Restaurantul La Ana și Ion, pe care îl știm bine ancorat în Centrul Vechi din Constanța, a deschis o nouă locație temporară (sau poate permanentă, după cum vor merge vremurile) în Satul de Vacanță. Asta pentru că locația din imediata apropierii de Piața Ovidiu a intrat în renovare iar cei care s-au obișnuit cu meniurile pline de culoare și de savoare ale celor doi chefi, Paul Băcilă și Ovidiu Cherameti, nu puteau fi dezamăgiți printr-o absență mai îndelungată. Pur și simplu, nu se cuvenea.
Această nouă locație se află la fosta Casă Harghita, adică la adresa Aleea Ciuleandra nr. 11, Sat Vacanta, 900742 Constanța, loc unde, dealtfel, s-a desfășurat și evenimentul „Unire în gusturi și arome”, în data de 25.01, după ce s-a încheiat etapa de test. Mărturisesc că am participat cu mare bucurie, dar și cu mari așteptări, la acest eveniment și pe parcursul celor câteva ore petrecute acolo nu am fost nici o clipă dezamăgit. Bănuiesc, de fapt sunt aproape convins, că sintagma „Unire în gusturi și arome” s-a referit la unirea dintre mâncărurile oferite și degustarea de vin pe care a oferit-o Crama Histria.
Deajuns cu introducerea, haideți să vedem cu ce ne-au întâmpinat gazdele evenimentului. Am început cu intrările specifice bucătăriei românești, adică salată de vinete, de fasole bătută, zacuscă și icre însoțită de pâine de casă cu arome. S-a servit fiecare după poftă, oricum era temelie pentru stomac pe care să se poată clădi temeinic cu preparatul vedetă (mai ales că cine a vrut, a putut gusta și-o palincuță), un mare piept de vită cu legume umplute pe lângă el, copt vreo 6 ore la cuptor. Să vi-l și arăt. 🙂
Personal, am avut privilegiul să-l însoțesc pe chef Paul în bucătărie, loc în care am reușit să fac o poză, așa că puteți vedea și cum arăta în timpul preparării.
Degustarea de vinuri, cu care de fapt a început evenimentul ne-a fost prezentată de niște mai vechi cunoștințe, domnul Paul Fulea (capul și sufletul Cramei Histria) și doamna Mădălina Tănase, somelier. Vinurile au fost prezentate într-o ordine ușor atipică, am început cu Cabernet Sauvignonul, am continuat cu Merlotul iar ultimul, cel care a acompaniat vițelul, a fost Ammos (un cupaj de Merlot și Cabernet Sauvignon de excepție).
Am avut și lăutari! 🙂 A fost o seară minunată alături de oameni deosebiți. Să vă arăt și echipa de bloggeri de la fața locului.
De la stânga la dreapta - Cătălina, Cristina, Fabiola, Diana, Cami și Elena. Eu sunt inconfundabil. 🙂
Deci, dacă v-a plăcut ce ați văzut, să știți că puteți face rezervări, vedea meniul, aici : La Ana și Ion.
Această nouă locație se află la fosta Casă Harghita, adică la adresa Aleea Ciuleandra nr. 11, Sat Vacanta, 900742 Constanța, loc unde, dealtfel, s-a desfășurat și evenimentul „Unire în gusturi și arome”, în data de 25.01, după ce s-a încheiat etapa de test. Mărturisesc că am participat cu mare bucurie, dar și cu mari așteptări, la acest eveniment și pe parcursul celor câteva ore petrecute acolo nu am fost nici o clipă dezamăgit. Bănuiesc, de fapt sunt aproape convins, că sintagma „Unire în gusturi și arome” s-a referit la unirea dintre mâncărurile oferite și degustarea de vin pe care a oferit-o Crama Histria.
Deajuns cu introducerea, haideți să vedem cu ce ne-au întâmpinat gazdele evenimentului. Am început cu intrările specifice bucătăriei românești, adică salată de vinete, de fasole bătută, zacuscă și icre însoțită de pâine de casă cu arome. S-a servit fiecare după poftă, oricum era temelie pentru stomac pe care să se poată clădi temeinic cu preparatul vedetă (mai ales că cine a vrut, a putut gusta și-o palincuță), un mare piept de vită cu legume umplute pe lângă el, copt vreo 6 ore la cuptor. Să vi-l și arăt. 🙂
Personal, am avut privilegiul să-l însoțesc pe chef Paul în bucătărie, loc în care am reușit să fac o poză, așa că puteți vedea și cum arăta în timpul preparării.
Degustarea de vinuri, cu care de fapt a început evenimentul ne-a fost prezentată de niște mai vechi cunoștințe, domnul Paul Fulea (capul și sufletul Cramei Histria) și doamna Mădălina Tănase, somelier. Vinurile au fost prezentate într-o ordine ușor atipică, am început cu Cabernet Sauvignonul, am continuat cu Merlotul iar ultimul, cel care a acompaniat vițelul, a fost Ammos (un cupaj de Merlot și Cabernet Sauvignon de excepție).
Am avut și lăutari! 🙂 A fost o seară minunată alături de oameni deosebiți. Să vă arăt și echipa de bloggeri de la fața locului.
![]() |
Credit foto -click pe poză pentru mărire |
De la stânga la dreapta - Cătălina, Cristina, Fabiola, Diana, Cami și Elena. Eu sunt inconfundabil. 🙂
Deci, dacă v-a plăcut ce ați văzut, să știți că puteți face rezervări, vedea meniul, aici : La Ana și Ion.
Sunt curios de Ammos-ul ala acum...
RăspundețiȘtergereE chiar fain. Dar e musai să-l lași să respire minim 30 min, servire 15-18 grade celsius.
Ștergere