DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

luni, 1 aprilie 2019

Jocul

Jocul înseamnă, în esență, ceva diferit pentru fiecare dintre noi. În articolul de azi mă voi referi la așa numitele jocuri de societate. Știți voi, acelea care adună în jurul unei mese familii ori grupuri de prieteni în serile ploioase sau în cele lungi de iarnă. Și nu mă refer aici la partidele săptămânale de poker, de brigde ori de rummy sau la mesele roșii de prin cazinouri ci chiar la niște jocuri de societate noi pe care le-am descoperit de curând, la oxygame.

Multora dintre voi, sunt sigur, v-a plăcut seria de filme ce poartă numele generic „Pirații din Caraibe”. Și mie! Așa că nu se putea să-mi scape din ochi un joc cu denumirea:

Port Royal

Cine a citit cărți de genul „Odiseea căpitanului Blood” sau altele cu pirați ca Morgan, L'Olonnais ori a văzut filmele de tip „Corsarul” cu Errol Flynn, știe despre ce vorbesc. Priviți numai cutia:

Port Royal
În jocul Port Royal, fiecare din cele 120 de cărți de joc pe care le conține îți poate schimba norocul atunci când pornești în aventură, către necunoscut. Cărțile au următoarea împărțire:
  • 50 sunt nave. Adică galioane, fregate, schif-uri, bricuri și pinase. Au diferite culori, câte 10 din fiecare.
  • 6 sunt expediții, una mai provocatoare ca cealaltă.
  • 60 sunt personaje, ca de exemplu: amirali, guvernatori, căpitani, negustori, coloniști, marinari ori preoți dar și pirați, mercenari sau dame (nu se poate fără ele).
Nu voi spune mai multe despre cum se joacă pentru că nu vreau să răpesc bucuria de a descoperi singuri aceste lucruri. În schimb, mai am o veste bună. Jocul are un fel de „al doilea nivel”, o extensie:

Extensia „Port Royal: Doar încă un contract”

Port Royal: Doar încă un contract aduce pe lângă 14 personaje noi, 10 nave și 15 cuburi (aici am gura pecetluită), noi aventuri dar și 18 contracte. În plus poate fi jucată atât competitiv, cât și împreună cu parteneri sau chiar de unul singur.

extensia port royal

Este, de departe, preferatul meu în materie de noi jocuri descoperite. Poate fi jucat de la 8 ani+ dar e bun și pentru mine.

Un al doilea joc despre care vrea să pomenesc câteva cuvinte este:

Qwirkle

Are reguli ușoare, este antrenant și trebuie doar să folosești un pic de strategie ca să pui contre adversarilor, lucruri pe care le facem cu toții, măcar uneori.

Qwirkle

Qwirkle, oferit tot de oxygame, are în componență 108 piese de joc și poate fi jucat de 2 - 4 jucători, începând de la vârsta de 6 ani. Iar combinația Qwirkle + Cubul Rubik, poate fi ideală dacă sunt mai mulți jucători sau unul dintre ei este mai solitar. De cubul Rubik cred că știe deja toată lumea, eu îl știu de pe la mijlocul anilor '80 și cred că mai am câteva prin diverse cutii depozitate în boxă. Dacă doriți să aflați mai multe sau despre multe alte jocuri, vă invit să intrați și pe canalul lor de youtube.

cub rubik

oxygame


Articol scris în Spring SuperBlog 2019, proba 12 - Provocare de weekend pentru gașca ta de prieteni.

4 comentarii:

  1. De cubul Rubik imi aduc aminte. Mi-a dat ceva bataie de cap pe vremuri. Celelalte merita incercate ca tot se apropie vacanta copiilor si trebuie tinuti departe de tv-uri si calculatoare;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cubul Rubik e preferatul meu! Îl aveam mereu după mine în copilărie ��

    RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !