DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

joi, 13 decembrie 2018

Ochelari de vedere de la OptiEni - evaluare la rece

O evaluare la rece a perechii de ochelari de vedere de la OptiEni pe care îi port deja de aproximativ șase luni. De ce acest titlu? Misterul se va dezvălui la sfârșitul articolului.

Despre cum am ajuns eu să intru la magazinul OptiEni de pe strada Baba Novac, adăpostindu-mă de o ploaie torențială, am vorbit în articolul în care salutam faptul că o companie constănțeană a obținut exclusivitate în Dobrogea pentru ramele de ochelari Bvlgari. Dar nu v-am spus și ce s-a întâmplat cât am stat acolo.

Eram, întâmplător, singurul „client” din magazin, în acel moment. Am spus „client” pentru că nici nu intenționam să schimb ochelarii și nici la horoscop nu se pomenise nimic despre așa ceva. Afară ploua torențial și erau slabe șanse să mai intre cineva. Așa că am început să studiez oferta de rame de ochelari trăgând cu ochiul mai ales la cele din gama Ray Ban.

Rama ochelari Ray Ban


Ca să studiez și prețurile, îmi ridicam o clipă ochelarii de pe nas după care îi așezam înapoi. O doamnă distinsă s-a apropiat de mine și m-a întrebat dacă nu doresc să fac un control gratuit. Ezitant, i-am răspuns că mă cam grăbesc și trebuie să plec urgent. Zâmbind, a aruncat o privire către ploaia de afară (ploaie ce chiar se întețise) și m-a întrebat scurt: Unde?

În cabinet, a constatat că îmi scăzuseră dioptriile și nu aveam nevoie de o altă pereche de ochelari „pentru citit” așa cum bănuiam eu. Apoi, totul s-a întâmplat foarte repede, nu mă întrebați ce și cum. Cert este că după câteva zile ieșeam din magazinul OptiEni cu o pereche nouă de ochelari de vedere, cu rame Ray Ban, lentile Hoya fotocromatice și un toc fain în care mi-am pus vechea pereche. Aveam acum vederea unui navigator din vechime (erau selectați după cât de bine puteau vedea cât mai multe stele de pe cer). M-am oprit în parcul arheologic din centrul Constanței, unde fiu-meu mi-a făcut o poză.

ochelari de vedere de la OptiEni

Au trecut aproximativ șase luni de atunci și, deși port ochelari de aproape 45 de ani, pot să spun cu mână pe inimă că aceștia din urmă sunt cei mai buni pe care i-am avut vreodată. Sunt atât de ușori încât cea mai mare grijă este să nu-i uit pe nas când adorm. Nu oxidează. Nu fac răni. Lentilele sunt mai mult decât ce mi-am dorit. Nu pot decât să-i mulțumesc acelei doamne distinse (am aflat că dânsa a fondat compania) pentru alegerile sugerate. Cred totuși că până la urmă o să mă pot obișnui cu ochelari atât de buni. 🙂

Pun acum și o imagine de sezon, când urc cu liftul după ce am venit din gerul de afară. Nici măcar nu s-au aburit, așa cum pățeam cu vechile lentile.

ochelari vedere optieni


Sincer, recomand magazinele OptiEni din Constanța, pentru profesionalism, pentru raportul preț/calitate foarte bun, pentru gama de servicii și în virtutea faptului că ochelarii pe care-i port, făcuți acolo, mi-au adus numai satisfacție.

Acum să vă spun ce-i cu titlul „Ochelari de vedere de la OptiEni - evaluare la rece”. Pur și simplu a fost căzut curentul, deci s-a oprit centrala, și mi-au cam înghețat degetele pe taste. A fost la propriu o evaluare la rece, din orice sens ați privi-o.


6 comentarii:

 1. Ramele jumatati sunt tot timpul MULT mai usoare decat cele intregi. Eu nu-mi iau jumatati din alt motiv: ar trebui subtiere de lentile. Daca as face subtiere, n-as mai putea pune heliomat si antireflex. Si nici rame clip-on jumatati nu prea gasesc. Tu vad ca ai heliomat pe ei.

  In alta ordine de idei, sa stii ca deseori am cumparat chestii din intamplare. Iar faptul ca ochelarii tai au O POVESTE e cu atat mai bine. Probabil ca de fiecare data cand ii vezi iti amintesti acea zi :)

  RăspundețiȘtergere
 2. E foarte bine ca nu se aburesc cand vii de afara, din frig. Ai mei din pacate se aburesc si recunosc ca uneori asta e deranjant. M-ai convins ca e timpul schimbarii(ochelarilor):)

  RăspundețiȘtergere
 3. Pot sa confirm ca serviciile acestei companii sunt de 10+. Nu am fost eu beneficiara ci mama mea care are mai multe probleme cu vederea decat niste simpli ochelari si care spune ca acum poarta cei mai buni ochelari pe care i-a purtat pana acum . Si mama e o mofturoasa, nu o convingi usor. Dar se pare ca profesionalismul angajatilor de acolo isi spune cuvantul. Felicitari !

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !