DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

marți, 26 februarie 2019

Beletristică. Online

Beletristică înseamnă, conform definiției date în cele mai multe cazuri de dicționarul explicativ al limbii române, ceva simplu, adică literatură artistică. Acum, ce înțelege fiecare dintre noi prin literatură artistică e un subiect care ar putea face o lume întreagă să discute în contradictoriu. În schimb, când vorbim de beletristică online, lucrurile devin cu mult mai simple. Pur și simplu există un site care oferă beletristică online (știu că m-am repetat, dar am dorit să fie mai mult decât evident, știți ce vreau să spun 🙂).

beletristica online

Am descoperit de curând acest site și ceea ce mi-a atras atenția este marea varietate de cărți science fiction aflată la vânzare, loc în care m-am bucurat să-l găsesc și pe autorul meu preferat de gen. Și anume, pe Frank Herbert, cu multe volume din nemuritoarea saga interspațială „Dune”. Mi-a părut rău, în schimb, că nu l-am regăsit pe Brian Herbert, fiul autorului, cel care a scris câteva volume ce vin în completarea și/sau explicarea acelei serii cosmice. 

Evident, acesta este un gen literar care se adresează cel mai bine sufletului meu, dar pe site pot fi găsite multe alte genuri, potrivite fiecăruia dintre voi. De la diverse antologii, cărți de aventură, best seller-uri, thriller-uri până la poezie, proză și eseistică ori romantice. Vorbind onest, ar fi destul de greu să nu găsești măcar o carte care să-ți facă cu ochiul.

Sincer să fiu, nu pot să vă zic nimic despre prețurile cărților ori condiții de livrare sau transport. În sensul că sunt mai bune ori mai rele față de cele ale altor site-uri de profil. Pur și simplu nu m-a interesat. Eu am urmărit doar varietatea titlurilor și a editurilor prezente și pot spune că am fost plăcut surprins. Dar, pentru asemenea amănunte, nu cred că vă poate fi prea greu să accesați link-urile inserate în cuprinsul articolului, pentru asta le-am pus. În plus acolo veți găsi informație de primă sursă, mereu actualizată, chestii pe care mie mi-ar fi cu mult peste mână să le fac. 

carti beletristica

Una peste alta mă bucur de fiecare dată când reușesc să aflu de un nou site de cărți online, fie el și de beletristică. Sufletul meu a crescut din copilărie cu cărți tipărite și nu aș putea compara niciodată răsfoitul paginilor din hârtie cu mersul cu cursorul pe un document pdf sau orice soluție alternativă vă trece prin minte. Ăsta sunt eu, iar la vârsta de aproape cincizeci și doi de ani, vă rog să mă credeți, sunt mici șanse, chiar infime aș spune, ca să mă mai schimb.

4 comentarii:

  1. Au multe titluri moderne, interesante. Chiar m-au surprins placut.Spor la citit SF-uri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt in asentimentul tau, niciodata nu as da o carte tiparita pe cititul pe un ecran. Cartile tiparite au farmecul lor. Si eu am gasit in aceasta librarie cateva titluri interesante.

    RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !