DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

luni, 26 noiembrie 2018

Să facem profit pe Bursa Binelui

Să facem profit pe Bursa Binelui, zic eu, pentru că aici profitul se măsoară doar în recunoștință și recunoaștere. Este locul în care toate faptele bune sunt contorizate zilnic prin Indicele de Fapte Bune (IFB:RO). Chiar dacă vă vine greu să credeți sau pare ireal, Bursa Binelui chiar există (am mai scris în câteva rânduri despre ea și probabil că o voi mai face).

bursa binelui

Mai mult, Bursa Binelui este singura platformă online unde donațiile nu sunt comisionate, lucru foarte important într-o activitate cum ar fi cea de fundraising. Aș vrea să vă spun câte ceva dintr-o experiență personală recentă. Dar înainte, pentru că nu îmi plac lucrurile încurcate aș vrea să fac o scurtă precizare. Acest articol nu este despre mine sau despre problemele personale pe care le am, este despre cum putem face fapte bune tot timpul anului prin Bursa Binelui – platforma susținută de BCR și singura platformă de donații fără comision.

Am tot repetat donații fără comision, nu fără motiv, veți vedea imediat de ce. În decursul acestui an am fost diagnosticat cu cancer orofaringian în stadiul patru. Venit după un alt prim cancer de vezică, motiv pentru care sunt pensionat medical cu o pensie tare frumoasă, are fix 640 de lei în acest moment. Colegii mei bloggeri, oameni inimoși (voi scrie un articol de mulțumire dedicat lor în curând), au inițiat mai multe campanii în blogosferă destinate să mă ajute. Solidaritatea lor a fost uimitoare pentru mine, o mulțime de donații au intrat în cont cu mențiunea „Donație tratament cancer”, marea majoritate sume mici sub 50 de lei. La sfârșit de lună când am ridicat extrasul de cont (doar așa este gratuit), am avut o neplăcută surpriză. Toate, dar toate donațiile erau comisionate cu sume cuprinse între trei lei și cinci lei. Știu, nu pare mult. Dar când le pui unele sub altele și le aduni bătrânește, dau o sumă impresionantă, care practic este pierdută în operațiuni bancare. Bine, am avut și donații online, unde comisionul este ceva mai mic, dar acestea nu au fost majoritare. În plus, am fost cutremurat atunci când lângă o donație de douăzeci și cinci de lei, pe extrasul de cont apărea un comision de cinci lei. Dacă veți calcula procentul, sunt sigur că vă va da ceva în jur de 20%, ceea ce pare nefiresc de mult, am dreptate?

Indicele de fapte bune


Revin acum la Bursa Binelui, singura platformă de donații (crowdfunding) fără comision. Acest „fără comision” chiar contează, vă rog să mă credeți pe cuvânt. Știți câte lucruri se pot face din „fără comision”? Multe, vă asigur.

Aș mai vrea să atrag atenția asupra unui lucru. Sunt sigur că cei mai mulți dintre voi, când ați văzut o bătrânică sau un bătrânel tăcut, așteptând ceva ce părea că nu mai vine, la un colț de stradă, v-ați căutat în buzunare după un leu sau doi ori mai mulți (eu după unul caut, deh, atât îmi permit 🙂). Și s-a întâmplat să n-aveți decât bani mari ori poate doar cardul. V-ați gândit că schimbați la magazin sau poate îi cumpărați ceva de acolo. La întoarcere nu ați mai găsit persoana respectivă în acel loc, alungată de vreun polițist local sau, mai rău, de cerșetori profesioniști cărora le ocupase fără să vrea locul. Ei bine, platforma asta vă permite să donați fără comision sume care încep de la cinci lei, până la o mie de lei, în condiții de deplină siguranță și astfel să vă asigurați că puteți face fapte bune tot timpul anului.

Nu uitați, Campionatul de Bine, ce se desfășoară sub egida Bursei Binelui, va începe devreme în 2019. Eu îmi voi susține, ca de obicei, ONG-ul constănțean în care cred. Poate, de această dată, vom avea noroc. 🙂

SuperBlog 2018, proba 23 - Fapte bune tot timpul anului prin Bursa Binelui – singura platformă de donații fără comision.


8 comentarii:

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !