DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

joi, 14 februarie 2019

Listă de cumpărături online

Fier beton, un material pe care nu te-ai aștepta să-l găsești pe o listă de cumpărături online. Și totuși, iată că se poate, trăim într-o lume în continuă schimbare, într-o continuă adaptare la noile cerințe ale pieții. Un exemplu elocvent în acest sens este magazinul Fier.online, magazin la care acea listă de cumpărături online nu se oprește doar la fier beton ci poate fi completată și cu alte categorii la fel de inedite, cum ar fi: plasă sudată, țeavă rectangulară sau sistem gard.

Logo Fier.online

Ca idee, la Fier.online prețurile sunt cele de producător, există și diverse oferte, se poate plăti cu ordin de plată sau numerar la livrare iar pentru București și zona Ilfov transportul este gratuit pentru comenzi mai mari de o mie cinci sute de lei. Dar cel mai important mi se pare faptul că are în ofertă și produse românești.

Eu aș vrea, ca în acest scurt articol, să spun câteva lucruri despre fier beton. În afară de utilizările lui uzuale, cum ar fi: armarea primară (ranforsarea betonului cu bare de fier), armarea secundară (numită și armare termică) el poate fi utilizat în... artă. Da, nu vă mirați.

De exemplu, de curând, am aflat dintr-un ziar (tot online 🙂) că în Lugoj există un om, pe numele lui Ioan Zamfirescu, om care se exprimă cam așa, citez:
„Pentru mine, fierul be­ton, pe care muncitorii îl îngroa­pă în ciment sau care e lăsat să ruginească ne­fo­losit, este materie primă pen­­tru artă”


Deși imaginea nu este de cea mai bună calitate (alta nu am găsit) am vrut să exemplific acei șerpi, despre care cei care i-au văzut spun că „sunt cât se poate de vii”. Această  formă de artă, domnul Ioan Zamfirescu a dezvoltat-o singur, fă­ră profesor, doar din li­be­ra inspirație. Iar sârma împletită, fierul beton sunt „lutul sau marmura” din care acest artist își creează operele.

Notă: Sursă imagini și info artă fier forjat - http://redesteptarea.ro/arta-din-sarma-tabla-si-fier-beton/

2 comentarii:

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !