea și îmi spune:
- Radu, dacă toată treaba asta iese așa cum ai spus, promit că primul mânz va fi al tău!
- Poți fi sigur. Dar am o condiție! Să-l cheme tot Vânt Sălbatic și să arate la fel!
Ochii i s-au umezit ușor și l-am auzit mai mult șoptind:
- Deci ai ținut minte...

***

Poveste adevărată, deși romanțată, scrisă pentru SuperBlog 2018, proba 4 - Puterea unui testimonial video! Vezi și crezi.
Imagini puse la dispoziție de sponsor și de pe https://pixabay.com/ro/
Notă: Știu că am depășit cu puțin numărul de cuvinte dat în probă, dar povestea e prea frumoasă ca să o ciuntesc, cu riscul depunctării. 🙂

34 de comentarii:

 1. Frumoasa povestea si laudabila ideea prietenului tau!

  RăspundețiȘtergere
 2. o minunata poveste, caii sunt intr-adevar niste animale nobile!

  RăspundețiȘtergere
 3. Radu... am lacrimi in ochi. Romantata sau nu, povestea este atat de frumoasa!!!

  RăspundețiȘtergere
 4. Ideea lui e super misto si e chiar genul de pensiune la care mi-ar placea sa petrec un weekend. Pacat ca trebuie facut lucrul asta in Romania cu bani munciti in alta parte.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ia și partea bună! Pensiunea asta chiar va fi și cel mai probabil, tot nemții vor plăti! :)

   Ștergere
 5. Vad și cred. Pe mine m-ai convins, iar ideea celor de la vindem-ieftin.ro e grozava. Uite asa iți poti indeplini visele mai usor. Frumos scris. Despre cai, ce sa zic? Ultima oara cand am fost intr-o herghelie, la Sambata, parul meu lung și cret ma bagase in probleme. Am fost sfatuita sa mi-l adun. Calutii astia...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu siguranță lui Vânt Sălbatic îi va plăcea părul lung și creț! :) Așa că îți voi face o invitație, peste timp.

   Ștergere
 6. Oh, de când îmi doresc si eu sa petrec câteva zile la o pensiune cu cai. Mi-e teama de ei, dar, totodata, îmi plac de numa'-numa'. Cât despre conceptul Vindem-ieftin.ro, nou la noi, afara deja avansat la etapa urmatoare, scanare si emitere factura instantaneu, chiar cred ca nu are cum sa nu functioneze, rabatul pe care-l acorda fiind prima garantie a eficacitatii acestuia.

  Bafta, Radu! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc. În Poiana Brașov, destul de aproape de gazda galei, este un loc cu cai. Așa că...

   Ștergere
 7. Minunat! Am citit cu mult drag și am lacrimat un pic. Bravo Radu

  RăspundețiȘtergere
 8. Caii sunt printre cele mai inteligente animale de pe glob.

  RăspundețiȘtergere
 9. Nu mă imaginez niciodată făcând asta, dar nu am nicio opțiune, deoarece inima mea este plină de bucurie, soțul meu m-a părăsit pe mine și pe copiii mei timp de 2 ani și locuiesc cu o altă femeie, îl iubesc cu adevărat și l-am rugat să se întoarcă acasă, dar a spus este obosit de unirea noastră ca soț și soție. Acesta a fost un șoc pentru mine, deoarece nu ne-am certat când s-a mutat din casa noastră, am fost oportun să dau peste un doctor Ajayi online, el este un puternic jucător de vrăji și i-am explicat situația și mi-a deschis ochii spre motivul pentru care soțul meu se comportă așa cum face el, dr. Ajayi a făcut o vrajă de dragoste pentru mine și în 3 zile soțul meu s-a întors acasă, s-a îngenuncheat și și-a cerut scuze pentru faptele greșite făcute mie și copiilor și astăzi trăim fericiți . Puteți să-l contactați pe dr. Ajayi prin e-mailul său: [email protected] sau Whatsapp / Viber: +2347084887094 pentru orice lucru care vă deranjează inima și vă veți bucura că ați făcut-o.

  RăspundețiȘtergere
 10. Nu mă imaginez niciodată făcând asta, dar nu am nicio opțiune, deoarece inima mea este plină de bucurie, soțul meu m-a părăsit pe mine și pe copiii mei timp de 2 ani și locuiesc cu o altă femeie, îl iubesc cu adevărat și l-am rugat să se întoarcă acasă, dar a spus este obosit de unirea noastră ca soț și soție. Acesta a fost un șoc pentru mine, deoarece nu ne-am certat când s-a mutat din casa noastră, am fost oportun să dau peste un doctor Ajayi online, el este un puternic jucător de vrăji și i-am explicat situația și mi-a deschis ochii spre motivul pentru care soțul meu se comportă așa cum face el, dr. Ajayi a făcut o vrajă de dragoste pentru mine și în 3 zile soțul meu s-a întors acasă, s-a îngenuncheat și și-a cerut scuze pentru faptele greșite făcute mie și copiilor și astăzi trăim fericiți . Puteți să-l contactați pe dr. Ajayi prin e-mailul său: [email protected] sau Whatsapp / Viber: +2347084887094 pentru orice lucru care vă deranjează inima și vă veți bucura că ați făcut-o.

  RăspundețiȘtergere
 11. Treceam prin iad în relația mea când am dat peste mărturiile doctorului Ajayi, un bărbat binecuvântat spiritual de zeii săi pentru a ajuta oamenii să treacă prin momente grele în relația lor. Logodnicul meu, care suntem împreună de 6 ani, spune brusc că ar trebui să anulăm relația și să mergem pe căi separate, încerc să înțeleg ce se întâmplă, dar nu pot înțelege, așa că am scris doctorul Ajayi și am discutat problema mea cu el, a întrebat el mi-au cerut câteva întrebări și mi-a spus soluția pentru ca relația mea să înceapă să funcționeze din nou, i-am urmat instrucțiunile și logodnicul meu care a fost separat de mine timp de 4 luni s-a întors cerșind spunând că nu știe ce i-a venit. Mulțumită Marelui om spiritual, Dr. Ajayi, suntem fericiți căsătoriți cu o stare financiară îmbunătățită. contactați astăzi dr Ajayi dacă vă confruntați cu orice problemă de viață și aveți o soluție durabilă. E-mail: [email protected] SAU numărul Whatsapp / Viber: +2347084887094

  RăspundețiȘtergere
 12. Soțul meu și cu mine suntem căsătoriți de 6 ani acum. Eram fericiți căsătoriți cu un fiu. Acum 3 luni, am început să observ un comportament ciudat de la el și câteva săptămâni mai târziu am aflat că soțul meu vede pe cineva și că nu-i mai pasă de mine sau de copii, uneori iese și nici măcar nu va veni înapoi acasă zile întregi. Am făcut tot ce am putut pentru a remedia această problemă, dar fără niciun rezultat. Navigam prin Internet când am dat peste un site web care sugerează că Dr. AJAYI poate ajuta la rezolvarea problemelor mele conjugale. Deci, am simțit că ar trebui să-l încerc. L-am contactat și mi-a făcut o vrajă. Două zile mai târziu, soțul meu a venit la mine și și-a cerut scuze pentru greșelile pe care le-a făcut și mi-a promis că nu o va mai face niciodată, iar familia mea locuiește împreună fericită din nou .. Toate mulțumiri doctorului AJAYI. Dacă aveți nevoie de un aparat care poate arunca o vraja care funcționează cu adevărat, vă sugerez să îl contactați. Nu te va dezamăgi.


  Whatsapp +2347084887094
  E-mail: [email protected]

  RăspundețiȘtergere
 13. LUCRURILE BUNE TREBUIE SĂ SE SPUNĂ DESPRE BUNA PERSOANĂ ȘI ACEASTA PERSOANĂ ESTE DR WALE. Iată o nuvelă. Lucrez cu șeful meu de SIS ani acum. Anul trecut am observat că nu mai era el însuși. Așa că l-am întrebat ce se întâmplă cu el. El s-a deschis către mine și mi-a spus că soția lui acasă aduce mereu un alt bărbat în casa lor și are o aventură cu el, am fost șocat când mi-a spus asta. Pentru că știu că șeful meu a fost un om bun, îl prezint și pe DR WALE, pentru că DR WALE a fost omul care m-a ajutat în timpul greu al căsătoriei mele. Când șeful meu l-a contactat, mi-a spus cauza tuturor, DR WALE i-a spus șefului meu ce trebuie să plătească pentru care șeful meu a plătit pentru ei. DR WALE a pregătit un farmec de vrăji care a făcut-o pe soția mea Boss să-și dea seama de greșeala ei. Așadar, dacă aveți nevoie de ajutor pentru a vă rezolva problemele legate de relații, DR WALE este omul potrivit pentru a contacta. E-mail: [email protected] SAU WhatsApp: +2347054019402

  RăspundețiȘtergere
 14. soțul meu ne-a lăsat pe mine și pe cei doi copii ai noștri pentru o altă femeie. După 6 ani de căsătorie, eu și soțul meu am fost atrași de o ceartă sau alta până când el m-a pierdut și s-a mutat cu o altă femeie. Am simțit că viața mea s-a pierdut și copiii mei s-au pierdut, nu și-au mai văzut niciodată tatăl. Am încercat să fiu puternic doar pentru copii, dar nu am control asupra durerii care mă chinuie inima. Inima mea era plină de griji și dureri, pentru că sunt într-adevăr în omul meu de război, în fiecare zi și în fiecare noapte, el credea că vine mereu în inima mea și îi aparțin, Următoarele informații pe care le-am primit despre Dr. Ayo în internet cum îi ajută pe oameni să ajungă acolo dragoste înapoi, am simțit, de asemenea, că ar trebui să încerc. Am luat legătura cu el și am spus ce ar trebui să fac și am făcut-o, apoi a făcut o (vraja de dragoste) pentru mine. 72 de ore mai târziu soțul meu m-a sunat cu adevărat și mi-a spus că mi-e dor de mine și de copii atât de mult, atât de important !! Așa că s-a întors în aceeași zi cu multă dragoste și bucurie și s-a pierdut în greșeală și durere. Din acea zi, căsătoria noastră a fost acum pentru totdeauna, eu
  poate naver uitat totul despre Dr. Ayo. Sunt foarte fericită cum funcționează vraja în viața mea Dr. Ayo, ești un zeu trimis la mine. Dacă aveți o problemă în viața dumneavoastră, Dr. Ayo vă va ajuta. îi poți încerca și să vezi cum vei fi fericit din nou în viață, îl poți contacta pe WhatsApp +2347055691377 sau prin e-mail: [email protected] viber him.

  RăspundețiȘtergere
 15. Promit să împărtășesc această mărturie tuturor odată ce iubitul meu se întoarce la mine și astăzi dorește cu respect să-i mulțumească doctorului Ayo pentru că a adus bucurie și fericire relației mele cu familia mea. Vreau să vă anunț că există o cutie magică care este reală și autentică. Nu am crezut niciodată în niciunul dintre aceste lucruri până nu mi-am pierdut iubitul, am cerut ajutor până când l-am găsit pe Dr. Ayo un grill vrăjitor și el a aruncat o adevărată dragoste asupra mea și m-a asigurat că îl voi recupera pe iubitul meu în două zile . după ce vraja a fost aruncată. Două zile mai târziu, mi-a sunat telefonul și atât de șocant, iubitul meu nu mă sunase de 2 ani și mi-a cerut scuze pentru că mi-a frânt inima și mi-a spus că este gata să-mi fie coloana vertebrală pentru tot restul vieții cu el. Dr. Ayo l-a eliberat să știe cât de mult îl iubesc și îl doresc. Și a deschis ochii pentru a-și imagina cât de mult avem împreună. În timp ce scriu această mărturie chiar acum, sunt cea mai fericită fată de pe Pământ și logodnicul meu și cu mine trăim o viață fericită, iar dragostea noastră este acum mai puternică decât era chiar înainte de dispariția noastră. De aceea am promis să împărtășesc mărturia mea în tot universul. Toate mulțumesc doctorului Ayo pentru munca excesivă pe care a făcut-o pentru mine. Mai jos este adresa de e-mail dacă vă aflați într-o situație în care suferiți de un infarct și vă asigur că, așa cum a făcut-o și pe a mea, vă va ajuta cu siguranță. E-mail: [email protected] Puteți să-l Whatsapp la +2347055691377 sau viber

  RăspundețiȘtergere
 16. todo gracias al Dr. Ayo por traerme a mi esposo de regreso, hemos estado juntos durante 4 años, vivimos o viață fericită și nostru amor este foarte dulce, dar un zi mi-a spus un veritabil prieten care a vrut casa și niciodată nu a sunat . conmigo y él está muy enojado, así que hago todo lo posible para no saber cuál es el problema, pero él nunca quiere que me acerque a él, así que estaba muy preocupado por él, sin darme cuenta de que estaba teniendo una aventura con otra femeie. , dejó de cuidarme bien y nunca más volvió a pensar en mí y mi vida nunca más recordó lo mismo. Un día când a fost lecând adevărul în Internet, am găsit cu Dr. Ayo, cine a ajutat la oamenii să recupereze amor și să-mi dau un contact de contact și să-mi răspund și să-mi explic problemă și să spun că nu mă preocupă nada que mi esposo volvería a mí y me hizo un hechizo de amor y después de 3 días mi esposo me llama y discúlpame para que lo perdone que nunca más volverá a cometer ese error y lo perdono estamos viviendo un ja ppy vida de nuevo como uno . Todo gracias a la Dra. Ayo por hacerme fericit de nou în viață. si se enfrenta a algún problema in la vida. poate trimite un WhatsAPP la +2347055691377 O ​​Correo electronic: [email protected] te hará sentir happy de nuevo.

  RăspundețiȘtergere
 17. De aici trebuie să învățăm cu toții. prietena mea și soțul ei aveau nevoie de o femeie de serviciu, așa că au găsit una pentru ei. în timp ce femeia de serviciu stătea cu ei, prietenul meu a început să observe un comportament amuzant. prietena mea observă că soțul ei și femeia de serviciu au amândoi relații împreună. femeia de serviciu a folosit farmecul magic rău pentru a-mi lega prietenul și soțul ei, femeia de serviciu preia controlul asupra casei lor. pentru că prietena mea trebuia să oprească toate prostiile care se petrec în casa ei, apoi a contactat-o ​​pe DR WALE pentru ajutor. a spus că i-a spus lui DR WALE totul și DR WALE i-a spus că totul va fi bine. ea a spus că dr. WALE i-a cerut să plătească pentru obiectele spirituale pe care le plătește. DR WALE a vrăjit-o spiritual pentru că a alungat-o pe servitoarea din casa lor. iar soțul ei a revenit la simțirea lui. După ce dr. WALE a făcut treaba minunată pentru prietenul meu, un alt prieten l-a contactat și s-a plâns că soțul ei o bate mereu, era amară, dar totuși dr. WALE a ajutat-o ​​să-și readucă zâmbetul când pregătește vraja care îi restabilește căsătoria. astăzi amândoi prietenii mei trăiesc din nou fericiți cu soțul lor. WhatsApp: +2347054019402 SAU E-mail: [email protected]

  RăspundețiȘtergere
 18. acum câțiva ani, o prietenă de-a mea a povestit cum a cunoscut-o online pe DR WALE și i-a explicat problemele de relație cu DR WALE. ea a spus că iubitul ei plănuia să se despartă de ea, deoarece iubitul se simte oribil la locul de muncă. dar a spus când i-a spus totul lui DR WALE. DR WALE a ajutat-o ​​să arate un farmec vrăjitor, iar iubitul ei nu se mai desparte niciodată de ea. a spus că dr. WALE a reparat totul. ea chiar a spus că Dr. WALE este cel care îl ajută pe iubitul său să-și asigure din nou slujba. Și eu sunt o mărturie vie a bunei lucrări a lui DR WALE. el a ajutat să-i recucerească inima soțului meu care plănuia să se căsătorească cu o altă femeie. Ei bine, cu ajutorul doctorului WALE, soțul meu nu s-a mai căsătorit niciodată din căsătoria noastră. Am plătit sau toate articolele pe care mi le-a cerut să plătesc, apoi a aruncat o vrajă pentru a-l ține pe soțul meu aproape de mine din nou. puteți contacta DR WALE WhatsApp +2347054019402 SAU E-mail: [email protected]

  RăspundețiȘtergere
 19. CASTER DE VRAJĂ PROFESIONALĂ CARE VĂ PUTĂ AJUTA SĂ VĂ ÎNAPOI URGENT ÎN URMARE DUPĂ DESPĂRȚIREA / DIVORȚAREA CHIAR DACĂ SITUAȚIA voastră pare fără speranță! CONTACTAȚI DR. WALE ANUMIT CEL MAI BUN CASTER DE VRAIE ONLINE ȘI REZULTATUL LUI ESTE 100% GARANTAT ..
  Contactați DR WALE WHATSAPP: +2347054019402
  După 4 ani m-am căsătorit și eu cu soțul meu, soțul meu a început să iasă cu alte doamne și să-mi arate dragoste rece, de mai multe ori amenință să divorțeze de mine dacă îndrăznesc să-l întreb despre aventura lui cu alte doamne, am fost total devastat și confuz. până când un vechi prieten de-al meu mi-a povestit despre un jucător de vrăji pe internet numit DR WALE, care ajută oamenii cu relația și problema căsătoriei prin puterile zeilor săi, la început m-am îndoit dacă așa ceva există vreodată, dar am decis să încerc. Când l-am contactat, mi-a spus tot ce trebuia să fac, iar eu am făcut că mi-a cerut și mie să fac. și m-a ajutat să arunc o Vrajă de Dragoste în 48 de ore, soțul meu s-a întors la mine și a început să-și ceară scuze, acum a încetat să mai iasă cu doamnele și este cu mine pentru totdeauna și pentru adevărat. Contactați acest mare vrajitor pentru problema relației / căsătoriei.
  WHATSAPP: +2347054019402
  E-MAIL: [email protected]

  RăspundețiȘtergere
 20. Sunt atât de încântat căsnicia mea ruptă a fost restabilită. „Am inventat recent, deși a fost dificil. A trecut mai bine de o lună acum și totul pare că a revenit la normal. El a început să mă trateze mai bine și a fost un proces de vindecare pentru amândoi. Coșmarul care durase aproape 6 ani înainte să ne despărțim s-a încheiat în sfârșit. Parcă ne-am îndrăgostit din nou. Amândoi am lăsat trecutul în spatele nostru și încercăm să mergem mai departe - și pentru prima dată după mult timp, viitorul pare mult mai luminos. Nu pot să exprim în cuvinte cât de recunoscător sunt dr. WALE! Parcă am redescoperit în cele din urmă acele lucruri despre celălalt care ne-au făcut să ne îndrăgostim în primul rând. Toate îngrijorările și stresul au dispărut pur și simplu. Mulțumesc DR WALE pentru că mi-ai salvat Căsătoria ruptă și mi-ai adus soțul la mine. Eu și soțul meu trăim din nou fericiți împreună. Mulțumiri lui DR WALE Dacă aveți vreo problemă, contactați-l pe DR WALE acum și vă garantez că vă va ajuta. contactați-l prin e-mail: [email protected] SAU WhatsApp +2347054019402

  RăspundețiȘtergere
 21. Am o femeie în vârstă de 55 de ani. Am testat pozitiv herpesul genital (HSV1-2) în 2017. Aveam focare grave. EXTREM DE DOLORANT. Am încercat diferite tipuri de medicamente, iar tratamentul de către medicii de care știam că era de folos. În urmă cu șase luni, căutam cu disperare online remedii utile pentru vindecarea herpesului genital (HSV1-2), pe care am dat peste câteva remedii utile despre modul în care DR.WALE au ajutat atât de mulți oameni să vindece herpesul genital (HSV1-2) cu ajutor pentru tratamentul pe bază de plante, deoarece și eu cred că există cineva undeva în lume care poate vindeca complet herpesul. Cu toate acestea, în ultimele 2 luni, am urmat protocolul său de herpes și a oprit complet toate focarele! Spre marea mea surpriză am fost vindecat complet urmând protocolul medicinii sale pe bază de plante. Nu vă lăsați descurajați de medicii. Există un remediu pentru HSV cu ajutorul ierburilor și rădăcinilor de către un medic de plante medicale apel DR.WALE, este atât de amabil și sincer cu tratamentul pe bază de plante, contactați-l cu amabilitate pentru mai multe informații E-mail: [email protected] SAU WhatsApp: +2347054019402
  Veți avea noroc ca mine astăzi dacă aveți curajul să-l contactați și să-i ascultați instrucțiunile.

  RăspundețiȘtergere
 22. Depun mărturie despre DR WALE. marele Herborist, el are vindecarea pentru tot felul de boli, mi-a vindecat virusul herpes simplex, deși am trecut prin diferite site-uri web. vindecă de ce oamenii încă suferă de asta? M-am gândit la asta, apoi îl contactez pe DR WALE prin WhatsApp, mi-a răspuns WhatsApp și îi explic situația și durerile. mi-a cerut niște informații despre mine, apoi i-am trimis la el, el l-a pregătit (vindeca) și mi le-a trimis prin UPS Courier Service pentru livrare, mi-a dat detaliile la Biroul de curierat, mi-au spus că 3-4 zile am voi primi coletul și am luat medicamentul așa cum mi-a fost prescris de el și m-am dus la control 2 săptămâni după terminarea medicamentului, am fost testat pentru virusul herpes simplex negativ, dacă sunteți pacient cu virus herpes simplex, faceți-mi o favoare contactându-l și Asigur pe oricine o suferă, problema ta nu va rămâne niciodată aceeași, iar tu vei fi vindecat. îți voi rămâne vreodată recunoscător, domnule, într-adevăr, o muncă măreață pe care ai făcut-o pentru mine. Când îl contactați, asigurați-vă că îi spuneți că vă trimit .. contactați-l prin [email protected] SAU WhatsApp +2347054019402

