DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

miercuri, 14 noiembrie 2018

Decizii raționale vs decizii din impuls

În cercul meu de apropiați sunt cunoscut pentru faptul că iau decizii raționale și nu unele din impuls, una din cele mai bune dovezi fiind faptul că nici până la 51 de ani nu port o verighetă pe inelarul mâinii stângi. Ceea ce nu m-a împiedicat să am mai mulți copii, băieți mai exact, că asta m-am priceput să fac. Înainte să fiu acuzat de misoginism vă spun că glumesc, nu am verighetă doar pentru că nu îmi place să fac promisiuni pe care nu le pot ține. Sunt, ca să zic așa, un suflet liber. 🙂

***

O scurtă paranteză. Dacă aș mai avea acea frumoasă vârstă, probabil aș mai avea rebelitatea specifică tinereții, așa cum gândeam la timpul meu, că noi, generația noastră, suntem răspunsul la orice întrebare.

answear black friday

Timpul a trecut peste mine și prin mine, așa cum se va întâmpla și cu tinerii de azi. Procesele decizionale s-au mai schimbat adaptându-se la noile cerințe ale vârstei.

***

În cazul garderobei mele, de ce să mint, mai fac și cumpărături din impuls dar și în acest caz cred că sunt decizii raționale sau măcar decizii inspirate, spun eu și nu fără temei. Să zic mai mult ar însemna să mă laud, iar asta nu-mi place defel. Așa că zic eu, mai bine vin cu exemple.

De curând mai multe doamne mi-au spus (redau textual): „Îmi plac pantofii tăi!”. Tot o femeie mi-a spus, când eram mai tânăr, că acesta e unul din puținele complimente sincere pe care o persoană de sex feminin le poate face unui bărbat. Așa că voi încerca să vă povestesc prin ce chinuri trec atunci când sunt pus în fața faptului de a alege niște ghete de bărbați potrivite pentru mine.


În primul rând trebuie să mi se potrivească, să simt că mă reprezintă. Trebuie să fie ușor de încălțat (deh, am o vârstă) și comode la purtat. Întotdeauna voi prefera încălțările din piele, sunt mai ușor de întreținut, mai rezistente și mai prietenoase cu piciorul.

O altă alegere importantă este cea în materie de cămăși. Fie vorba între noi, poți purta orice haină, orice sacou, fără o cămașă potrivită și de calitate va fi degeaba.


Le prefer pe cele slim, din bumbac 100%. Dacă se poate, mereu spălate și mai ales călcate (nu de mine) fără cusur.

Ca obiceiuri de cumpărături pentru garderoba mea trebuie să recunosc că nu mi-am făcut încă o deprindere în a vâna reduceri. Deși anunțarea de către un magazin online cum este Answear a unui eveniment de genul „Dorințe fashion de Black Friday” mă pune serios în alertă.  Da, da, nu vă mirați, este noiembrie cel negru, Black November cu alte cuvinte, dar și cu reduceri de până la -70%. Dacă nu găsesc eu ceva care să mi se potrivească, lucru de care mă îndoiesc profund, cei doi fii ai mei de 17 și 22 de ani, cu siguranță vor profita din plin.

Și atenție! După ce trece noiembrie copacii din parcuri rămân fără frunze, la fel și pădurile de șes dar și rafturile (fie ele și online) rămân tot goale. 🙂

Articol scris pentru SuperBlog 2018, proba 18 - Dorințe fashion de Black Friday
Imaginile aparțin sponsorului

2 comentarii:

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !