DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

vineri, 30 noiembrie 2018

E rândul tău!

Coșmarul

E rândul tău - îmi bubuie în urechi vocea nevesti-mi, o voce mai stridentă decât soneria pe care tot ea mi-o programase pe telefon pentru astfel de ocazii, dar care de data asta, cine știe cum, era dezactivată. Iar vom întârzia cu toții din cauza ta - continuă ea pe același ton.

Am simțit brusc un rău la stomac și buimac m-am împleticit către baie. Ambele erau ocupate iar când am bătut la uși, mi s-a spus că mai bine mă duc să pregătesc micul dejun, că doar azi e rândul meu.

Am ajuns în bucătărie și bâjbâind, datorită ochilor cârpiți de somn, am găsit într-un final storcătorul și m-am apucat de treabă. Evident, n-am reușit să termin nimic la timp, totul se făcea prea lent, motorul se încingea dacă îndesam mai multe odată. Așa că atunci când s-a făcut ora de plecare, sub privirile încărcate de reproș ale mai multor perechi de ochi, am dus mână către portmoneu...

Visul 

O mână caldă mă mângâia prin păr, în timp ce o voce blândă îmi șoptea printre ritmurile vesele ale soneriei telefonului - Iubitule, te rog, trezește-te. Azi este rândul tău să pregătești micul dejun.

Am pornit fluierând vesel, în surdină, către bucătărie. De ce eram vesel? Pentru că știam că pe blatul de lângă chiuvetă mă așteaptă el, storcătorul prin presare la rece, Hurom (Hurom fiind numele companiei care a inventat Slow Squeezing System*)

Hurom H-AI One Stop

Da, exact acela care stoarce cu până la 6 ori mai multe vitamine, minerale și enzime din fructe, legume, frunze, nuci sau semințe (chiar și iarbă de grâu).

Ajuns în bucătărie l-am alimentat prin așa numita „gură mare”, acel sistem unic și inovator de alimentare a aparatului ce apare pentru prima dată în istoria Hurom.

gura mare


I-am dat drumul după care m-am dus liniștit la baie, să îmi fac dușul și să mă bărbieresc. Nu aveam de ce să îmi fac griji pentru că aparatul poate gestiona singur procesul de stoarcere. În plus este silențios, așa că nu risc să trezească vreun membru al familiei mai devreme decât ar trebui, dar și economic (prietenos cu mediul, aș adăuga eu), consumând un minim de energie. Rezultatul este mereu un suc sănătos, care păstrează culoarea și gustul ingredientelor din care a fost stors, deoarece totul se petrece prin presare la rece, lent, cu o viteză de procesare de doar 60 de rotații pe minut. Desigur, atunci când am timp și vreau să adaug un pic de dragoste sucului ce va fi servit, pot utiliza gura de alimentare clasică, deoarece aparatul are un sistem dual de alimentare și astfel pot participa activ la procesarea sucului.

Când m-am întors de la baie, soția turna deja sucul  în recipientele preferate ale fiecăruia și mă privea zâmbind ușor în colțul gurii.

hurom

Iar copiii își terminau ritualurile din baie și veneau liniștiți către bucătărie.

Din cele două situații pe care ați prefera-o?

logo Hurom


* Slow Squeezing System - un sistem inovator de stoarcere lentă prin presare la rece, fără frecarea și încălzirea sucului la viteze mari și fără aerarea acestuia.

Articol scris pentru SuperBlog 2018, proba 25 - Hurom – un start perfect pentru o zi perfectă!

10 comentarii:

 1. Rândul meu e în fiecare zi, așa că o prefer pe a doua. Succes!

  RăspundețiȘtergere
 2. Excelent aparat! În curând trebuie să îl schimbăm pe cel pe care îl avem și sunt sigură că cel nou va fi storcătorul prin presare la rece Hurom! Mulțumesc pentru informații!

  Multă sănătate!

  RăspundețiȘtergere
 3. Tu pe care crezi ca am prefera-o? Evident ca pe-a doua.

  RăspundețiȘtergere
 4. Chiar m-ai facut curioasa cu aparatul tau!
  Si zici ca un asa aparat implica chiar si barbatii in pregatirea micului dejun?!

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !