Supă cremă cu ardei copți. Na, am făcut-o și p-asta! Că de mult țineam, dar n-am avut torță alimentară până de curând. Acum că am reușit să-mi iau, vă spun cum am făcut-o, după paranteza cu care cred că deja v-ați obișnuit.
„Articol dedicat în special celor care trec prin chimioterapie și radioterapie în încercarea de a lupta împotriva cancerului de gât dar și celor care se află în perioada de recuperare de după (și numai Dumnezeu știe care din aceste perioade este mai grea). Fără însă a se limita la aceste persoane (unii dintre noi știu deja de ce... adică nu s-au abținut și au gustat).”
Supă cremă cu ardei copți - ingrediente.
- Doi ardei grași, mari, roșii (pentru un pic de culoare, merg și galbeni sau verzi) sau cinci ardei kapia de vă place să munciți mai mult.
- O bucată de praz.
- Un cartof dulce.
- O jumătate țelină mică.
- O jumătate păstârnac potrivit.
- Două crenguțe cimbru proaspăt.
- Tarhon uscat.
- Doi căței de usturoi (unul la călit, unul la sfârșit pentru aromă).
- Supă de legume, un litru.
- Smântână de gătit, 200 ml.
Supă cremă cu ardei copți - mod de preparare.
- Pârlim ardeii cu torța alimentară, îi punem într-un vas mic, le dăm un pic sare de mare (mare) pe arsură, cât să-i usture un pic și-i acoperim să nădușească oleacă.
- Curățăm legumele și le tocăm după cum ne lasă cuțitul și după pricepere.
- Călim scurt prazul, un cățel de usturoi, țelina și păstârnacul. Stingem cu supă de legume caldă. Lăsăm la fiert.
- Punem și cartoful tăiat cubulețe (tăiat mai mic, fierbe mai repede) și două crenguțe de cimbru.
- Jupuim ardeiul, că i s-o fi luat de cât a stat la sare și îl tăiem în bucăți potrivite, să mai sufere un pic. Dacă restul a fiert deja 15 minute, îl adăugăm și pe el.
- Aproape când să stingem focul (30 min.) adăugăm al doilea cățel de usturoi tăiat mărunt și cam o linguriță de tarhon.
- Lăsăm să se răcorească, cât să suporte blenderul.
- Facem totul cremă (e superbună și așa, că nu m-am abținut și am gustat). Adăugăm smântâna de gătit și mai apăsăm de două ori pe butonul blenderului după care punem în oală. Ar trebui să arate cam așa:
Asta, dacă ați urmat pașii și n-ați luat-o pe arătură. Iar când o puneți în castronel sau într-un bol... mâncați cu lingurița, căci dă dependență. Cel puțin, așa a spus unul din fiii mei care a gustat-o (tot el a pus și crenguța aia de cimbru, cică pentru culoare).
Nu aș pune altceva în afară de crutoane (pentru cine poate înghiți). Gustul este incredibil de fin și, dacă nu există intoleranță la lactate, am mari rezerve la ideea că s-ar putea găsi persoane care să poată afirma „cu mâna pe inimă” că nu le place această supă. Părerea mea...
Ador ardeiul copt sub orice forma, asa ca nu are cum sa nu imi placa. Daca s-ar putea sa imi trimiti un bol prin ecran, ce bine ar fi. Gospodina din mine, inca hiberneaza.
RăspundețiȘtergereAcușica vine primavara gospodinelor. :)
ȘtergereNu m-as fi gandit ca se poate face supa crema din ardei copti! Pare gustoasa si cred ca merita incercata:)
RăspundețiȘtergereChiar merită, părerea mea. Supă cremă poți face din orice poate fi dat la blender. Imaginația e limita. :)
Ștergere