  RăspundețiȘtergere
 23. Numele meu este Jennifer Woodward și sunt din Canada. iată scurta mea mărturie despre cum mi-am recuperat dragostea ... După 5 ani de căsătorie, eu și soțul nostru am fost într-o ceartă sau alta, până când în cele din urmă m-a părăsit și s-a mutat în California pentru a fi cu o altă femeie. Am simțit că viața mea s-a sfârșit și copiii mei au crezut că nu-și vor mai vedea tatăl, iar eu am rămas emoțional foarte mult timp. Am încercat să fiu puternic doar pentru copii, dar nu am putut controla durerile care mă chinuiau inima, inima mea era plină de dureri și dureri pentru că eram cu adevărat îndrăgostit de soțul meu. În fiecare zi și noapte mă gândesc la el și îmi doresc întotdeauna să se întoarcă la mine, eram foarte supărat și aveam nevoie de ajutor, așa că am căutat ajutor online și am dat peste un site web care îi sugera doctorului OGBOKO. mă poate ajuta să-l readuc pe soțul meu cu experiența și îndrumările sale. Am simțit că ar trebui să-l încerc. L-am contactat și mi-a spus ce să fac și am făcut-o și i-am urmat, de asemenea, toate instrucțiunile. 48 de ore mai târziu, soțul meu m-a sunat cu adevărat și mi-a spus că îi este atât de dor de mine și de copii și mi-a promis că nu mă voi mai părăsi niciodată nici eu, nici copiii, So Amazing !! Așa că așa s-a întors cu multă dragoste și bucurie și și-a cerut scuze pentru greșeala sa și pentru durerea pe care mi-a provocat-o mie și copiilor. Apoi, din acea zi, Căsătoria noastră a fost acum mai puternică decât cum a fost înainte, totul datorită doctorului OGBOKO. el este atât de puternic și am decis să împărtășesc povestea mea pe internet încât Dr., OGBOKO este un jucător de vrăji real și puternic pe care îl voi ruga mereu să trăiesc mult pentru a-și ajuta copiii în vremea necazurilor, dacă sunteți aici și aveți nevoie de Înapoi sau soțul tău s-a mutat cu o altă femeie, nu mai plânge, contactează acest puternic și autentic jucător de vrăji.
  mai jos sunt detaliile sale de contact ...
  E-MAIL: [email protected]

  RăspundețiȘtergere
 24. Sunt aici pentru a-mi depune mărturia despre dr. WALE care m-a ajutat .. vreau să informez publicul cum am fost vindecat de (HERPES SIMPLEX VIRUS) am vizitat diferite spitale, dar mi-au dat o listă de medicamente precum Famvir, Zovirax și Valtrex este foarte scump să tratez simptomele pe care le-am cumpărat le-am luat, dar nu m-au vindecat niciodată. Navigam pe Internet căutând remedii pe HERPES și am văzut comentarii despre oameni care vorbeau despre cum i-a vindecat DR WALE. când l-am contactat, mi-a dat speranță și mi-a trimis un medicament pe bază de plante pe care l-am luat doar două săptămâni și a funcționat serios pentru mine, rezultatul meu HERPES a ieșit negativ. Sunt atât de fericit că împărtășesc această mărturie. Sfatul meu pentru toți cei care credeți că nu există un remediu pentru herpes care nu este adevărat, contactați-l și obțineți vindecarea de la dr.
  (1) CANCER,
  (2) DIABET,
  (3) HIV și SIDA,
  (4) INFECȚIA CĂILOR URINARE,
  (5) CANCER,
  (6) IMPOTENȚĂ,
  (7) BARENESS / INFERTILITY
  (8) DIARREA
  (9) ASTM
  (10) SIMPLEX HERPES ȘI GENITAL
  (11) RĂCIU
  (12) PICĂ / MÂNĂ
  HERPES. și-a vindecat prietenul de cancerul de col uterin Email: [email protected] SAU WhatsApp +2347054019402

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !