DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

miercuri, 31 octombrie 2018

Zeul ținutelor masculine

O lumină orbitoare m-a forțat să deschid ochii. Totul în jurul meu era alb, un alb de intensitate aproape ireală. Inclusiv silueta care se apropia de mine era îmbrăcată complet în alb. Doar conturul feței, care contrasta puternic cu fundalul, îmi permitea să-i urmăresc cât de cât mișcările fluide. A început să vorbească când a ajuns la doi pași de mine:
- Știu că ești nedumerit dar îngăduie-mi să mă prezint după care îți voi explica de ce ai fost adus aici. Sunt Outfitus Eclecticus, zeul ținutelor masculine.
- Pe bune - întreb eu neîncrezător. Și, chiar așa, de ce am fost adus aici?
- E simplu, acum aproximativ trei săptămâni l-ai abuzat emoțional pe fiul tău, prin ironiile tale. Îți vei aduce aminte imediat. Acum ești pedepsit. Ai o singură pereche de jeanși (la alegere) și trebuie să creezi șapte ținute interesante pentru șapte locuri diferite în care vei merge. Juriul îți va fi fiul tău!
- Bine, bine, dar de ce șapte?
- O săptămână este cea mai mică pedeapsă standard. Așadar o săptămână are șapte zile, Answear are șapte litere, găsești tu legătura.
- Și dacă nu voi reuși?
- Am tot timpul să mă gândesc la altceva.


Outfitus Eclecticus

***

Parcă îmi aduc aminte ceva. Acum trei săptămâni l-am provocat pe fiu-meu să aleagă 10 piese vestimentare absolut necesare în viața de zi cu zi și după  câteva ore i-am desființat alegerile cu ironiile mele.

***

Acum, mă aflam într-un spațiu imens, cel mai probabil virtual, având pe mine doar o pereche de jeanși Levi's, așa cum port din timpul facultății.

Jeansi Levi's


Prin tot acest spațiu pluteau eteric tot felul de obiecte vestimentare, de încălțăminte și accesorii masculine de la peste 300 branduri internaționale de top. Probabil că nu aș fi văzut acea numărătoare inversă, care avea ca punct final ora 23.59, dacă nu era afișată sub bannerul acela imens care atrăgea toate privirile. Asta îmi amintea că trebuie să-mi ispășesc „pedeapsa”, altminteri cine știe care ar fi  următorul nivel?

ea și el

M-am îndepărtat rapid de zona destinată femeilor, zărind în treacăt (de fapt admirând) niște blugi de damă ce veneau ca turnați pe o tipă care arăta cu adevărat ca un top model. Nu că aș fi avut ceva cu ele, dar eram contracronometru. Am ținut-o tot într-un suflet până în altă zonă, aflată la 180 de grade, unde rula un filmuleț.Atunci am știut că am ajuns unde trebuie, însuși Outfitus Eclecticus confirmându-mi printr-o apariție fugitivă. Așadar, am început să-mi aleg piese disparate cu care să-mi pot construi cele șapte ținute la care eram „condamnat”.

Firesc (pentru mine, nu știu pentru alții) am început cu încălțămintea. Pentru că nu m-am putut hotărî din prima mi-am ales chiar două modele din colecțiile disponibile la ghete bărbați.

pantofi Wojas
pantofi Gino Rossi

Pantofi înalți din colecțiile Gino Rossi (stânga) și Wojas (dreapta). Bineînțeles, din piele. Nu cred că în ultimii treizeci de ani am purtat încălțări din alt material, exceptând șlapii cu care merg la plajă.

Am trecut imediat la un alt obiect vestimentar indispensabil pentru mine. Aici mi-a fost chiar greu pentru că gama de sacouri bărbătești este chiar bogată.

Sacou Jack & Jones

Și dacă stau bine și mă gândesc, îmi place și cămașa, așa că nu stau pe gânduri și o iau. De fapt, aleg cam trei cămăși și patru tricouri. După care mă opresc la accesorii, în primul rând la fulare și eșarfe pe care le-am considerat mereu ca fiind accesorii care contribuie în mod serios la eleganța vestimentară. Nu uit de una, poate două căciulițe și măcar o curea. Ochelari nu-mi trebuie, port oricum. 🙂

ochelari

Mai trebuie o vestă casual și o geacă din denim pe sufletul meu și sunt gata pentru cele șapte încercări, ăăă, ținute.
Dacă tot sunt gata ar trebui să le și fac, îl știu bine pe fiu-meu, nu prea are răbdare iar timpul se scurge nemilos.

Dacă vă aduceți aminte, sunt „pedepsit” să port aceeași pereche de jeanși, așa că nu îi voi mai aminti.
- Ziua 1 - Ședință motivatoare cu șefu', apoi muncă de birou. Cămașă, curea, sacou și încălțările negre.
- Ziua 2 - Instructaje și mici operații de întreținere la domiciliul clientului. Ținută comodă, ghetele maro, tricou, geacă denim.
- Ziua 3 - Vânzări pe teren. Ghete negre, cămașă, eșarfă asortată (îmi scoate-n evidență ochelarii 🙂), sacou.
- Ziua 4 - Mentenanță aparate. Vestă, tricou, ghete maro.
- Ziua 5 - Inspecție de la firma mamă, deci casual friday. Sacou, eșarfă, cămașă, ghete negre.
- Ziua 6 - Bere cu băieții. Geacă denim, eșarfă, cămașă, ghete maro.
- Ziua 7 - Teatru, ieșire la restaurant. Ghete negre, sacou, cămașă.

Trag cu coada ochiului la Outfitus Eclecticus. Acesta zâmbește sardonic, frecându-și mâinile. Îmi spune ironic:
- Cred că ne vedem și-n următoarea rundă!

Voi ce șanse îmi dați să scap de pedeapsă?

Articol scris pentru SuperBlog 2018, proba 12 - 7 stiluri pentru 7 zile, cu un singur element comun: o pereche de jeans
Imagini: sponsor, personale, captură de imagine (se potrivește bine în context).10 comentarii:

 1. Hai, nu te mai vaita, ca nu e chiar pedeapsa. Pedeapsa era daca iti dadea un sacou sau un pantalon mai pretentios. Cu blugii e simplu.

  RăspundețiȘtergere
 2. Zeul Outfitus Eclecticus nu era cumva un reprezentant Answear? Sigur i-au placut alegerile tale si te mai cheama si alta data. :))

  RăspundețiȘtergere
 3. Tot sa fii asa pedepsit! Sa ti se puna la dispozitie articole vestimentare si tu doar sa alegi. Vreau si eu!

  RăspundețiȘtergere
 4. Pedeapsa era blugi slim fit toată săptămâna!

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !