DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

vineri, 16 noiembrie 2018

Bătând la porțile speranței

Cine mă cunoaște sau mi-a citit în ultimul timp blogul știe de ce am ales acest titlu. Vreau cu ardoare ca această trecere dintre ani să mă prindă, alături de un suflet drag, bătând la porțile speranței. Mai exact, la Capul Bunei Speranțe, ca să pot închina un pahar de șampanie printre pinguini, întâmpinând astfel noul an.

capul bunei sperante pinguini

Știu, poate părea frivol să-mi doresc să ciocnesc o cupă de șampanie printre pinguini, călătorind pentru asta mii de kilometri. Dar de mic copil am fost fascinat de exploratori și de marile descoperiri geografice. Inițial, acest loc în care vreau să ajung, s-a numit Capul furtunilor (Cabo das Tormentas), fiind botezat astfel de exploratorul portughez Bartolomeu Diaz în 1488, cel care a fost primul european ajuns acolo. Mai târziu, regele  Ioan al II-lea al Portugaliei (prințul perfect, cum a fost cunoscut) l-a redenumit Capul Bunei Speranțe (Cabo da Boa Esperança), datorită noilor posibilități pe care le deschidea această rută înspre India și China.

Dacă vă întrebați cum voi reuși să bat la porțile speranței, vă spun că nu este prea greu, chiar deloc. Mai ales că, la cât am călătorit toamna asta cu SuperBlogul, pot spune că sunt pe deplin calificat ca blogger de travel . Așa că aleg, în cunoștință de cauză, o ofertă de „Revelion Christian Tour” din gama lor de oferte speciale Revelion și-i las pe ei să-și bată capul cu amănuntele legate de organizarea călătoriei, eu chiar am lucruri mai importante de făcut până când voi pleca.

Unul dintre ele ar fi, dacă tot îmi voi petrece acest Revelion în Africa de Sud, să încerc să aflu dinainte ce alte locuri voi putea vizita. La urma urmei, nu pot merge atât de departe doar ca să stau câteva zile pe o plajă, printre pinguini. Sufletul pereche, de care aminteam mai devreme, tocmai îmi atrage atenția asupra Parcului Național Kruger, o schimbare majoră de peisaj și unde putem admira în toată splendoarea și în mediul lor natural, așa numitul grup Big Five, adică girafa, rinocerul, bivolul african, leul dar și elefantul.

parcul national kruger

Ea ar vrea să vadă neapărat și leul furnicilor ori șoarecele elefant (nici nu știam că există așa ceva). Asta mă duce cu gândul că n-ar trebui să uit să pun în bagaj aparatul de fotografiat cu tot cu teleobiectiv dar și o ținută potrivită pentru o zi, chiar două, de safari, mai ales că mi se atrage atenția că avem în program și vizitarea canionului râului Blyde, al treilea mare canion din lume și considerat una din minunile Africii.

Alte lucruri pe care vreau să le descopăr sunt minunatele lor vinuri (cunoscute de ani buni pe tot mapamondul; un alt vis de-al meu este să vizitez regiunea numită „The Winelands”) și câteva din specialitățile lor culinare despre care mi-au povestit niște amici care au fost acolo. Voi căuta în special  Bobotie - un gratin de carne dulce-sărat, Chakalaka - o tocană de legume africană, Zitumbuwa - niște gogoșele de banane și un desert special pentru sufletul meu pereche, Melktert - un fel de tartă cu cremă de lapte și ouă. Știu, sunt și gurmand dar și îmi place să gust vinuri din toată lumea, dovadă fiind și rubricile de pe blogul meu. Sper că nu vă supărați prea tare că vă fac poftă! 🙂

Johannesburg

Cu mine aș mai lua, dar nu în bagaje ci în suflet, câteva dorințe pe care să le încredințez vântului pe acea plajă cu pinguini pe care voi închina paharul de șampanie la granița dintre ani. Acestea ar fi: 1) Să nu mai existe oameni care să fie nevoiți să ducă o luptă disproporționată cu cancerul de orice fel. 2) Același lucru. 3) Idem.

Să ne vedem cu toții sănătoși la anul, vă doresc. Mai bogați în experiențe și, sper eu, mai înțelepți.


Articol scris în cadrul competiției de blogging creativ SuperBlog 2018, proba 19 - Revelion la soare alături de CHRISTIAN TOUR.
Imagini sponsor.

12 comentarii:

 1. Macar nu mai trebuie sa tii sampania la rece:)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Șampania se ține mereu la rece înainte de a fi servită! :)

   Ștergere
  2. Desigur, dar ma refeream la faptul ca e destul de frig afara si ai suficienta gheata la dispozitie ca sa mai fie nevoie si de tinut la frigider:)

   Ștergere
  3. Suntem în emisfera sudică. Când la noi e iarnă (31 dec de exemplu) la ei e vară! :)

   Ștergere
 2. frumos articol, sa ne vedem cu torii sanatosi la anul!

  RăspundețiȘtergere
 3. Sănătate Radu si sa vizitezi cât mai mult din ce ti ai propus !

  RăspundețiȘtergere
 4. Mult succes, Radu! Iar tripla ta dorinta sa se implineasca intocmai!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Ca de obicei, o plăcere să citești articolul. Trezește și in mine dorința de a merge la plimbare prin acele frumoase locuri. Radu, bem șampania cu pinguinii! Să fim sănătoși!

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !