DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

vineri, 30 noiembrie 2018

Cristina are nevoie de un Crăciun!

Ea este Cristina și are nevoie de un Crăciun, în sensul în care această sărbătoare aduce, de obicei, în oameni tot ce este mai bun.

Cristina Romanescu
Sursă publică: https://salveazaoinima.ro/campaigns/cristina-romanescu/
Cristina a fost un copil perfect normal, fericit, până în ianuarie 2018. Atunci când, o întâmplare banală (o căzătură la săniuș) i-a schimbat radical viața, atât ei cât și părinților. Pe scurt, la spitalul de copii din Botoșani a fost diagnosticata cu Hepatoblastom de gradul 4, cancer la ficat, practic o tumoare de dimensiuni foarte mari (55/47/55 mm). A făcut chimioterapie (11 ședințe), la Iași, unde a fost transferată, după care a fost trimisă acasă pentru că medicii de acolo au considerat că este necesară extirparea tumorii iar spitalul nu dispune de aparatură necesară pentru acest tip de intervenție. În tot acest timp tatăl ei (probabil ați văzut reportajul la știri) pentru a putea fi alături de fetița sa, și-a transformat mașina în casă și s-a mutat în fața spitalului 

Simt multă empatie pentru acest caz, poate pentru că și eu am trecut prin 7 ședințe de chimioterapie și 35 de radioterapie în acest final de an. La peste 50 de ani, bărbat fiind, mi-a fost tare greu să îndur tot ce înseamnă aceste proceduri. Nici nu vreau să-mi imaginez prin ce trece biata fetiță. În plus eu am fost ajutat de comunitatea de bloggeri și de prietenii din online, cu donații. Altfel, nu știu cum aș fi terminat toată terapia (mici informații se pot găsi pe blogul meu la secțiunea „Personale”).

În câteva cuvinte, Cristina merită să trăiască și are nevoie de ajutorul nostru al tuturor, toate investigațiile care urmează costă foarte mulți bani și familia nu își poate permite (off Doamne, știu atât de bine...).

De aceea preiau acest mesaj al campaniei umanitare organizate pentru ea de Asociația Salvează o Inimă până pe 15.12.2018 :

„Poți fi și tu alături de Cristina Romanescu dacă donezi 2 euro prin SMS la numărul 8832 cu textul Cristina; campania de susținere a Cristinei este organizată de către Asociația Salvează o Inimă, cu sprijinul magazinului online DAVIDAC.”

Eu am intrat pe link și am constatat cu bucurie (am cartelă preplătită și nu abonament) că se pot face donații și prin Pay Pal, dar și prin card sau chiar contracte de sponsorizare. Prin Pay Pal am donat și eu, nu mult, 2 euro (din păcate nu îmi permit mai mult). Cred eu că este bine de știut și de aceste metode alternative pentru donare.

Și nu uitați! Copilul acesta, Cristina, are nevoie de un Crăciun! Haideți să îl oferim. Poate nu cel din acest an va fi cel mai fericit, dar sigur la anul. Și în toți anii care vin.

2 comentarii:

  1. Am vazut cazul si am donat. Imi este foarte comod sa donez prin SMS si nici nu ma jenez atunci cand nu pot dona o suma mai mare. Intotdeauna cand am vazut un caz in care era nevoie de o anumita suma de bani, 50 mii euro sa zicem, m-am gandit ca daca 50 mii de oameni din tara asta mare ar dona cate un euro, o viata, poate, ar fi salvata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din păcate, mulți oameni încă nu știu că pot dona ușor și sume mici. Sau le este rușine că nu pot dona mai mult. Oameni buni, fiecare din cei 2 euro contează! Acesta e mesajul meu.

      Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !