DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

marți, 19 martie 2019

Sunt complet bulversat

Da, da, și vă rog să nu râdeți, eu chiar sunt complet bulversat. Știu, motivul vi se va părea absolut banal la început, așa cum am crezut și eu inițial. Numai că, intrând adânc către miezul problemei, lucrurile au căpătat rapid o altă dimensiune.

Despre ce e vorba. Mi-am propus să fac un mic studiu de piață intitulat „Tu cum, ce, când și cu cine sărbătorești la o pizza?”. Pe un eșantion de minim o sută de persoane, prin metoda „întrebării directe. Dacă aș fi știut care va fi rezultatul... În fine după o scurtă, dar grea suferință mi-am revenit. Veți vedea către sfârșit cum.

sunt complet bulversat


Ca să vă puteți face o idee, voi selecta doar câteva răspunsuri, mai reprezentative, ca să spun așa.

Unul dintre primii intervievați a fost cel cu care am împărțit biroul cu ceva timp înainte și cu care mai ieșeam din când în când la o bere. L-am rugat să răspundă la întrebarea de mai sus. Răspunsul lui a fost, redau textual, exact acesta: „Pentru mine este o sărbătoare de fiecare dată când văd colega cea nouă, cea care a venit în locul tău în birou, cum savurează o pizza bună.

dodo pizza

Am notat cu grijă răspunsul, promițându-mi în gând că pe viitor voi fi mai atent la astfel de amănunte, lucru care m-ar putea scuti de întrebări inutile în cadrul unui astfel de studiu de piață.

Un alt intervievat reprezentativ, a fost chiar fiul meu. Doream să aflu părerea generației de 18 ani. Mi-a spus franc, așa cum l-am învățat, că în general îi place pizza, dar doar dacă este din categoria cu livrare pizza la domiciliu, pentru că lui nu-i prea place să socializeze și oricum are mult prea multă treabă cu programarea în cod ca să se poată dezlipi mai mult de câteva minute de calculatorul lui. Și că o consideră ca fiind ceva de zi cu zi, nicidecum un fel de mâncare cu care ai putea sărbători ceva. Lui i-ar plăcea un cotlet de berbecuț ori un boef bourguignon. Când m-a întrebat dacă vreau să sărbătorim ceva, am șters-o englezește (că mă și punea să gătesc).

dodo pizza


În fine, ca să nu vă plictisesc prea mult, cel din urmă chestionat a fost bunul meu amic din București, cel care mă ducea cu mașina de la gară la hotelul din Militari, cartier unde a doua zi trebuia să am niște întâlniri. Am pus aceeași întrebare. Mi-a răspuns următoarele: „Cu o pizza bună sărbătoresc ziua de luni, cea de marți...”, știți voi continuarea, n-are rost s-o scriu. La un semafor, din ăla lung, l-am văzut cu coada ochiului cum tastează repede pe telefon „comanda pizza Bucuresti”, după care mi-l pasează, și-mi spune: Ia și vezi cum se face o pizza! Deși am priceput instantaneu aluzia, am privit câteva minute imaginile  transmise în direct din bucătăria deschisă, doar pentru suspans. Așa că, după 45 de minute (n-am avut norocul să întârzie, caz în care mai primeam una gratis), sărbătoream împreună cu el și cu încă doi foști colegi de facultate, revederea noastră, cu pizza și un pic de bere.

dodo pizza

Acestea sunt doar trei mostre din răspunsurile primite. Sincer, vă întreb, voi nu ați fi complet bulversați având în vedere o asemenea varietate de răspunsuri?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019, proba 6 - Sărbătorește cu o pizza!
Imagini: sponsorul probei

6 comentarii:

  1. Nici nu-mi vine sa cred ca ceea ce am vazut in clip se intampla in timp real si la noi in tara. Hai, ca mi-ai facut pofta de pizza. Si poti sa mai daugi un raspuns la chestinarul tau: oricand, cu oricine, oricum. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu, bulversat? Sa stii ca mi-ai facut pofta de pizza, m-am apucat deja de framantat. O pizza buna se mananca oricând si oriunde, chiar si cu oricine.

    RăspundețiȘtergere
  3. As putea spune ca pizza e la ordinea zilei si la mine. Nu refuz niciodata o pizza buna!

    RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !