DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

sâmbătă, 24 noiembrie 2018

Casă tânără și cochetă caut acoperiș bazat

„Casă tânără și cochetă caut acoperiș bazat” - acesta era textul scris pe micuțul banner afișat la loc vizibil în viitorul living al casei aflate într-o stare avansată de construcție. Probabil îl pusese acolo viitoarea soție, actuală logodnică, în speranța că voi rezolva odată și odată acest important aspect.

Acum, ce puteam să zic. Casa e cu adevărat tânără (v-am spus că e neterminată) și cochetă (că doar logodnica petrecuse mai mult timp cu arhitectul). Iar eu, plecat mai mult pe drumuri (cineva trebuie să se ocupe și de micile probleme de finanțare), neglijasem un pic (mai mult) acest aspect. Era timpul să trec la măsuri. La adevărate măsuri.

Folosind tehnici operative de căutare - cercetare am identificat divizia. Cum care? Divizia de Acoperișuri, ascunsă la vedere sub sigla  Vindem-ieftin.ro.

Vindem-ieftin.ro

Primul pas a fost vizionarea unor recenzii video, recenzii ce ne puteau oferi informații „la primă mână” (ca să zic așa) despre satisfacția și reacțiile clienților, lucru important în luarea oricărei decizii din acest domeniu și un motiv în plus ca să continuăm „scotocirea”.

La ședința informativă cu agenții de teren, pe monitorul principal a apărut misiunea „preț acoperiș” și lista de răspunsuri ce trebuiau obținute pentru fiecare indicativ din imagine.

accesorii acoperis

Din sală a apărut un cor de vociferări (în șoaptă, evident). Se plângeau că pregătirea lor de bază nu le cerea să știe diferențele de preț sau calitate dintre un acoperiș de tablă Bilka sau un acoperiș de țiglă Rukki, ci doar să se strecoare neauziți peste el, în caz de nevoie. Iar pentru sistemele pluviale și adiacente urmau doar cursuri de cățărare - coborâre.

Un semn discret făcut de adjunctul meu, aflat undeva în fundul sălii, îmi sugera să opresc ședința și să continuăm discuția în biroul izolat împotriva interceptărilor de orice fel (nivel maxim de securitate). Ceea ce și fac, deoarece competența lui fusese testată în nenumărate cazuri.

- Șefu', cât ai fost în „excursia” din Africa de Sud, am verificat totul de-a fir a păr, cum se spune. Sunt pe bune, pe cuvânt! Chiar au și serviciu de consultanță fain, mai degrabă o consiliere gratuită pentru clienții ce au nevoie de informații complete și competente. Nu că tu ai avea nevoie, dar m-am gândit că ai putea să câștigi ceva timp pentru ceea ce este cu adevărat important pentru tine. În plus, am comparat ofertele de la alți furnizori, printre care se află fabrici consacrate în domeniu. Astfel m-am asigurat că la ei găsesc cel mai bun preț și nici nu vor fi materiale în surplus. Cum marfa se livrează direct de la producător, fiind ambalată corespunzător și ajunge la client în cele mai bune condiții, nefiind stocată prin depozite și manipulată de mai multe, ori mi-am permis deja să o comand, evident după ce m-am consultat cu șefa...
- Ai făcut tu toate astea pentru mine?
- Desigur șefu', lucrăm de atâta timp împreună.
- Aș putea face ceva pentru tine?
- De fapt ar fi ceva, dar „subțire”. Mă gândeam că dacă tot apelăm la Divizia de Acoperișuri și economisim un minim de 1000 de lei, ce-ar fi să-l ajutăm p-ăla micu'? Știi, agentul ăla tânăr și subțirel, cel care îl folosim pentru cercetarea acoperișurilor. A cam rămas fără blugi, ăăă..., fără echipament de protecție datorită unor materiale neconforme folosite la construcția lor.
- Bine, dar numai după ce mă conving de acuratețea tuturor informațiilor.
- După atâția ani? - mă întreabă zâmbind larg. Privește pe monitor, camionul acela din partea dreaptă are ca destinație exact Constanța. Ar trebui să ajungă în..., chiar acum a ajuns. Mergem să verificăm?

Vindem-Ieftin.ro


- În plus, dacă aș fi comandat fiecare din sistemele alea de la furnizori diferiți, îți dai seama cu cât ar fi costat mai mult transportul? Și mai este vorba și de garanții, în sensul că riscul la achiziție este zero. Își asumă responsabilitatea și fac totul pentru ca, în final, clienții lor să beneficieze de o livrare perfectă și rapidă, ceea ce vom vedea în curând, am dreptate?
Fac câteva socoteli în minte, nu prea multe că sunt la volan, după care răspund cu același zâmbet larg.
- Câteva vinuri premium din Africa de Sud sunt deja în portbagajul mașinii tale. În plus, ți-am trimis pe contul ăla securizat de mail câteva poze cu lei, elefanți ori girafe. Iar, din câte știu și tu ai început construcția unei case. Sunt sigur că toate aceste informații îți vor fi de folos.

Am ajuns la fix astfel încât să interceptăm camionul care aducea materialele comandate. Ea era radioasă, știind că am îndeplinit promisiunea. Știți cum se spune, o logodnică mulțumită (viitoare nevastă) înseamnă o casă fericită. Cu pași siguri, am mers și am desprins micuțul banner pe care scria „Casă tânără și cochetă caut acoperiș bazat”, întrebând-o apoi șoptit, la ureche: E destul de bazat?

Nu mare mi-a fost mirarea când l-am văzut pe adjunctul meu luând camera  în mână și filmând procesul de livrare. Însă mi-am adus aminte, la timp, de recenziile video (o garanție privind siguranța livrării mărfii.) văzute în ședință și mi-am spus că toți oamenii ar trebui să aibă dreptul să privească online așa ceva. Adică, un transport de materiale de construcții adus la timp, exact unde trebuie, în cele mai bune condiții și totul la un cost mai ieftin, indiferent de cine îl comandă.

Articol ficțiune scris pentru Superblog 2018 , proba 22 - Acoperiș pentru casa visurilor tale.

4 comentarii:

 1. Adjunctul tau merita sa fie invitat de onoare la inaugurarea casei pentru ca te-a dus la locul potrivit astfel incat sa ai o " casa fericita". ( nu uita sa filmezi sa primesti si suta de lei)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cineva trebuie să se ocupe și de securitatea petrecerii, am dreptate? Deja e făcută recenzia video, adjunctul s-a ocupat. :)

   Ștergere
 2. De retinut informatia cu Divizia de Acoperisuri. Nu stiu de ce dar am o vaga presimtire ca voi apela la ei:)

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !