DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

joi, 21 martie 2019

Premium, ieftin, inteligent

Cuvintele din titlu, „Premium, ieftin, inteligent”, ar putea părea o colecție eclectică de termeni. Iar mi-a scăpat, am fost sfătuit de multe ori să nu mai folosesc cuvântul acesta, eclectic, că cică nu îl înțelege lumea. În fine, în contextul de față ar putea părea o combinație neprincipială de cuvinte incompatibile. De ce? Pentru că în România produsele premium sunt asociate cu costuri ridicate și ne place mult să cităm chestia aia cu „Sunt prea sărac să cumpăr ieftin”. Ceea ce nu e neapărat neadevărat, dacă expresia este folosită în contextul potrivit. Din fericire, contextul s-a schimbat odată cu introducerea unui concept unic în România, de către casa de comenzi Vindem-ieftin.ro. Practic, acum poți cumpăra produse premium, dar ieftin (adică la prețuri prietenoase) dacă ești inteligent. În domeniul materialelor de construcții, știm deja că orice român își dorește propria-i casă pe pământ.

Premium ieftin inteligent

***

Inginerul de nave, Radu Basarab, cel care în articolul trecut bătuse palma pentru un proiect de casă pe care să îl pună în practică pe terenul pe care i-l lăsase drept moștenire mătușa lui, undeva la marginea Constanței, aproape de malul mării, avea o mică dilemă. La umbra foișorului din grădina mea, îi puteam observa cuta făcută pe frunte, semn al unei adânci concentrări. Butona în continuu pe micul laptop/tabletă pe care îl avea în față, într-o foaie de calcul, după cum puteam observa din reflexia ochelarilor lui. Am incercat să-l scot din starea asta apelând la banala, dar clasica expresie: „Dau un bănuț pentru gândurile tale!”. O clipă a privit, parcă în gol, după care privirea-i parcă a prins lumină și a răbufnit:

- Uite, am căutat la toate depozitele și hypermarketurile disponibile  pe internet și sunt cam încurcat. Din fericire am suficienți bani, dar nu îmi place să cheltuiesc excesiv. În plus, pentru curte, nu reușesc să mă hotărăsc între un pavaj Terra Toscana Semmerlock sau unul de genul pavaj Arvore Star Stone?
Cu un zâmbet în colțul gurii, voit pișicher, îl întreb:
- Dai o bere dacă reușesc să obțin o reducere între 10 și 15 la sută la prețul materialelor de construcții pentru noua ta casă? Aduse direct pe terenul pe care vrei să construiești.
M-a privit de parcă aș fi fost vestitul vrăjitor Merlin, cu un corb pe umăr, și m-a întrebat neîncrezător:
- Adică, tu spui că pot găsi și pavajul de care vorbeam și, de exemplu, țiglă metalică Granite Storm Impro ori un sistem pluvial Niagara Viking Pruszynski? De la același furnizor, mai ieftin și fără să mă mișc din acest foișor?
Am înfruntat privirea dură a ochilor lui de un gri metalic, căliți în înfruntarea cu marea. Și, cu mai mult de un an de documentare în spate, am răspuns calm:
- Da.

vindem-ieftin.ro

A tăcut preț de câteva secunde, parcă privind prin mine, după care a continuat:
- Bine, fie cum spui tu. Doar că n-o să fie bere ci vin dobrogean, pe care știu că îl prețuiești mult. Dacă tu spui că putem construi această casă cu produse premium, cumpărând ieftin și inteligent, te cred pe cuvânt.
- Știam eu că îmi citești blogul, dar nu vrei să lași nici un comentariu, am mai apucat să spun înainte de a primi un laptop conectat, ivit parcă de niciunde. De fapt, greșesc un pic. Am mai apucat să mai întreb, înainte de faza cu calculatorul, ce înseamnă pentru el „premium”? Mi-a răspuns pe un ton nonșalant:
- Aceleași pe care le-ai lua tu însuți dacă ar trebui să-ți construiești o casă. Acum bagă nasul în laptop și caută, că vinul ăla nu vine pe degeaba, a încercat el o glumă.

Glumă care m-a făcut să mă gândesc dacă să-i spun sau nu de garanția Vindem-ieftin.ro care spune că „Îți dăm înapoi 100 lei cash la orice comandă”, în caz că faci un clip video cu livrarea comenzii. Dar firea mea bună și prietenia care ne-a legat peste ani, a învins. 🙂

Evident, unul dintre primii pași a fost să luăm legătura cu cel care realiza proiectul de casă și care era cel mai în măsură, după părerea mea, să ne indice materialele de construcții de care va fi nevoie. Desigur din lista furnizorului numit mai sus. Avem amândoi formație de inginer, el de nave, eu mecanic. Dar, personal, sunt convins că nu le pot ști pe toate, așa că prefer să cer o părere de la cineva care chiar se pricepe în domeniul său. După cum spuneam,  unul ar fi proiectantul, căci ar cam fi de datoria lui. În plus și furnizorul online are propriul serviciu de consultanță, ceea ce poate fi de mare ajutor, în multe situații, pentru cei care vor să asculte. Căci până la urmă, „premium”, înseamnă produse de calitate, pe care le poți achiziționa ieftin, astfel încât să nu îți ruinezi bugetul și pentru asta nu trebuie decât să cumperi inteligent.

Acest articol participă la Spring SuperBlog 2019, proba 7 - Construiește-ți casa cu produse premium!
Imagini: sponsor.

2 comentarii:

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !